potrzebuje szybką odpowiedź jak ma sie przedni zderzak przed do po liftowego, chodzi mi o sam zderzak bez dokładki, czy są między nimi jakieś różnice?
pzdr :wink:
Printable View
potrzebuje szybką odpowiedź jak ma sie przedni zderzak przed do po liftowego, chodzi mi o sam zderzak bez dokładki, czy są między nimi jakieś różnice?
pzdr :wink:
chyba nie powinny byc zadne roznice zwlaszcza ze do starego mozna wsadzic nowa nakladke... tzn od polifta czy np w polifcie wsadzic nakladke od starego (dobrze pamietam ? mlody chyba tak ma ) i nie wiem czy arturo tez nei ma kombinowanego tak jesli sie myle prosze o usuniecie posta
pomóżcie bo musze zamówić jak najszybciej...
pzdr
nie ma zadnej roznicy!! jedynie dokladka jest inna. Jedynie w slizgach sa chyba dziury a w przedliftowym nie ma.
btw. ja mam zalozony poliftowy z dokladka przedliftowa do A3 z 98
a lampy masz poliftowe?
jak to wygląda z mocowaniami dokładki do zderzaka i zderzaka do karoserii?
pzdr
tak, mam lampy poliftowe. dokladka do zderzaka jest mocowana za pomoca zatrzaskow i dodatkowo 2 srob po obu koncach. Jak kupowalem zderzak, to z na gieldzie z przedliftowego wyjalem dokladke i do poliftowego ja zamocowalem ( bo byl w lepszym stanie). Wiec napewno pasuje. Zderzak do blotnika jest mocowany za pomoca slizgow, i przykreca sie go do nadkola i do wzmocnienia na dole oraz 4 zatrzaskow na gorze wzmocnienia. Jest to tak zrobione, ze nie trzeba go przykrecac do blotnika.
czapu, przecie lamp nie mocujesz do zderzaka :) wiec co ma byc za problem ... zderzak jest tylko przytwierdzony do pasa przedniego i nadkoli z tego co pamietam.
i chyba jeszcze do wzocnienia czołowego :), które jest inne w wersji przed i poliftowejCytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
ale rozni sie mocowaniem lamp. mocowanie zderzaka jest takie samo....Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piccolo
oki, ale czapek, spytał się też o lampy
nie zaruj proxa :P chodziło mi o kształt kloszy i jak one leżą w zderzaku bo gdzie niegdzie widziałem kozackie szpary między lampą a zderzakiem...Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
dobra dzieki to chyba wezme ten przedliftowy zderzak, dokładke tez wezme drugą bo...ale to juz zobaczycie :wink:
pzdr
Nie bierz przedliftowego!
Ja dopiero teraz zobaczyłem temat.
Różnią się trochę między sobą. Miesiąc temu to przerabiałem. Nowy jest troszkę inaczej wyprofilowany i grill nie będzie Ci idealnie pasował. Nie wiem jak jest z tym grillem KAMEI. Na wszelki wypadem proponowałbym Ci kupić poliftowy. Kosztuje ze 150 PLN .
Naprawdę nie warto.
Marcin ale ciężko poliftowy znaleźć... :roll:
pzdr
A na kiedy Ci potrzebny?
:wink:
e-mako od zaraz :P :wink:
pozatym dzieki wielkie za pomoc, milo ze tak bezinteresownie dzwonisz tylko po to zeby cos pomoc zalatwic :wink: punkt ziom dostajesz :wink: dzwonie do tego kolesia z zielonkia ale ma wylaczony telefon...
pzdr
Witam!!!
Mam auto po lifcie a grill przedliftowy. Czy to możliwe??? Rocznik mojej a3 to 2001. Poniżej załączam zdjęcie:)http://http://www.aukcjoner.pl/galle...77133-.html#I1
A czy grill od przedlifta pasuje do polifta??? Jak rozpoznac jaki jest zderzak tzn przedliftowy czy poliftowy. Czym się różniły???
Wiec Grabarz u mnie jest dziwna sprawa bo dokładka jest z marca 2001 a samochod 05/2001 (kupiony zaś 14 stycznia 2002). Dokładka jest wiec poliftowa to i zderzak tez musi być. Być moze sam grill był wymieniany tylko ciekawe czemu. Dodam że mam wersję krajową i jest fabrycznie wyposarzona w chlapacze tylne i przednie czego w sprowadzanych nie widzialem jeszcze. :P
Dodano:
http://www.aukcjoner.pl/gallery/001377133-.html#I1
tu masz dokładne zdjęcie.
no to ktoś grill wymieniał, albo cały zderzak i sie nie skapowal, ze grill od przedlifta i polifta różni się jednym płatem ;)
Zmienisz grill i bedzie ok ;)
Raczej auto nie było bite z przodu bo żadna poduszka nie była nigdy wystrzelona a poza tym z przodu była oryginalna tablica nieuszkodzona i oprawka dealera (salonu z Bydgoszczy) tez była cała i nienaruszona. A kupiłem od pierwszego właściciela:D Mogło być tak że skradziono grill, albo zamieniono przez pomyłke w jakimś serwisie...
Witam,ja mam A3 5d 8L z 2003 roku i muszę wymienić tylny zderzak i nie wiem czy przed lift-owy będzie pasował?,czy jest różnica między 5d a 3d,z góry dzięki,pozdrawiam
niema roznicy miedzy 5d a 3d natomiast przedlift a polift różni sie tylko gumowym slizgiem nie mającym znaczenia
Nareszcie znalazłem ten temat :)
Musze wymienić przednią dokladkę w moim zderzaku chyba poliftowym bo Audi z 2000r.
Kupić lepiej używkę oryginalną czy zamiennik? Ceny podobne, zamienniki juz po 60zł a używki też tak chodzą. Wsadzić mam zamiar raczej przedliftową bo tansza, a halogenów i tak nie mam.
a jaki masz kierunek boczny? prostokątny czy kwadratowy? bo grill widze polift i lampy też, ofkorz w innym temacie.
Kierunkowskaz no tak jak na foto
http://obrazki.elektroda.pl/8593198200_1330777581.jpg
Dokładkę upić lepiej używkę oryginalną czy zamiennik?
pytałem o ten bliżej twoich drzwi. Zawsze lepiej kupic orginal, po te zamienniki są bardziej podatne na pękniecia.
Patrząc na grill i to, że auto jest z 2000 pewnie ma prostokątne. A co do dokładki to przedliftowa będzie pasować. Lepiej oryginał. (lepsza jakość)
tylko ze wyjdzie z tego niezly składak.
Ale na pewno będzie pasować z przed lifta?
będzie.
Pasuje zarówno w jedną jak i w drugą stronę (ze starszego do nowszego i z nowszego do starszego)
Chodzi tylko o to, że z przedliftową dokładką będzie to wyglądać gorzej. Ot co.
A powiedzcie jeszcze bo nie wiem czy dobrze doczytałem czy do przedlifta podejdzie zderzak z polifta z przodu ??
bo chyba kształt jest taki sam, niektórzy pakują do przedlifta lampy od polifta i jest wszystko ok, to tu chyba też powinno byc ??
super. dzieki bardzo za rozwianie moich watpliwosci
Moj przedni jest porysowany i p?kni?ty, stwierdzi?em ze naprawa(spawanie plastiku oko?o 100z? plus lakiernik 300 to chyba lepiej kupic nowy.
Po liftowych na allegro strasznie ma?o na gie?dzie nie mam ochoty i czasu szukac bo przewa?nie i tak chc? du?o a zawsze do malowania....
Kupie chyba taki jaki mia?em przed liftowy (auto z 2000r) i lakierowany http://moto.allegro.pl/audi-a3-96-zd...271460949.html co sadzicie ?
jesli to fabrycznie nowy zamiennik to sobie odpusc
nie spasuje sie dobrze i beda kłopoty z zalozeniem
tak jakis zamiennik. lepiej dołożyć i malować oryginalny ? zapewne... hmm
bylo kilka przypadków na forum co kupili zamienniki i potem problem ze spasowaniem
szpary przy łapach byly nie równe albo odstawały
na Twoim miejscu naprawiłbym ten co masz wyjdzie chyba najtaniej
witam chcę wsadzić zderzak od po lifta do którego roku bd pasowały?? ja mam 99 i z tego co widzę to chyba do 2003 prawda? i czy wchodzi normalnie bez problemu?
jeśli mogę coś dodać to to że : jest mały bajer ze ślizgami, w przedlifcie są inne niż w polifcie.
zderzak przedliftowy ma gładkie mocowania w ślizg, a poliftowy ma wycięcia na przechodzące w ślizgu śruby.
więc zakładając do przedlifta zderzak od polifta trzeba zmienić ślizgi.
ostatnio kupowałem jeden na giełdzie (pęknięty miałem) to dostałem nowy ori za 40 zł
Czyli ślizgi zderzaka przedniego z polifta podejdą do przedlifta?
Chcę założyć do siebie ślizgi z polifta i zobaczyć czy znikną szpary pod lampami...
potrzebuje szybk? odpowiedz,dzi? mia?em ma?? przygod?, podczas jazdy wyskoczy? mi kot i niestety po?ama? dolny spoiler przedniego zderzka :) i teraz pytanko czy ten spoiler podejdzie bez problemu do mojego auta ??
http://allegro.pl/atrapa-spojler-zde...761809457.html
Powinien, choć to pewnie zamiennik a z nimi jest różnie.
Szukaj oryginału.
a czy z przed lifta pasuje do po lifcie?
Tak, mocowania dokładki są takie same.
zamówię w sklepie ten zamiennik jak nie bedzie pasował to zwrócę :)
Odezwij się do kolegi na forum 'Soldier13' z tego co wiem, ma taka oryginalna dokładkę na sprzedanie.
Mam pytanie, mianowicie chciałbym zmienić dolną dokładkę/ spoiler przedniego zderzaka na spoiler z miejscem na halogeny/ światła przeciwmgłowe i czy to podejdzie p2p czy trzeba coś modzić czy cały zderzak wrzucać od polifta z halogenami??