Strona 149 z 191 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,481 do 1,490 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez montenegro99 Pokaż post
    Ale nethome pytala sie o opony 215/50 a nie 215/55 a tu juz roznica w srednicy tylko 12,5mm w stosunku do 225/45 wiec przeklamania na liczniku beda niewielkie.
    ok, zle przeczytalem... ale to nic nie zmiania

dalej wydaje mi sie to bez sensu, 50 a 45 dedykowane, jakaz to moze byc roznica w komforcie, a roznica w cenie przy zakupie bardzo znaczna. ( ok 100zl na oponie, chyba ze ktos jezdzi na uzywkach, ma okazje kupic w dobrej cenie, dobre opony )

Cytuj Oryginalnie napisane przez montenegro99 Pokaż post
    o obcieranie pewnie chodzilo w zwiazku z wieksza srednica kola, a nie szerokoscia.
    dalej nie rozumiem, przy 17 i gumie 50 mialoby obcierac ?

225/45/17 rozmiar popularny, dedykowany i po co kombinowac z nietypowymi, drogimi oponami,
    komfort na oponach nowych gdzie jest duzo bieznika i tak bedzie sporo wiekszy niz na kazdych zuzytych, albo i nie, ale kilkuletnich twardych oponach.
    17 45 to naprawde komfortowy rozmiar, a jeszcze w tak miekkim zawieszeniu jak buda golfa5
    jesli twardo to trzeba sie przyjrzec stanowi zawieszenia, bo nie zawsze to kwestia rozmiaru kola, a np zuzytych/spracowanych sprezyn, amorow itd
    a jak dalej twardo to zmienic na mniejsze, 15 kolo 195/65 bez problemu wchodzi do 8p z hamulcem 288 ( 2.0tdi )
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Data dołączenia
    Sep 2014
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM

Domyślny

no skoro mówicie że to nic nie da to może faktycznie zostać przy starych wymiarach

Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Ktoś z was miał okazje testować Opony Vredestein Ultrac Sessanta 225/45R17 ? Jak jest z ich trwałością ?

Data dołączenia
    Dec 2014
    Miasto
    kozy k. bielska-białej
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA

Domyślny

GT radial ? Sam na tym jeżdże i handluje tą marką mam je w swoim aucie 17 225/45 HPY po 270zł szt. jak i na mokrym tak i na suchym rewelacja parametry bardzo dobre i w dodatku w tym roku jest ubezpieczenie w cenie opony 18 miesiecy na rozwalenia
    boczne itp. ( rozwalasz opone przyjeżdzasz i wymieniamy na nową bez gadania ) moim zdaniem ta opona zagnie nie jedną z wyższej półki. parametry E efektywność paliwowa, B hamowanie na mokrym hałas 70db. Dodatkowo moge powiedzieć że GT-radial w 2015r. będą montowane na pierwszy montaż do PSA, dacii, GM, oraz wielu innych.

Do: Nosek

Data dołączenia
    Apr 2015
    Miasto
    śląsk
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.8 TFSI - BYT
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam, proszę o pomoc.

Poszukuję opon letnich, robię rocznie ok 10 tys. km. Jazda spokojna, głównie po mieści + kilka wypadów kilkusetkilometrwych ekspersówki/autostrady.

Przeczytałem cały temat, nie znalazłem porównania tych modeli:
    Dunlop Sp Sport Bluresponse 205/55R16 91V
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91V

Które dłużej posłużą (parametry mają bardzo podobne)?
    Ostatnio edytowany przez lebron - 19-04-15 o 12:00

Data dołączenia
    Dec 2014
    Miasto
    kozy k. bielska-białej
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA

Domyślny

Mimo że dunlop jest z grupy goodyeara wytrzymuje mniej kilometrów niż efficient grip miałem testowałem na goodyearze przejechałem 65tys. a na dunlopie ok 50tys. goodyear
    w seacie altea XL, dunlop w audi a4 jednak coś za coś dunlop moim zdaniem lepiej trzymał niż goodyear niestety nie moge nic powiedzieć o wersji performance jedynie tyle że
    sprzedałem kilka kompletów i klienci zadowoleni

7. Podziękowania dla miru 95 za pomoc w problemie

lebron (29-04-15)

Malware's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Łęczna
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Warto kupić Kormoran GAMMA B2 215/45 R17 ?? czy dołożyć i coś lepszego kupić, mało jeżdżę do pracy mam 12 km i sporadycznie trasa około 100 km

Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Małopolska
    Auto
    Audi Sportback
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Witam, mam takie pytanko, zmieniałem wczoraj oponki na letnie 225/45/17, wybór padł na komplet używany bridgestone potenza Re050A I , z przodu wersja run flat a tył normalne, zauważyłem że w przedziale 40-50km na godzine jest taki dosyć spory hałas, podczas hamowania również on jest, to normalne na takich "twardych" oponach? Prowadzi się pewnie i sztywno tylko ten hałas.. Na 16'' zimowych było delikatnie czuć lewe łożysko więc to też wpływa na hałas ale nie aż taki

brumek29's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Biłgoraj
    Auto
    Audi A4 allroad
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Może są po prostu wyząbkowane?

Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Małopolska
    Auto
    Audi Sportback
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

nie są wyząbkowane, równe są, poza tym kupiłem je u wulkanizatora która sprzedaje również opony (z niemiec) także.. On mówi że run flat tak ma bo są twarde ale jakoś dziwne wydaje mi się że ten dzwięk przy 150km/h już nie jest tak słyszalny a przy 40-50km/h jest najgłośniej (efekt jakby łożyska już były na maxa dojechane )

Strona 149 z 191 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania