U mnie normalnie jest Westgate (k03s) czyli nie ma mozliwosci sprawdzic tego na postoju? Moze ktos ma 1.8t AGU i sie wypowie czy u niego tez trzeba uzyc naprawde sporej sily by ruszyc sztanga?
U mnie normalnie jest Westgate (k03s) czyli nie ma mozliwosci sprawdzic tego na postoju? Moze ktos ma 1.8t AGU i sie wypowie czy u niego tez trzeba uzyc naprawde sporej sily by ruszyc sztanga?
|
Witam ponownie.. Byłem na diagnostyce i wyszło że przepływka daje złe wartości.. Jest to możliwe że przez to silnik nie ma mocy? Chcę się upewnić że jest sens ją wymienić bo koszt w Niemczech to plus minus 100 euro...
U mnie kiedyś padła przepływka to miał muła całkowitego. Tak czy inaczej jest to ryzyko najlepiej jest podmienić na chwilę z innego auta i sprawdzić. Możesz z Polski zamówić używkę ja swoją dobrą do ASZ sprzedałem za 60 zł nie dawno.
Właśnie dość często zmieniam mieszkanie.. łatwiej jest mi kupić na miejscu... ale generalnie też właśnie mam muła całkowitego.. do 150 KM/h potrzebuje z 10 min żeby się rozpedzic... a jeszcze takie pytanie... wyczytałem tu na forum że jeżeli przepływka padnięta to po odpięciu kostki auto chodzi lepiej a po podpieciu gorzej... u mnie jest bez różnicy czy jest podpieta czy nie... na zimnym jak i ciepłym chodzi tak samo... to znaczy tak jak by leciutko lepiej na odpietej...
- - - Updated - - -
Generalnie calyczas mam problem.. byłem na diagnostyce i takie mam błędy (tłumaczone przez google):Kod błędu Łącznie zapytanie Motor Mo 5 Błąd Kod błędu: 17552 Miernik masy powietrza Działanie wadliwe( stąd moje zainteresowanie przepływką) Kod błędu: 17964 Ciśnienie kolektora dolotowego w kolektorze zbyt niskie. Kod usterki: 19561 Zakłócenie zaworu rozdzielacza dolotowego / zwarcie do ziemi Kod usterki: 17957 Usterka zaworu regulacyjnego ciśnienia ładowania. Kod błędu: 17849 Zawór recyrkulacji spalin nieprawidłowo działał.
I tak.. n75 wymieniony ten Zaworek co jest pośrodku też czujnik ciśnienia na ic też... Jakieś pomysły?
A dymi mocno? Obejrzyj tej filmik
Właśnie nic nie kopci.... zero chmurki... no nic.. jadę dzisiaj zamówić przeplywke... może będzie lepiej...
Ostatnio edytowany przez kaczmar - 13-09-17 o 09:23
Przepływka wymieniona.... Jest troszkę lepiej ale problem nie rozwiązany... Byłem na diagnostyce i błąd z przepływka po usunięciu się nie pojawia.. ale pojawia się od n75 chociaż jest założony nowy.. może z kablami coś nie tak.. a może z ecu... jak to sprawdzić? Dokąd idą kable z wtyczki od tego zaworka? Chciałem sprawdzić miernikiem czy nie jest uszkodzony..
Ostatnio edytowany przez kaczmar - 17-09-17 o 19:27
Szybkie pytanie 1.8t AUM grzebałem dziś w poszukiwaniu nieszczelności bo od czasu do czasu przyłapie muła , ruszając tipem (seria) w lewo i prawo wyczułem luzy.
Jest to normalne czy powinien sztywno siedzieć i ani drgnąć ?
Witam od kilku dni moje Audi A3 1.9TDi straciło moc, gdy wciskam pedał w podłogę dosłownie nic sie nie dzieje , brak mocy a turbina zaskakuje dopiero przy 2700 obr. na drugim biegu. Sytuacja sie powtarza za każdym razem po ponownym uruchomieniu silnika. Dodam że jakieś 4 m-ce temu , wyczyściłem EGR który okazale był po prostu brudny! Auto po czyszczeniu zachowywało się żwawiej jak przed czyszczeniem. wracajac do problemu podłączyłem samochód pod VAG-COM i wyskoczyły 3 błędy . Które po skasowaniu powracaja. o ile pierwszy zwiazany z wentylatorami bezpośrednio nie dotyczy problemu o tyle dwa następne wydaje mi się że już na pewno. Znajdzie sie ktos doswiadczony w temacie i wesprze pomocą? Zdjecie z kodami z vaga poniżej.
![]()
Witam serdecznie, jestem właścicielem A3 8L 1.9 TDi ASZ 130km po chipie.
W samochodzie pojawił mi się problem objawiający się tym że nie mogę wkręcić silnika powyżej 2500 obrotów. Nie ważne czy jest na 1 czy an 6 - do 2,5 i dalej nie idzie. Sprawdzałem i czyściłem przepływomierz, rury z turbo. Jakieś pomysły? Na komputerze nie pokazuje błędów, wcześniej miałem notlauf przez dziurawą rurę turbo ale po wymianie problem zniknął.
Będę wdzięczny z jakiekolwiek porady dotyczące uporania się z problemem.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)