Strona 157 z 158 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158 OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,561 do 1,570 z 1573

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

  1. #1561
    klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 234HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Pomógł
    raz
    Podziękował
    23 razy

    Domyślny

    tak ten

  2. #1562

    Data dołączenia
    Apr 2021
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    Sieradz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AKL

    Domyślny

    Witam. Mam problem rowniez chyba z pompka ewentualnie nakierujcie mnie na odpowiedni wpis prosze bo pierwszy raz tutaj jestem z pytaniem. Problem wyglada tak: chcialem naprawic lusterka bo mialem nie podpiete i urane to koleczko ktorym sie je reguluje. Naprawilem podpialem kostke i chcac ustawic lusterka wywalilo mi szyby (przestały działać) przestał działać centralny i swiatelko wewnatrz. Potem chcac jeszcze raz sprobowac ustawic lusterka przestał mi dzialac klimatronik wymienilem pompke z modulem komfortu i dziala centralny normalnie mam swiatelko i dzialaja szyby a klimatronik umarl chyba. podswietla mi przyciski ale nie jestem w stanie go ani wlaczyc ani wylaczyc. ktos moze mial taka przypadlosc i wie co to moze byc? zaznacze ze bezpieczniki sa cale bo sprwdzilem wszystkie po kolei. Pozdrawiam

  3. #1563
    Mewa83's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    B-B
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Pomógł
    10 razy
    Podziękował
    33 razy

    Domyślny

    Hej, mam pytanie, bo już kończą mi się pomysły gdzie szukać problemu. 8L klimatonik, 2001.

    Klimatyzacja nabita, załącza się (spadek obrotów, wentylator się włącza), a działa tak:

    Po włączeniu temp wewnątrz kanału 16-17 stopni, i upływam czasu temperatura wzrasta, aż nawet do 25stopni (na zewnątrz 30).
    Po próbie włączenie/wyłączenia (ECON) temperatura wydaje się, znów spada, może przypadek... lub po jakimś czasie znów coś zaczyna działać, ale już wydajność to już około 20-21 stopni, czyli działa, ale nie udaje się wychodzić auta.

    Dodam, że testy przeprowadzone cały czas na ustawieniu LOW - Auto.

    Pozdrawiam,
    M.

  4. #1564
    klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 234HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Pomógł
    raz
    Podziękował
    23 razy

    Domyślny

    błędów brak?
    ustawienia fabryczne klimy zrobiłeś na vcds-ie?
    może czujnik za panelem klimy już zawalony kurzem?

  5. Podziękowania dla klamamoto za pomoc w problemie

    Mewa83 (15-07-21)

  6. #1565
    Mewa83's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    B-B
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Pomógł
    10 razy
    Podziękował
    33 razy

    Domyślny

    Brak, myślałem, że mały wentylator jest od klimy, i on się włączał i wyłączał... przy załączaniu klimy. A nie zauważyłem, że duży nie chodzi, on też powinien? czy on tylko związany tylko z chłodnicą silnika?

    M.

  7. #1566

    Data dołączenia
    Feb 2017
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    Puławy
    Auto
    Audi
    Model
    A4 B6
    Silnik
    inny
    Pomógł
    47 razy
    Podziękował
    raz

    Domyślny

    Przy klimie oba powinny pracować więc jak jeden nie działa to pewnie rozłącza klimę jak wzrośnie ciśnienie w układzie.

  8. Podziękowania dla przemo88 za pomoc w problemie

    Mewa83 (15-07-21)

  9. #1567
    Mewa83's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    B-B
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Pomógł
    10 razy
    Podziękował
    33 razy

    Domyślny

    UPDATE:
    Niestety dalej problem nie rozwiązany:

    - układ szczelny, ponownie sprawdzany;
    - wentylator naprawiony;
    - zawór rozprężny wymieniony;

    Chyba pozostaje ostatnia opcja, wymiana sprężarki.

  10. #1568

    Data dołączenia
    Feb 2017
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    Puławy
    Auto
    Audi
    Model
    A4 B6
    Silnik
    inny
    Pomógł
    47 razy
    Podziękował
    raz

    Domyślny

    JAk na krótko podłączysz sprężarkę to działa? Może elektromagnes się spalił. Jakieś błedy w bloku dla climy?

  11. #1569

    Data dołączenia
    Nov 2016
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    Polska
    Auto
    -
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

    Domyślny Audi A3 8L 1.8T - klimatyzacja się załącza na sekundę i rozłącza.

    Witam
    Dzisiaj wracając z pracy czułem co chwilę szarpanie silnikiem na włączonej klimatyzacji. Sprawdziłem na postoju i okazuje się, że klimatyzacja załącza się na dosłownie sekundę i rozłącza.
    Wrzucam filmik nagrany jak to widać i słychać.



    Jakoś 3 miesiące temu byłem na nabiciu klimatyzacji i wymianie oleju w sprężarce. Całe lato klima działała w największe upały.
    Po nabiciu klimatyzacji nic się złego nie działo.
    Nie znam się na klimie więc napisałem temat. Sprężarka nie była nigdy wykręcana/regenerowana przeze mnie.

  12. #1570

    Data dołączenia
    Feb 2017
    Płeć
    mężczyzna
    Miasto
    Puławy
    Auto
    Audi
    Model
    A4 B6
    Silnik
    inny
    Pomógł
    47 razy
    Podziękował
    raz

    Domyślny

    Może być za duża szczelina i dlatego rozłącza. Można tam coś zakombinować albo zmienić całe koło ze sprzęgłem.

Strona 157 z 158 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158 OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •