tak obroty wentylatora idą od razu na max
tak obroty wentylatora idą od razu na max
|
Jakie cisnienie bylo po stronie LP i HP gdy magik podlączał manometry ?? Przy włączonej klimie oczywiscie.
na czerwonym bylo jakies 7.5bara a na niebieskim miedzy 90-100 ale nie wiem co to oznaczalo
Hmm to 90-100 to pewnie w psi a to jest jakies 6.8 bar czyli nieciekawie. Jest kilka opcji syndrom zdzicha fachury ktory zle podpiol manometry i zrobil bypass miedzy LP i HP dlatego tak zblizone cisnienia. Biorę pod uwagę nieszczelność elementu bądż kilku elementów podczas sprężania sprężarki które powinny być szczelne podczas sprężania czynnika do skraplacza.A część z tych sprężonych trafia na niską stronę układu za pomocą uszkodzonych elementów sprężarki które podczas suwu sprężania powinny być szczelne. Mógł zblokowac sie zawór regulujacy wydajność spręzarki ale równie dobrze moze byc przyblokowany tzn otwarty zawór rozprężny.
No i oczywiscie zakładam, ze sterownaie spręzarką sprawdzone.
na vagu takie cos wyswietla
Address 08 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 820 043 D
Component: A3 KLIMAVOLLAUTOMAT_D75
Coding: 03143
Shop #: WSC 06313
Note: Excessive Comm Errors
Koledzy, teraz ja potrzebuję pomocy
Objawy:
nagle całkowity brak chłodzenia w kabinie (węże od kompresora cały czas ciepłe)
oba wentylatory nie uruchamiają się przy włączonej klimie
Sprawdzone:
Wszystkie bezpieczniki na akumulatorze OK
Kabel nie pokazuje żadnych błędów
Panel climatronika błed DTC zero
Pod kodem 20 prawidłowe napięcie 14V
Kod 22 – 1
Dodam tylko, że w tym roku nie był sprawdzany poziom czynnika, ale czy coś jeszcze mogę sam sprawdzić?
Jedyne co możesz jeszcze sam sprawdzić to dlaczego nie załączają się oba wiatraki po naciśnięciu gwiazdy i czy pojawia się napięcie na wtyczce od sprzęgła kompresora klimy (miernikiem najlepiej). Tak czy inaczej czeka Cie wizyta w zakładzie typu Auto-Clima bo czynnika może już nie być. U mnie ostatnio też wcale go nie było a błędów nie wywalało... Dodatkowo wiatraki się nie załączały bo gniazdo bezpiecznika na akumulatorze było nadpalone a sam bezpiecznik ok.
iknife (16-06-13)
Witam ponownie
auto oddalem do specjalistycznego zakładu ktory zajmuje sie tylko klimatyzacjami i po wstepnych ogledzinach gosc mi powiedzial ze jakis zawor w sprezarce jest uszkodzony do tego trzeba wymienic osuszacz i jakis tam uszczelniacze
wieczorem dzwoni do mnie i mowi ze maja sprezarke rozebrana na stole i nie jest ciekawie
pokazuje mi troche opiłkow aluminium w srodku obudowy: sprezarka nadaje sie do kosza
wstepna wycena to 2300zł nowa sprezarka, nowy skraplacz (stary nie da sie wyplukac) nowy osuszacz, plukanie parownika, montaz
gwarancja na to wszystko 12 miesiecy
powiedzcie czy opłaca sie to ratowac ?
2300? serio? cos chyba przesadzil. A czy nie mozna np na uzywanych czesciach tego zrobic? wyjdzie duuuuuzo taniej
pewnie mozna ale w takim wypadku nie bede mial gwarancji
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)