Ja mialem Dunlopy winter sport 3D przez 2 sezony , ostatnio mialem 4D i naprawde opony na sniegu daja radepod warunkiem ze sie nie przegina oczywiscie
![]()
Ja mialem Dunlopy winter sport 3D przez 2 sezony , ostatnio mialem 4D i naprawde opony na sniegu daja radepod warunkiem ze sie nie przegina oczywiscie
![]()
" Dziekuje Szakalu jeszcze raz..jestes najlepszzy" - Wilda 01-06-11, 17:32
|
HANKOOK W300 co sadzicie o takiej oponie? Jezdził ktoś?
Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...
Zastanawiam się nad kupnem oponek FIRESTONE WINTERHAWK 2 EVO 195/65R15 91T lub Bridgestone Blizzak LM30
Przeczytałem cały wątek i znalazłem tylko 3 opinie na temat Firestone, że są m.in. ciche. Które z w/w będą lepsze? A może coś innego lepiej kupić w tej cenie?![]()
Marcin_BP (09-11-12)
Ja od siebie polecam Nokian WGR2 - świetna opona do szybkiej jazdy i bardzo dobrze daje sobie rade na śniegu. Jak było sucho to jeździłem na nich z takimi prędkościami jak na letnich Toyo i trzymały świetnie. Co do nowego modelu WRD3 to z opini które czytałem wynika że to opona typowo na śnieg i średnio się jeździ jak go nie ma. A jak ktoś chce po kosztach to Kelly Winter ST. Miałem je w Golfie i też wolno nie jeżdziłem i byłem bardzo zadowolny bo kosztują grosze a nie było zaspy żebym nie wyjechał a ja ,,lubie" pakować się tam gdzie inni boją się pojechać![]()
Panowie, trochę tam przeglądałem temat ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi
Czy lepiej na zimę mieć 225 czy 205 oponki przy 17 calach?
Niby wiadomo że im węższa tym lepiej trzyma w koleinach ale na gołoledzi lepiej mieć szerszą..
Cena nie gra zbyt wielkiej roli.
Niby to mało ważne, ale autko ma mocy +- 330 km więc wolałbym oponki z lekko wyższej półki.
Jaką oponkę byście mi poradzili ?
Będę bardzo wdzięczny i docenię każdą radę. Pozdrawiam
Ja bym brał 205 na zimę. Na zime nie liczy sie szerokość opony tylko wywierany nacisk opony na każdy cm kwadratowy.Więc szeroka opona będzie gorsza. A co do marki opony to VREDESTEIN Snowtrac 3 moim zdaniem bardzo dobre opony.Testowałem i byłem mega zadowolony.
Masz prawo do własnego zdania
Inni mają prawo mieć je w dupie
BYŁO
1.9 TDi AHF 150KM 320Nm
JEST
A4 B6 1.9 AVF 160KM 350Nm
Ja od siebie polecam jak ktoś ma 15" to Kleber HP2 195/65/R15 bardzo dobrze się trzymają drogi i są ciche jedyna wada to podobno słabe boki opony ale jak ktoś uważnie jeździ to nie ma problemu POZDRO
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)