Jeździł kiedyś samochodem marki Rover, teraz z niego jest tylko Pozer...
|
Ja nie chcę tego zakładać do siebie, bo sprzęgło już przerabiałem
Znajomy szuka w miarę możliwości najtańszej opcji na wymianę kompletu i tak się rozglądam.
Twoją opcję też biorę pod uwagę - cenowo wyjdzie chyba nawet lepiej, ale w sumie koło będzie używane... Mam jednak nadzieję, że nie jest to odczuwalne i że przy sztywnym kole nie ma żadnych wibracji. Zresztą, sami piszecie, że zestaw bangla całkiem przyzwoicie. Muszę się jeszcze tylko za jakimś sprzęgiełkiem do tego porozglądać.
Pozwolę sobie jeszcze tylko zapytać o te wspomniane przez vena śruby wytrzymałościowe - muszę je kupić, bo przy dwumasie ich nie ma, czy też po prostu dobrze, żeby były nowe? Zależy mi, żeby zestaw był w miarę Plug&Play, bo znajomy niezbyt entuzjastycznie zapatruje się na mody![]()
Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD
Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by COMPsport - NOW
koło od g60 załatwiłem Przeszło odchudzanie przez firme która podał ven W przyszłym tygodniu bede miał sprzegło od vr6 i śruby do sprzęgła Czy do zamachu tez musze miec nowe? podpowiedzcie bo chciałbym miec naszykowane juz wszystko
Jeśli będziesz miał wszystko na wierzchu to chyba lepiej zainwestować z 30 zł i dać nowe śruby do zamachu i o tym nie myśleć.
Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD
Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by COMPsport - NOW
no spoko tylko jakie? bo to bedzie inne koło od g60
A czy w przpadku zawirusowania samochodu (AGU) na około 180 KM i powiedzmy normalnym traktowaniu samochodu, (czli kiedy trzeba do but a poza ty zwykla jazda) seryjne sprzegło da rade?
jezdze szybko - stanowczo za wolno
W ogóle w jakich autach taki jednomas występuje? Czy to koło będzie pasowało do standardowego sprzęgła w silniku AJQ 180KM?jednomasowe ko?o zamachowe z G60 - z silnika o oznaczeniu PG, nr VW 037 105 273C
Witam,
Podłączam się do wątku, silnik AGU, sprzęgło do wymiany, zastanawiam się nad waszymi propozycjami g60 + sprzęgło sachs vr6, na co zwrócić uwagę ?
Czy w AGU były montowane różne sprzęgła i dwumasy ? wiem tyle, że mam oryginał z LUKa. W przyszłości zamierzam zwiększyć moc a i tak słysze same pozytywy o tym zestawie.
- - - Aktualizacja postu - - -
Ok, już wiem że były różne montowane, znalazłem w innym temacie ale nikt nie odpowiedział na pytanie autora mianowicie : W AGU montowane 220 i 225 zależne są od rocznika auta ale... czy można w aucie które fabrycznie miało 220mm zmienić kompletne sprzęgło czyli: docisk, tarcze i łożysko na te 225?
Widzę, ze jest temat sprzęgła do 1.8T wiec odkopuje.
Taki zestaw da się gdzieś taniej wyrwać czy to raczej już najlepsza cena?
https://www.sachsperformance.com/pl/...m-883089000052
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)