Witam,
Tutaj możecie zadawać pytania dotyczące naszego asortymentu oraz działalności. Chętnie na wszystkie odpowiemy
Pozdrawiam
Paweł
Witam,
Tutaj możecie zadawać pytania dotyczące naszego asortymentu oraz działalności. Chętnie na wszystkie odpowiemy
Pozdrawiam
Paweł
|
To ja bede pierwszy
Mam jedno auto, czarny lakier bardzo podatny na drobne ryski (smart), auto ma slady po oklejeniu naklejkami, ogolnie dosc mocno zniszczony.
Potrzebuje czegosc co bedzie potrafilo zlikwidowac te ryski i przebarwienia po naklejkach.
Oczekuje czegos co nada lakierowi druga mlodoscw cenie do 100zl. Co mozecie zaproponowac ?
krzyss vel Qkill
Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster
Wszystko widać, jak to zawsze bywa z czarnymi lakierami, ale za to można osiągnąć super efekty
Poleciłbym mleczko polerskie Ultimate Compound Meguiar'sa. Jest jeszcze SwirlX, ale będzie za słabe jeżeli lakier jest zmęczony i ma jakieś przebarwienia.
Do tego jakiś wosk rozumiemPoleciłbym w tym przypadku Cleaner Wax Meguiar'sa. Jest w paście. Ten w paście ma w zestawie aplikatorek. Cleaner Wax ma niewielkie właściwości ścierne więc poprawi powierzchnię po polerowaniu UC, zamaskuje malutkie ryski które pozostaną i oczywiście zabezpieczy i nada połysk.
I jeszcze bym polecił aplikatorek Meguiar'sa do polerowania mleczkiem Ultimate Compound. Ewentualnie jutro lub pojutrze powinienem mieć takie fajne gąbeczki do ręcznego polerowania. Rozumiem że będziesz ręcznie polerował?
Wielu z kolegów na forum chce uzyskać głęboką czerń fortepianu (temat: http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=8744), jakie środki, lakiery, będą do tego najlepsze?
TDISprzedam dokładkę zderzaka przedniego do 8L przedliftingową oraz grill przedlift. Stan bdb.
Jaki preparaty polecałbyś do usunięcia kolistych rysek po myciu ręcznym? Interesują mnie preparaty do nanoszenia metodą ręczną.
Napewno musimy zrobić to w bazie i przykryć bezbarwnym żeby lakier był trwały. I tu jest problem ponieważ baza robi się generalnie matowa po przeschnięciu, co już zabierze trochę połysku w końcowoym efekcie. Żeby temu zapobiec trzeba zrobić bazę i dodać 5% utwardzacza. Na to bezbarwny. Jeżeli byłby nie wystarczający efekt można po utwardzeniu przematować papierem na mokro 1500 i położyć drugą warstwę bezbarwnego.
Trzeba tez wiedzieć że nie każdy czarny jest naprawdę czarny. Nie wszystkie systemy lakiernicze (firmy produkujące pigmenty dla mieszalni) mają w recepturach taki prawdziwy czarny.
Taki lakier czarny z dodatkiem 5% utwardzacza możemy również nabić w spray, z tym że trzeba go wykorzystać w przeciągu 3-4 tygodni.
Oczywiście na początku podkład na plastik i ewentualnie jeżeli są jakieś nierówności to filler.
Gąbeczki już są![]()
Cztery A3 w całości powinieneś zrobić. A jeżeli chodzi o wosk to nawet 8, bo jego nakłada się tylko mgiełkę.
Myślę że SwirlX z Meguiar'sa bedzie najlepszy. Można spróbowac też Ultimate Compound, ale jest trochę bardziej agresywny i może coś pozostawić po sobie. Jeżeli są to zatem malutkie ryski to SwirlX (malutkie w sensie taka pajęczynka wręcz, a nie rysy). Za pierwszym razem może nie usunąć wszystkiego, ale przy drugim podejściu powinno być ok.
mam pytanko, posiadacie jakies srodki do konserwacji miekkich dachów cabrio?, nie moglem wejsc na stronke juz wszystko wiem, pozdrawiam.
mamy do was prośbę. Gdyby coś nie działało/ działało nie tak jak powinno albo macie pomysł, że coś mogło by wyglądać inaczej to będziemy wdzięczni za informację.
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Posiadacie lakiery do zacisków inne niż żółty i niebieski?![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)