|
W końcu udało mi się zrobić podłaczenie do kompa. Wcześniej zrobiłem to polskim Vagiem, ale jakoś to nie było dla mnie czytelne, a VaG-com przestał mi działać. Dopiero dziś przywróciłem program do życia więc mogę zamieścić wyniki pomiarów (chyba to o te bloki chodzi).
![]()
![]()
Jeśli chodzi o mnie, to tam jest wszystko ok, ale ja się nie znam
A tak przy okazji: "naprawa" jakiej dokonałem na początki lipca już się skończyła, było dobrze przez jakieś 2 tysiace km, teraz znowu co 50-60km pokazuje się konewka z min:
oraz 2 lub 3 razy tuż po odpaleniu silnika konewka na czerwonym tle:
wcześniej przed "naprawą" pojawiła się na krótko może ze dwa razy konewka z napisem sensor:
![]()
Ostatnio edytowany przez insideme - 30-08-16 o 23:20
Ale nie napisales kiedy to sprawdzales, czy to bylo po trasie czy po przejechaniu tylko paru km bo to ma znaczenie![]()
Tak samo napisz na jakim oleju jezdzisz czy to jest 5w40 czy 10w40 czy 15w40 ( co ile ci sie pokazjue ze masz wymieniac?)
Co do mojego Oil Sensor to u mnie sie pokazalo pierwszy raz po ok 7 tys km po wymianie oleju, jak wylaczalem silnik to znikala i nieraz sie zalaczala odrazu a nieraz dopiero po paru lub parunastu km nieraz nie swiecila 200km.
Przy nastepnej wymianie jeszcze czujnika nie wymienialem, ale po paruset km wrocilo, no coz przejezdzilem z tym nastepne 12 tys km do wymiany i wymienilem i bylo po problemie.
Teraz: A3 8PA Sportback 2.0 TDI CFGB 170KM/350Nm Quattro S-Line
Wczesniej: A3 8L 1.9 TDI ASV 142KM/292Nm oddane rodzinie z przebiegiem 488 tys km
Pierwszy obrazek - pomiar na zimnym silniku (temperatura na dworze była około 27 stopni),
Drugi obrazek - jest zdublowany (źle wstawiłem),
Trzeci obrazek (VAG-COM) - zrobiony wczoraj, temperatura na dworze około 25 stopni, przejechane jakieś 15km po mieście.
Olej CASTROL 10W40, OIL MIN zapala się mniej więcej co 50km, w ubiegłym roku było tak samo jak u Ciebie - po wymianie oleju było dobrze przez jakieś 6k - 7k km, potem pojawia się zaraz po przekręceniu kluczyka. Otworzę maskę z przodu na około 10s i problem znika na 50km.
2x miałem, po uruchomieniu silnika ikone czerwonej konewki, ktora gasła po chwili.
Planuje przy najblizszej wymianie oleju wymienic takze czujnik oleju.
Teraz: A3 8PA Sportback 2.0 TDI CFGB 170KM/350Nm Quattro S-Line
Wczesniej: A3 8L 1.9 TDI ASV 142KM/292Nm oddane rodzinie z przebiegiem 488 tys km
Właśnie wróciłem od mechanika, sprawdził ciśnienie, wykręcił czujnik przy filtrze oleju. Powiedział, że jest wzorowo 1,8 bara.
witam was mam problem cały czas wyskakuje mi błąd na vagu czujnik poziomu oleju G266 co to może być??
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)