Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 13212223
Pokazane rezultaty 221 do 222 z 222

Temat: wymiana licznika, pomocy

Data dołączenia
    Oct 2023
    Miasto
    Sandomierz
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez szymu77 Pokaż post
    Witam. Posiadam Audi A3 8l poliftowe,końcówka 2000r. Z nieszczęsnym licznikiem Jaegera,w którym podały już chyba wszystkie możliwe wskaźniki,a podświetlenie robiło cyrki.Patrząc na ceny używek,pogmerałem i stwierdziłem,że wrzucę licznik z golfa 4(VDO półfis),bo nieraz już ktoś taką modyfikację zrobił. O ile z wyciągnięciem pinów z liczników i przekodowaniem kluczyków poszło gładko,o tyle stanąłem na etapie oświetlenia licznika.Stary budzik,miał podłączone piny 15 (terminal 58d) i 20 (terminal 58s).Nowy ma oświetlenie tylko na pinie 20 i jest to terminal 58d.Po podaniu plusa na ww.pin rozświetla się całe podświetlenie ma pełnej jasności,jednak nie mogę dojść,w jaki sposób podpiąć ten licznik pod oryginalny regulator natężenia światła,żeby można było to normalnie ściemniać.Dodam,że oba liczniki są immo3.Numer oryginału to: 8L0920900H ,a nowego: 1j0920826G.
    Proszę o jakieś wskazówki i dziękuję z góry za wszelką pomoc
    Mam Ten sam problem, czy poradziłeś sobie z tym?

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Bielsko-Biala
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Witam ktoś podzieli sie wsadem do licznika VDO 8l0 920 933G pewmości nie mam ale chyba tam była maska D15 lub inf jak zaadaprować inny wsad crypto do tego licznika bo sobie go uwaliłem commanderem w epromie nic nie zostało albo ktos podpowie jaka maska (tem plik .cry) tam ma być.Ewentualnie czy jak podmienię tego micronasa na innego z wersji nie crypto to jest opcja że to ruszy? z angola mam takie vdo zwykłe wsady eep sa wszedzie a z tymi crypto to problem jest. albo co i czym wsadzić do tegomicronasa aby przyjałwsad np 931e?

Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 13212223

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania