Zalanie filtra ci nic nie de musi być ciśnienie na wtryski sprawdź pompę , jak bąbelek stoi w miejscu to na pewno pompa .
Zalanie filtra ci nic nie de musi być ciśnienie na wtryski sprawdź pompę , jak bąbelek stoi w miejscu to na pewno pompa .
|
Witam Wszystkich,
Mam problem z odpalaniem na zimnym silniku. Dodam ze nie jestem specem dlatego wrzuciłem link do filmu z zapalania.
Akumulator jest nowy, filtr paliwa też (zmieniany na początku grudnia). Świec nie sprawdzałem mam je od kąd kupiłem autko-czyli 3,5 roku temu. Czujnik temperatury cieczy był wymieniany 1,5 roku temu - z uwagi na długie kręcenie przy rozgrzanym silniku.
Jeśli problemy występują przy -5 stopniach to nie ma szan zeby auto zapaliło przy -10.
Proszę o radę.
Pozdr.
A morze masz źle ustawioną pompę wtryskową ? no i świece też by się zdało wymienić
Ostatnio edytowany przez Karamba38 - 19-01-14 o 11:49
Sprawdź wagiem kąt wtrysku bo podejrzewam tu lezy problem, świecą też można się przyjrzec jak pisał poprzednik.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
u mnie też podobnie odpala, a jak sprawdzić ten kąt wtrysku vagiem w moim silniku?
było już to opisywane na forum, dla przypomnienia wchodzisz w silnik i bloki pomiarowe potem przełączasz w nastawy postawowe w grupie 000 i obserwujesz 2oienko od lewej strony. Prawidłowo ma byc 49-51.
szulek07
kąt wtrysku i poczatek wtrysku
o tym duzy temat na forum
jak to nie pomoże to tylko tuner pozostaje
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)