tak jak w temacie - mozecie polecic jakies srodki usuwajace smole z karoseriiostatnio zauwazylem sporo kropek ze smoly na karoserii i zastanawiam sie jak je usunac
![]()
moze wziac nitro na wilgotna szmatke i delikatnie zetrzec![]()
![]()
tak jak w temacie - mozecie polecic jakies srodki usuwajace smole z karoseriiostatnio zauwazylem sporo kropek ze smoly na karoserii i zastanawiam sie jak je usunac
![]()
moze wziac nitro na wilgotna szmatke i delikatnie zetrzec![]()
![]()
A3 1.9 TDi ____________________________________________
|
Ja mam problem z żywicą i są specjalne środki do jej usuwania, tak samo jak do smoły. Ostatnio kupilam jakis kolejny srodek i na zywice jest bardzo skuteczny(choc nazywa sie wlasnie "anty smola"). Jak chcesz to moge go na pon wziac to zobaczysz sam czy smole tez tak latwo zmywa.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne mają niebo na ziemi...
czysta benzynka, ekstrakcyjna czy jak ona sie nazywa . idealnie schodzi wszystko
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Wiem ze to glupio zabrzmi ale najprostszym sposobem na usuniecie jest uzycie... masła. Powaga. Sprobuj.
lukas3339
AHF + H&R Inside
Firma AutoLand?Bo ja mam tej firmy i tak sie nazywa wlasnie-kupione w Geant-10zl.Oryginalnie napisane przez Dorotek
Moge go polecic smola schodzi ladnie,bo czyscilem swoj samochod i samochody rodzicow, dodatkowo usuwa tez zaniezcyszczenia organiczne czyli np. zywice.
tym to felgi czyszcze jak czegos domyc nie mogeOryginalnie napisane przez mimuszek
![]()
Dokładnie ta firma. I na żywicę jest super. A smoły nigdzie nie mam, więc nie mam gdzie wypróbować.Oryginalnie napisane przez Olsen
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne mają niebo na ziemi...
dzieki za rady - narazie sprobuje zmyc nafta albo benzyna ekstrakcyjna bo to mam pod reka a po weekendzie zakupie taki srodek jak polecacie - teraz mi sie to nie udalo bo w zadnym sklepie ktory odwiedzilem nie mieli go![]()
A3 1.9 TDi ____________________________________________
Przydałby się temat odnośnie usuwania smoły - resztek asfaltu, zaschniętych owadów itp. czyli jednych z najtrudniejszych drogowych zabrudzeń.
Ja jestem po takim zabiegu i mogę z czystym sumieniem polecić idealny produkt, który się do tego nadaje. A mianowicie Citrus Tar & Glue Remover.
Na samochodzie miałem pełno małych czarnych kropeczek (zaschnięte resztki asfaltu, smoły itp.) w rejonie dołu drzwi, tylnych kół, na felgach itd. Środek ten idealnie sobie z tym poradził. Jest mocny a zarazem bezpieczny (używałem go na polerowanych felgach) i przyjemny do pracy (zapach owoców cytrusowych).
Jest to jedyny produkt tego typu, którego jak na razie używałem ale póki co innego nie potrzebuję.
Polecam
![]()
na smołe najlepszy jest Prickbort, tu nawet Maciek i inni fanatycy sie ze mna zgodza.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)