O tym samym myśle więc prosze o jakaś wypowiedz znawcow
O tym samym myśle więc prosze o jakaś wypowiedz znawcow
|
ja kilka aut juz zabezpieczylem srodkiem do podwozi firmy BOLL , z zielona nakretka , okolo 2 puszki wchodzi na auto jeszcze czasem rozcienczyc mozna lepiej kryje , ja sciagalem nadkola i po kolei kazde kolo ,na koncu progi i ladne odcięcie na progu , , konserwacja extra bo odbija kamienie , jest twarda i elastyczna.
czyli popularnym "barankiem" w natrysku?
jeśli myślimy o tym samym to w mojej opinii też jest bardzo dobry.
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
Baranek jest w miare ,ale ani jak na jakosc nie jest tani , ani wydajny ,bo w sobie zawiera okolo 70% rozpuszczalników przez co strasznie duzo wyparowuje po wyschnięciu. Ja robilem dodatkowe zabezpieczenie takie fest ,ubieglego lata ,to tak realnie poszlo mi na cala a3 ,bez podlogi , baranka i masy do podwozia (masy 2kg ,i 3litry do pistoletu) ,a zabezpieczalem glownie progi od strony podlogi ,oraz nadkola . Strasznie duzo wyparowuje. z mokrej warstwy okolo 5mm po wyschnieciu zostawalo okolo 1mm suchej masy ,takze musialem kilkakrotnie nakładac.tania alternatywa ,w porownaniu dla lepszych konserwacji (ktore niestety duzo wiecej kosztuja). Osobiscie polecam konserwacje i baranka firmy wurth. Ale niestety są drozsze.
Zastanawia mnie to.. znam A3 8l z 96 roku ktora ma z 400tys km, stoi pod chmurka i wlasciciel nie wie co to zabezpieczenie podwozia...
a żadnych dziur nie widac..
Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...
Wiesz Artur, niektórzy jeżdżą typowo po mieście. Śliczne ulice i żadnego kamyczka, który ani draśnie zabezpieczenia na podłodze.
Są też użytkownicy, którzy jeżdżą po typowych polskich ulicach - gdzie ciągłe obijanie podłogi oraz nadkoli kamykami i resztkami asfaltu
poprawiane co roku miksturą z soli i zaczyna z czasem to wszystko pracować nad blachą....
To może uświadom gościa?![]()
My life be like Ooh Ahh...
... wracam do gry![]()
BKD+GTB2260VK = 245ps/510Nm
by EvolutionMotorSport
mój golf mk1 http://www.a3-club.net/forum/showthr...57#post1331057
No właśnie on do takich nie należy, widać po przebiegu... A tutaj czaro pisze o nowej furze...
Sam nie wiem.
Chętnie był wysłuchał jakiegoś speca w tej dziedzinie
Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...
Na filmiku zalecają robic ten rust check w 3letnim aucie. Moje juz ma ponad 5lat za soba.
Wole sobie poprawic fabryke, tym bardziej, ze jezdze 80proc trasy w miescie.
Kazdy mowi, ze od jakis 10lat to coraz gorsze te blachy VW robi... Sporo osob mialo korozje... Ja sam tez mialem kilka babelkow na klapie pod rejestracja. Takie to teraz te blachy sa.
Masz rację. Ale nie porównuj podwozia do nadwozia. Nadwozie faktycznie coraz słabsze i praktycznie w każdym 5letnim aucie jak pozaglądasz dobrze w zakamarki, gdzieś pod listywy itp. to znajdziesz początki korozji. Z podwoziem sprawa wygląda inaczej. Moje a3 jest z 2005r i od dołu bardzo dobrze wygląda. Wg mnie robić już konserwację podwozia to trochę przerost formy nad treścią. Tym bardziej, jak trafisz do nie odpowiedniego warsztatu lub na kogoś niedokładnego i narobi Ci więcej szkód niż pożytku - poprzykrywa trochę korozji i innych syfów robiąc im jeszcze przyjemniejsze warunki do "zabawy". Jak dla mnie grunt to porządne mycie podwozia po zimie i jego regularne płukanie - zimą często, latem co jakiś czas. Do tego ważne żeby zwracać uwagę na progi, nadkola i inne elementy nadwozia podatne na uszkodzenia i przyspieszoną korozję.
No widzisz, a ja nie mam jak myc tego podwozia. Nie mam warunków.
Jeśli bym miał robić bitex czy boll to sa, rust check bym musiał zlecić.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)