Strona 61 z 73 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 601 do 610 z 728

Temat: Problem z odpalaniem

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

szczotkotrzymacz bez wyciagnia rozrusznika nie bardzo;/ Myśle że byłoby to strasznie niewygodne ale pewno możliwe. Nie wiem czym mogłbyś to zgrzać? Jeżeli bedzie taka możliwość to zrób to tak żeby ten przewód niczego nie dotykał.

Dlaczego nie chcesz wyciągac rozrusznika?
    ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------> ------>???

piteroo21

diabolo's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nie wiem czy sobie poradze
    Jaki tam jest klucz potrzebny ?

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

18 do odkrecenia rozrusznika, 13 lub 12 do odkrecenia przewodów od automatu i 8 do odkrecenia pokrywy gdzie znajduje sie szczotko....
    ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------> ------>???

piteroo21

Chmiel's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Sokółka
    Auto
    Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Nie rób druciarstwa tylko wymień szczotkotrzymacz. Jak Ci ten kabelek zerwie się gdzieś w trasie to będziesz sobie pluł w brodę

diabolo's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

wymieniłem te szczotki bez wyciągania rozrusznika
    dzieki za pomoc

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

czy sie stoi czy sie leży piąteczka sie należy

piteroo21

7. Podziękowania dla piteroo21 za pomoc w problemie

diabolo (17-09-15)

Data dołączenia
    Jun 2015
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Witam
    Jak wielu forumowiczów również posiadam problem z odpalaniem.Audi (1.9 tdi 90 km AGR) mam od 3 miesięcy i już od początku z tym walczyłem aż w końcu się poddałem i już nie wiedziałem co mam dalej robić :/ stosowałem wszystkie porady ale jak zawsze na nic. Do wymiany rozrządu pozostało mi ok 10 tyś km więc wolałem się za to zabrać wcześniej ale mniejsza z tym. Wszystkie punkty ustawione na cacy jak trzeba i jak było wcześniej nic nie przestawiałem niczym się nie bawiłem i nadeszła próba odpalania mojej a3 byłem już przygotowany na to że będę musiał kręcić jak to zwykle 3/6 sek aż tu nagle SZOK!!!!!! samochód odpalił na pół obrotu byłem taki ucieszony że w końcu się udało i nawet robiłem kolejne próby po pewnym czasie ok 5/10 min między odpaleniami. Za każdym razem samochód odpalał bez problemu na pół obrotu. Nadszedł czas na skręcenie samochodu do kupy i wtedy znów się zmartwiłem :/ gdy samochód stanął na kołach problem powrócił ... i znów rozłożyłem ręce. Nie mam pojęcia co się dzieje z samochodem, czemu po wymianie rozrządu odpalił normalnie kilka razy :/ wszystkie próby odbywały się jak samochód był przechylony na lewą stronę i nie było większego problemu normalnie odpalał na kopa. Dziś postaram się dobrać do rozrusznika może w nim jest coś nie tak, teraz skoro wiem że jednak można to dalej mogę próbować każda sugestia się liczy. Może ktoś z was miał taki problem może nie ale warto zapytać.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez Lukasz8l - 18-09-15 o 07:41

Data dołączenia
    Mar 2014
    Miasto
    Sędziszów Młp.
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Cześć mam takie pytanie i problem ...
    niechciało Mi odpalić auto pojechałem do mechanika rozebrał plastiki pod kierownicą i wyjął jakaś kostke ponoć jakiś styk tam był przepalony zrobił i niby miało działać dziś chcąć odpalic nie chyciło za 1 razem tylko za drugim, pojechałem do neigo jeszcze raz i kazał mi obserwować czy świeci się kontolka "spirala" mówił że powinna sie zapalić i zaraz zgasnąć i bym to obserwował i dał mu znać co i jak
    pytanie do Was co to może być i czy to mogę byćjakieś poważne konsekwencje z tym i z naprawą ?

AUDI A3 1,9TDI 110km AHF 99rok

domel79's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Gniezno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Lukasz8l Pokaż post
    Witam
    Jak wielu forumowiczów również posiadam problem z odpalaniem.Audi (1.9 tdi 90 km AGR) mam od 3 miesięcy i już od początku z tym walczyłem aż w końcu się poddałem i już nie wiedziałem co mam dalej robić :/ stosowałem wszystkie porady ale jak zawsze na nic. Do wymiany rozrządu pozostało mi ok 10 tyś km więc wolałem się za to zabrać wcześniej ale mniejsza z tym. Wszystkie punkty ustawione na cacy jak trzeba i jak było wcześniej nic nie przestawiałem niczym się nie bawiłem i nadeszła próba odpalania mojej a3 byłem już przygotowany na to że będę musiał kręcić jak to zwykle 3/6 sek aż tu nagle SZOK!!!!!! samochód odpalił na pół obrotu byłem taki ucieszony że w końcu się udało i nawet robiłem kolejne próby po pewnym czasie ok 5/10 min między odpaleniami. Za każdym razem samochód odpalał bez problemu na pół obrotu. Nadszedł czas na skręcenie samochodu do kupy i wtedy znów się zmartwiłem :/ gdy samochód stanął na kołach problem powrócił ... i znów rozłożyłem ręce. Nie mam pojęcia co się dzieje z samochodem, czemu po wymianie rozrządu odpalił normalnie kilka razy :/ wszystkie próby odbywały się jak samochód był przechylony na lewą stronę i nie było większego problemu normalnie odpalał na kopa. Dziś postaram się dobrać do rozrusznika może w nim jest coś nie tak, teraz skoro wiem że jednak można to dalej mogę próbować każda sugestia się liczy. Może ktoś z was miał taki problem może nie ale warto zapytać.
    Pozdrawiam
    a tak po wymianie rozrządu ustawic kat i początek wtrysku o tym pewnie mechanik zapomnial bo komputera i vaga nie ma

Cytuj Oryginalnie napisane przez pioto10 Pokaż post
    Cześć mam takie pytanie i problem ...
    niechciało Mi odpalić auto pojechałem do mechanika rozebrał plastiki pod kierownicą i wyjął jakaś kostke ponoć jakiś styk tam był przepalony zrobił i niby miało działać dziś chcąć odpalic nie chyciło za 1 razem tylko za drugim, pojechałem do neigo jeszcze raz i kazał mi obserwować czy świeci się kontolka "spirala" mówił że powinna sie zapalić i zaraz zgasnąć i bym to obserwował i dał mu znać co i jak
    pytanie do Was co to może być i czy to mogę byćjakieś poważne konsekwencje z tym i z naprawą ?
    co znaczy ze mechanik zrobil?
    tu chodzi o kostke stacyjki ja sie wymienia i po problemie
    w dziale warsztat jest napisane jak ja wymienic itd

Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Rybnik
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Mam problem z odpalaniem. Czasami po przekręceniu stacyjki świeci sie kontrolka ESP i nie gaśnie wtedy po próbie przekręcenia stacyjki nie ma opcji żeby silnik odpalił kręci ale tak jakby wgl paliwa nie dostawał. po przekręceniu stacyjki na zero i spowrotem powoduje, że gaśnie i silnik odpala od razu. czasami trzeba 2-3 razy zresterować żeby zapaliła. Dzieje sie to tylko czasami częściej latem przy wysokich temperaturach. Podpinałem pod kompa i nie wykazało żadnych błędów. Wiecie co to może być?

Strona 61 z 73 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania