[8P] Problem z radiem Audi Concert II
Witam,
niedawno zakupiłem audi a3 z 2004 roku.
Auto miało wymienione radio (musiało wcześniej mieć radio wyższej klasy i sprzedający chciał je zachować).
Radio nie działało poprawnie już w podróży do domu.
Występują dwie sytuacje.
1. Po włączeniu radio działa, po czym przestaje grać (ciągle jest włączone) podczas wstrząsów. Po jakimś czasie się stopniowo podgłaśnia i gra normalnie. Ma to dziwny związek z przyspieszaniem i prędkością ale zrzuciłbym to na nasilenie wibracji.
2. Podczas przejeżdżania przez nierówności radio delikatnie charczy i przerywa (sporadycznie).
Radio sprawdzał elektryk. Brak martwych lutów. Miałem nadzieję że to jedna z wtyczek bo była włożona i podklejona taśmą ale po wymianie bez zmian na lepsze.
Do radia był podłączony zestaw głośnomówiący ale odłączenie nie pomogło (miałem nadzieję że to przyczyna).
Radio działa w ten sposób na wszystkich możliwych trybach.
Zaczynam się zastanawiać czy problem nie tkwi w okablowaniu ale wydaje mi się że wówczas problem byłby z jednym lub partią głośników.
Wiem że w samochodzie jest wzmacniacz. Samochód nie ma systemu bose. Fabryczna opcja.
Czy ktoś z Was miał podobny problem?
Jak temu zaradzić?
Będę wdzięczny za pomoc.
Problem z radiem Audi Concert III
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z radiem Concert III, mianowicie radio gra tylko przez chwilę od momentu uruchomienia. Nagrałem filmik żeby to lepiej zobrazować, zazwyczaj po krótkiej chwili (w przypadku sytuacji z filmiku trwało to nieco ponad minutę od uruchomienia) radio przestaje grać i słychać tylko szum. Wcześniej nie było z tym problemu i od zakupu radia (czerwiec 2014) wszystko grało. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
https://www.youtube.com/watch?v=_iFqNh7T1Cc
problem z radiem audi concert w A3 8P (CAN?)
Witam serdecznie wszystkich na forum, jestem nowym uzytkownikiem forum oraz nowym posiadaczem a3 8p. Mam pewien problem z radiem. Wiem, wiem ze padną posty typu uzyj opcji szukaj, nie mniej jednak staralem sie znalesc odpowiedz na pytanie no, ale niestety bez rezultatu. Mianowicie, kuilem audi a3 8p z 2004r. poprzedni wlasciciel mial w nim zamontowane radio nieoryginalne, ale byl tez posiadaczem oryginalnego, z ktorym sprzedal mi auto. Jest to radio Audi Concert takie jak w tym linku:
https://www.google.pl/search?q=Audi+...QlKKDDA4j8k3M:
Radio nie dziala, po przkreceniu zaplonu slychac ze cos sie w nim dzieje, ale nie podswietla sie i nic nie gra. Dzisiaj bylem u znajomego ktory bawi sie elektryką. Stwierdzil ze ktos kto uzytkowal wczesniej to auto, wycial kabelek laczacy radio z komputerem, ktory nie byl potrzebny w nieorygianlym radiu. Teraz moje pytanie gdzie konkretnie mam ten kabelek podczepic/przylutowac, w radiu wiem gdzie powinien sie znajdowac natomiast z drugiej strony? Dodam ze po wyjeciu radia nie widac zdnego kabelka ktory bylby rzekomo obciety. Do Radia mam instrukcje i kod wiec podejrzewam ze bylo montowane seryjnie, wiec musi byc jakies polaczenie tylko jak je odnalesc i przywrocic? Przepraszam za tak obszerny post, prosze o jakąkolwiek pomoc.
Radio Concert II - brak połączenia z VCDS
Cześć :)
Niedawno chciałem przekodować Concert'a II (na stole) na BOSE ponieważ instaluję owy system do innego auta :cool:
Przy próbie połączeniu się przez linię K na kanale "56 Radio" ,radio nie chce się połączyć VCDS po prostu go nie widzi (połączenia ok) ,i tu moje pytanie:
Czy Concert II z 8P (8P0 035 186C) wymaga Gateway'a do połączenia się przez K bądź CAN z radiem ?