Jak zamierzasz to auto miec przez dlugie lata to jak najbardziej warto zabezpieczyc.
Jak zamierzasz to auto miec przez dlugie lata to jak najbardziej warto zabezpieczyc.
|
Witam, niebawem zima więc myślę o jakimś zabezpieczeniu antykorozyjnym podwozia. Co myślicie, jaki koszt tego może być, ile płaciliście, czym najlepiej zabezpieczyć, zwykły tzw. baranek czy coś innego?
Kupiłem niedawno używane autko i patrząc pod spodem to widzę taką srebrną powłokę i laickie pytanie czy tam może już coś było kładzione, malowane itp czy tak to po prostu wygląda od nowości?
![]()
W jakim to aucie, bo chyba nie w a38l? Fabrycznie jest czarna masa. Jeśli w a3 to nasi już tu byli. Tu nie widać grama rdzy i wygląda zdrowo. Można to pokryć preparatem na bazie wosku żeby wypierało wilgoć.
Koszt profi zabezpieczenia to grubo ponad 1000zł i ze świecą szukać żeby Ci to zrobili ze sztuką.
Owszem to a3 8l i właśnie tak trochę zgłupiałem, bo dziwnie to wyglądało na moje oko. Ale całe autko zadbane to pewnie i tutaj dopracowane. Pomyślę o jakimś wosku. A z tymi profilami to się zastanawiam czy może już też nie były jakoś zabezpieczane, można to jakoś łatwo sprawdzić?
Cześć
Czym były konserwowane profile zamknięte w A3 8L?
Woski czy może twarde oleje typu Mike Sanders?
Może te środki konserwujące maja swoje konkretne nr.
Z góry dzięki za pomoc.
ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------>------>???
piteroo21
Cześć, macie jakies nowe informacje/ doświadczenie z zabezpieczeniem podwozia, które najlepiej zrobić/zlecić?
Każdy będzie chwalił swoje. Ja nie doczekałem się info i zrobilem konserwacje podwozia poliuretanem (wszędzie gdzie jakas rdza to darcie do blachy, r stop, podklad 2 skladnikikowy, masa i poliuretan, kazdy korek wyciagniety i sprawdzone co w trawie piszczy). Profile niestety tylko woskiem bolla spray ale jeszcze trzeba pokusic się na coś innego. Zabawa przednia. A i do zabezpieczenia poszly tez wneki kol po rant. Przednie blotniki w kluczowych lochajacych się z rdza miejscach.
ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------>------>???
piteroo21
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)