A czy próbowaliście używać innych smarów niż grafitowe?
Bo tak czytam opisy różnych smarów i dobre byłyby chyba też smary silikonowe...
A czy próbowaliście używać innych smarów niż grafitowe?
Bo tak czytam opisy różnych smarów i dobre byłyby chyba też smary silikonowe...
"Happiness only real when shared"
|
Też mam ten problemPrzy skręcaniu w lewym przednim kole mi tak skrzypi że normalnie siara tak jeździć
Czy to na pewno guma stabilizatora? Czy narmarowanie smarem grafitoym wystarczy? pzdr
oryginalne gumy nie skrzypia, zalozylem oryginaly z aso i one maja taki material w srodku co by nie obcieralo o metal, a jak wiadomo to srodek skrzypiPozdro
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
Bylo 8P 2.0 TDI 140@200/425
Jest honda civic 2.2 i-ctdi 220/450
plany - ...
ja tez wymienielm to ostanio i wogole smieszna historia bo przejechalem 600km i zaczelo sie trzeszczenie wiec mysle co to jest przjezdzam przez hopke a tam jeden zgrzyt to na sprawdzenie odalem mowia wymienic gumy i laczniki koszt 450 zlotytanio nie
ale przy wymianie widzialem ze stare gumy wytarly troche dolki w drozki i pewnie dlatego skrzypi tylko ciekwe czy smar pomoze czy tylko wymiana drazka ewentualnei dostapwnie i wyszlifowanie co myslicie?
mysle bys kupil oryginalne gumy i nie bedzie skrypienia, oryginalne maja taka powloke materialowa w srodku i u mnie nic nie skrzypi, a dla pewnosci daj troche smaru grafitowego, drazek sie nie wytarkl tylko farba w tym miejscu.
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
plany - ...
witam żadnych gum towotem się nie smaruje ponieważ smar rozpuszcza gumę pozdrawiam.
istnieje cos takiego jak smar do plastikow i do gumy tez kolego![]()
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
plany - ...
hm a mi gdy auto stoi przy skręcaniu kołami skrzypi z tyłu samochodu, gdy już się toczy skrzypienia nie majakiś pomysł?
6,3l/100km w trasie, prawie jak TDI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)