nie wiem do czego to podczepic, ale skoro to ogolne a ja mam 8P wiec czemu nie. tyle wyjasnien
wiec mam problem z etka, wgralem ja na kompa ale mam windowsa 7 i nie chce odpalic. czy ktos z Was ma etke na win7??
Printable View
nie wiem do czego to podczepic, ale skoro to ogolne a ja mam 8P wiec czemu nie. tyle wyjasnien
wiec mam problem z etka, wgralem ja na kompa ale mam windowsa 7 i nie chce odpalic. czy ktos z Was ma etke na win7??
Ponoć są duże problemy z odpaleniem etki na windzie 7, spróbuj przez VirtualBox
ja mam win 7 i zero problemow zaznacz we wlasciwosciach etka.exe zgodnosc z win vista sp 2 oraz odpalanie na prawach administratora i powinno smigac
bylo juz na forum
dziala Etka ver 7.0
przy windowsie 7 32 bit
No, ja właśnie 7.0 mam, nie miałam nawet pojęcia, że inne wersje mogłyby nie pójść. W takim razie na 64 bit również działa.
U mnie 7.2 na win 7 64 bit nie działała nawet po zmianie zgodności i uruchamianiu jako admin.
Mam Etke 7.3 i działa bez problemu na Win7 32bit bez żadnych trybów zgodności.
http://hosting-zdjec.pl/images/725Przechwytywanie.jpg
jakby nie bylo system 64 bitowy jest troche inny niz 32bity wiec wymaga programow stworzonych pod niego wiec moze tu tkwi problem
nie orientuje się ale może jest wersja etki pod 64 bit.
Z tego co czytałem w internecie to na 64 bity nie ma wersji, tylko na wirtualu działa.
nie wiem czy sie różnią czymś te pod 32 i 64 bity ale moja etka 7.0 działa pod win7 64bit absolutnie bez żadnych kombinacji.
Ja też mam ETKE 7.0 i Winde 7 64Bit Działa bez żadnych problemów i bez zmieniania ustawień i bez kombinacji.
dzieki za podpowiedzi, wlasnie sciagam etke 2011 jak nie pojdzie bo sam nei wiem czy mam 32 czy 64bit to zainstaluje tego virtuala i powinno pojsc. przynajmniej tak pisze w necie. ale dzieki za odzew. teraz mam pewnosc ze to chodzi komus.
czy dziala wam wyszkiwanie po vin-ie ? czy na takiej etce sciagnietej na torrentach to nie chodzi?
ETKA 7.0 jest jedyną działającą wersją pod W7 64, pozostałe wymagają virtuala.
@dkamosinski, w v7.3 którą mam działa wyszukiwanie po VIN . W innych wersjach nie sprawdzilem bo nie wgrywalem
U mnie działa wyszukiwanie po VIN :) Jak masz możliwość to ściągnij sobie wersje 7.0 Bez zabawy w Virtualne Systemy i inne zgodności systemu.
7.3 pl działa pod windows 7 32 bity 1oo% !!!
dziekuje za popdpowiedz, najpierw zainstaluje 7.3 bo juz sie sciagla, jak nie pojdzie bede dialac z 7.0
Pamietaj ze oprocz ETKI potrzebujesz miec zainstalowanego Hardlocka.
Co do ETKI w ktorej dziala sprawdzanie VINow, moglby ktos podlinkowac (moze byc na pw)? Bo nie udalo mi sie takowej znalezc, szczegolnie jestem zainteresowany wersja 7.3.
no wiec sciagam teraz wersje 7.0
7.2 nie poszla bo brak hardlocka mimo ze byl zainstalowany
7.3 to samo. caly czas wywala mi przez hardlocka
rece opadaja
dkamosinski wysłałem Ci na PW, linka do wersji 7.0. W tym tygodniu instalowałem, ją u siebie, i działa bez problemu, nie wymaga Hardlock
Pozdrawiam
Po zainstalowaniu hardlocka trzeba go jeszcze aktywowac, moze go po prostu nie aktywowales?
wiec wykasowalem wszystko i zainstalowalem 7.0 dzieki za linka, oraz wszystkm za pomoc.
Chodzi, szuka po vin.
I na koniec ostatnie pytanie, wpisalem moj vin pokazalo mi kilka wersji silnikowych, wybralem moj silnik i skrzynie. Czy teraz jak wyszukam ecu to pokaze mi ten ktory mam? Czy to mozna sprawdzic tylko podpinajac vag?
To nie jest szukanie po VIN.
Jak szukasz po VINie jak masz dostep do bazy to nic nie wybierasz, ani silnika ani skrzyni. ETKA wszystko sama dociaga sobie.
W wersji 7,0, co działa pod win 7 x64 nie ma możliwości wyszukiwania po vin
Jest tak jak mówisz, jeżeli posiada się plik do swojego vinu, i wklei go do folderu USERDATA->FGST, to wtedy jest taka możliwość. Ale tylko do konkretnego numeru, do którego mamy plik. Do pozostałych nie da rady.
dokładnie tak jak mówisz, :) ale na własne potrzeby i do własnej niuni to wystarcza :) poszukam tego gościa co mi załatwiał ten plik to dam namiary :) miałem kiedyś etkę co mi działała na xp i szukała po vinie łacząc się z serwerem, hm... może wpisując w nia vin tworzy się ten plik i można go kopiować do innych etek, kto ma działającą etkę z wyszukiwaniem niech sprawdzi :) wtedy ludzie z forum podawali by swoje vin a ktoś by odsyłał im plik do wklejenia :) ;p
Daleko szukasz a na naszym forum jest juz tego typu temat: http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?p=885818.
No i nie piszcie ze jest sprawdzanie po VIN jak go nie ma, to ze sie wgralo plik ze zdekodowanym wyposazenie wcale nie znaczy ze mozliwosc sprawdzania po VIN jest...
Ja myslałem że to sprawdzanie po VIN to po prostu wklepanie swojego VIN i pokazanie nam czesci do naszego pojazdu a nie łączenie się z jakimiś bazami. Ni nic bynajmniej to co mam w v7.3 mi w zupełności wystarcza do moich zastosowań
No owszem sprawdzenie VIN na tym polega co napisales, ale skads to zdekodowane wyposazenie trzeba wziasc i tu masz 2 opcje:
1. sciagnac z serwerow ETKI
2. wgrac wczesniej zdekodowany plik
Innych opcji niz 2 powyzsze nie ma.
Na upartego na TecarForum tez mozna wykupic mozliwosc dekodowania VINow do tej wersji co oni tam maja.
Czy ktoś z Was używa Etki w wersji 8.0 i dekoduje samochód na podstawie pliku txt?
Chodzi mi dokładnie, jak można uzyskać taki wygląd jak na filmie z YT:
https://www.youtube.com/watch?v=MEwaKRuPErM
W zasadzie widzę tylko inną szatę graficzną (białą) i ekran startowy, ale nie wiem jak uruchomić taki wygląd.
Ktoś jest w stanie pomóc?
Dzięki
Podrzuci ktoś link do jakiejkolwiek działającej Etki? Wersji 8.0 używam w pracy ale w garażu przydałaby mi się jakakolwiek.
witam posiada któryś z kolegów działającą else i etke
Również szukam czegoś podobnego. Może być jakiś działający online "parts catalog". Mam w domu jeszcze BMW do którego jest świetnie działający realoem.com
Czy Audi też ma coś w tym stylu?
ETKA w wersji online (nie działa wyszukiwanie po VIN): https://ifinterface.com/page/page3.php -> CarProg2
Nie działa mi na stronka , po wpisaniu vinu wyskakuje "Data on the chosen condition is absent" :/
Sorry rzuciłem tylko na szybko okiem. Moja wina :eye:
Może zadam teraz głupie pytanie, ale jak w takim razie dobieracie części do swoich aut tak by mieć pewność, że na pewno będzie pasować?
Kolumna "REMARK" i "MODEL" rozwiazuja ten problem, czyli najczesciej po kodach PR (wyposazenia) albo podpowiedziach w stylu "naped przod" - zalezy o jakiej czesci mowimy.
https://drive.google.com/file/d/1o9p...7_B50k9Y4/view
Spróbuj tu ale nie wszystkie vin-y działają
https://auto-plus.pl/?gclid=EAIaIQob...SAAEgInH_D_BwE
Tomas77, działa perfekcyjnie! Dzięki! :thumbright: