Jaki polecicie wosk do auta....najlepiej cos co wyprobowaliscie i jestescie z tego mega zadowoleni... (kolor mojego auta-jasny szary)
Mile widziane ceny i fotki tych srodkow :wink:
Printable View
Jaki polecicie wosk do auta....najlepiej cos co wyprobowaliscie i jestescie z tego mega zadowoleni... (kolor mojego auta-jasny szary)
Mile widziane ceny i fotki tych srodkow :wink:
polecam zapoznac sie z tym tematem http://a3-club.net/viewtopic.php?t=732
a po 2 to co ten temat ma wspolnego z forum klubowym :roll: :P
Arczi, w sobote widziales czego uzywam i jaki jest efekt
polecam
ja uzywam produktow firmy CARVALET
pasta jest rewelacyjna POLECAM link
http://www.carvalet.pl
...no i od razu wiemy o co chodzi :wink: (wygladaja profi)
Ja moge sie pozytywnie wypowiedziec o woskach TurtleWax :thumleft:
http://www.turtlewax.com.pl
A ja kupilem wosk firmy JetCar (lub CarJet - czy jakos tak) za 4zł w Makro i jestem bardzo zadowolony. Uzywal moze ktos z Was wosku koloryzujacego? Jakie wrazenia, jaki efekt?
tego carjeta uzywam wosku na mokro ... moze byc
KARWAN, jak na mokro?? Nakladasz jeszcze jak samochod jest mokry czy mowisz tu o szamponie z woskiem? Wyjasnij bo nie bardzo rozumiem co dokladnie masz na mysli.
spryskuje nim mokre autko i wycieram ... albo sie rozpedzam :):)
Ktoś wie gdzie w warszawie mozna kupić produkty tego carvalet?
chętnie bym wypróbował.
pozdrawiam
Ja sie dolacze do tematu ale troche inne pytanko na ślasku koleś robie usluge "czyszczenie auta wraz z TAFLOWANIEM" nie wiem co to jest to taflowanie ale koszt tej uslugi to 65 zl i efekt jest podobno piorunujacy znikaja nawet rysy.. :shock: w tym tygodniu dam matki peugeota tam do wyczyszczenia zobacze jakie sa efekty... wiecie co to jest to cale taflowanie?? slyszeliscie o tymm??
taflon :jocolor: hehe.... o czymś takim nie słyszałem , ale o teflonie owszem :)... jesli chcesz sobie poczytac http://www.technicoat.cz/?l=pl&akce=novinky#2 ... w skrocie.. naklada sie teflon na lakier aby uchronic go przed dzialaniem szkodlikow czynnikow klimatycznych m.in kwasnego deszczu.. roznego rodzaju zaniesczyszczeniami, tworzy on taka powloke ochornna na powierzchni samochodu .... z tego co wiem duzo osob z tego korzysta a ceny sa rozne...i teflon rowniez :)
no no tez pierwsze slysze , czlowiek jednak wiele sie dowiaduje :-) ale to dobrze jak ktos to robil napiszcie jak to jest w realu
Pozdrawiam
hehe... ja nie mam problemu z woskowaniem, myciem, sprzataniem samochodu... mam myjnie na podworQ...
co do wosku to nakladam pod cisnieniem na mokry samochod... czekam jakies 30-60s i plucze... :P a nakladac recznie wosk ? hmm... trzeba poswiecic sporo czasu a efekt jest minimalnie lepszy...
efekt jest duzo lepszy... nie da sie porownac wosku natryskowego do polozenia pozadnej politury ktora da prawdizwa twarda warstwe zabezpieczajaca :thumright:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ChojnY
no ... i lakier wyglada jak nowy ;) ...jak bylem w polsce wypolerowalem, nalozylem warstwe ochronna i prawie wszystkie widoczne pod sloncem rysy poznikaly i wyglada jak nowo lakierowany :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
heh ja dzisiaj zrobilem moja niunie na bostwo !! :) a wiec:
1) wymylem na recznej elegancko full opcja
2) nalozylem wosk koloryzujacy i regenerujacy (osobiscie)
3) nalozylem warstwe wosku (owcieralem sie jak glupi - ale efekt jest)
I powiem ze wyglada jak nowka z odleglosci 2 metrow nie widac zadnej ryski... jak sie podejdzie blizej to oczywiscie mozna sie dopatrzec jakis uszkodzen lakieru ale tak jak sie swieci teraz to sie jeszcze od fabryki nie swiecila hahaha ;]
wother, a jakie srodki stosowales?
Arturo jutro ci powiem bo musze zobaczyc bo zostaly w bagazniku i nie pamietam..
podepne sie pod temat co sadzicie o takich maszynkach do polerowania... wyglada to podobnie do szlifierki. mial ktos z tym stycznosc?? rysuje lakier?? bo to mnie najbardziej zastanawia... :scratch: ???
mam stycznosc sa okCytuj:
Oryginalnie napisane przez kmiler
wlasnie ide polerowac
napisalem to jeszcze raz tutaj dla kogos kiedys ... jak wpisze w szukaj wosk ( sa dwa podobne tematy) ;)
polecam SONAX !!!!!
powiem jak bylo bylem dzis w feuvert , geant , shell, real , obi , praktiker WSZEDZIE tego szukalem wpadam na stacje orlen jest :) a bylo tam :
-wosk metalowe cos z gombeczka
-mleczko nablyszajace
-mleczko regenerujace
-plyn do tapicery w spryskiwaczu
kupilem 1 i ostatnie :) wosk czad :D a to cos do tapicery bardzo ladnie myje materialy mialem brudna polke z tylu teraz mam sliczna jak nowa :D podsufitka tez czysciutka :D polecam bardzo :D
Proxa, tylko po znajomosci nie dostaniesz warning'a za pisanie tego samego w dwoch miejscach :twisted:
napisalem w jednym poscie ze specjalnie napisalem dwa razy bo sa dwa podobne tematy i umiescilem tu i tu bo jak ktos kiedys bedzie szukal to bedzie wiedzial oco kaman ... :) a nie bedzie znowu pytal w tym poscie gdzie nie napisalem... wiec bylem zaradny i napisalem we dwuch :P
lepiej byloby jakbys podal linka do swojej wypowiedzi w tym drugim temacie :!:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
ja ostatnio sie na ten srodek przezucilem i jestem wiecej niz zadowolony ;) ...tylko ciekawe czy w polsce jest na sprzedaz !?
liguid glass
no ja dodam cos ciekawego :
zostawilem autko na noc pod domkiem nie chowalem do garazu a bylo przykurzone...
wstaje rano cale w brazowe cieapy posiadacze ciemnych kolorwo wiedza oco chodzi :D plamy jak cholera :D
no to ja biore szmatke przyejechalem kawalek ... i wszystko cacy zchodzi ( ostatnio byl woskowany sonaxem) stwierdzilem ze nie bede na sucho wycieral bo grudki kurzu itpzrobia delikatne ryski...
zabralem autko nawet kerchera nie uruchomilem tylko z werza go splokalem... nawet plynu nie uzylem tylko sama gabeczka... na autku zrobilo sie miliony kropeczek (wosk dziala) :) wszystko fajnie zaczelo splywac
po przejechaniu szmatka itak zostaly troszke slady takie mazy... :) ale poczekalem az obeschnie znalazlem szmatke z przedwczoraj (ta z woskowania ) cala byla jeszcze w tym kremiku od woskowania i nia wlasnie wytarlem autko !! :D i powiem ze CZAD znowu jakby byl wywoskowany :D ni sladu :D maz itp.. :D slicznie sie blyszczy juz siedzi w garazu :D
a jutro na zlocik warszawski ale z tego co widze to narazie jestem JA i fin to takie ot :|
Nie rob zamieszania.. bo jeszcze nowi sie zniecheca i nie przyjada :twisted:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
Spot jutro jak najbardzej aktualny 8) Zapraszam do odpowiedniego watku :wink:
ostatnio spotkalem sie z opinia znajomego na temat produktow tej firmy http://meguiars.pl/ polaca bardzo, ale ceny tez sa niczego sobie
wiele osob poleca ta forme - nawet darksmile tylko ze na innym forum :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neoeinz
http://meguiars.pl/
moze jakies grupowe zamowienie ja bylbym np chetyn.. moze gdyby sie zebralo wiecej osob moze bysmy wywalczyli jakas znizke dla A3 clubu a wiec??
pisalbym sie
ja tez bym sie pisal
czekamy dalej 3 osoby juz sa czekamy az sie wypowie reszta
ja bym tez byl ale nie mam na zbyciu 100 czy 200zl :(
dobra poczekamy troche i naskrobiemy maila do nich i zobaczymy czy wytargujemy cos:)
i ja tez :) czekamy na jakies znizki :P
kosmetykow samochodowych mam cala półke :) i nawet ostatnio nabylem hydro wosk sonax ale jakbys cie cos zamawiali po dobrej cenie to pewnie tez bym sie przylaczyl :)
PS a wie ktos moze gdzie mozna kupic taka specjalna szczoteczke (ponoc kosztuje okolo 300zł) ktora super sciaga kurz z samochodu.... ponoc takich uzywaja kolesie "szoferzy" co wozą jakis waznych kolesi :) - jest tam na stronce za 139,90...ale nawet nie wiem czy to jest to w każdym bądź razie chodzi o cośpodobnego, z tym że ponoć jest dwa razy droższe :)
w ogóle spotkał się ktoś z taką "miotełką" ??
ok, na stronie http://meguiars.pl/katalog.htm - zapiszcie sie i dostaniecie katalog oraz probke wosku :) o takie cos http://www.msiro.com/rozne/katalog.jpg
własnie to zrobilem tzn zamowilem ten katalog :twisted: i jak panowie co robimy z tym grupowym zamowieniem... piszemy sie na to?? bo jakos temat ucichl...
ja mam zamiar wyprobowac to co dostalem i pomyslimy :) ale jezeli sie sprawdzi jestem za tak:)
loki ja tez dzis wyslalem to zamowienie jak dojdzie tez wyprobuje i mozemy zamawiac... o ile bedzie dobre oczywiscie...
tak samo postapilem - zamowilem|czekam|dostane|sprawdze|zdecyduje :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kmiler
heheh zbankrutuja na darmowych probkach :P jak cale forum zamowi heheh
hehe też to dostałem, zamówiłem jakiś czas temu katalog i dostałem próbke... co prawda jeszcze jej nie wypróbowałem ale z tego co piszą to potem auto błyszczy się jak psu ;) hehe :D
No to zamowione rowniez :) A co byście polecili na głębokie ryski, takie że aż są białe /lakier jest granatowy/ czy dostepne w sprzedazy olowki sie sprawdzaja ?
I drugie pytanko: czy ktos z Was zetknał sie z jakims woskiem, ktory jest w formie np.sprayu i jest bardziej plynny niz "pastowaty" ? chodzi o to, aby przyspieszyc proces jego nakladania.
co do kredek...szkoda kasy... byc moze sie sprawdzaja, ale na malutki ryskach... ale bardzo malutkich...
z woskiem w sprayu sie nie spotkalem..tzn mam hydro wosk.... ale odnosnie tej rysy i granatu...to jest taka pasta a raczej wosk w kolorze granatowym i on w niewielkim stopniu pokryje rysy....
mialem kiedys wosk w spreu :D nagrodzony byl przez auto swiat cena jakies 20zl ... nie pamietam jak wyglada do dzis go w rzeszowie sprzedaja. :D czyscil tak ze na szmatke wypryskiwal ci taki glut i wycierales to w auto... czekales az wyschnie i scierales plusem bylo to ze scieranie wygladalo jak suszenie autka zero meczarni slicznie schodzil ale sie tez pylil :D bylem bardzo zadowolony za 2 tyg bede w rzeszowie mam puszke po tym to ci zrobie fotke :D
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neoeinz
neoneinz ile czekales na ten katalog???
No to nadszedl ten dzien gdzie wywoskowalem autko woskiem ktory dostalem z meguiars.pl. Co prawda wosku nie bylo za duzo bo torebeczka 28ml ale wystarczylo na cale auto, no troszke mniej na dach ale cale:) Jestem bardzo ale to bardzo zadowolony, auto nabralo faktycznie polysku, jest sliskie w dotyku no ja jestem zaskoczony bardzo pozytywnie. Wiec ja sie pisze na zamowienie klubowe jakies :) Ponizej dam pare fotek ktore zorbilem po calym woskowaniu, zdjecia nie oddadza tego jak jest na zywo, no ale moze:) fotki dosc duze choc i tak pomniejszone 1200x897
Foto 1 | Foto 2 | Foto 3 | Foto 4 | Foto 5 | Foto 6 | Foto 7 | Foto 8 | Foto 9