Hmm.. podejrzewam, że dodatkowe ale z prośbą o innego gościa do wyceny (zazwyczaj mają paru) będzie szybciej, ale odwołanie byłoby tu pewnie trafniejszym rozwiązaniem, ale poczekasz z deka na odpowiedź..
Hmm.. podejrzewam, że dodatkowe ale z prośbą o innego gościa do wyceny (zazwyczaj mają paru) będzie szybciej, ale odwołanie byłoby tu pewnie trafniejszym rozwiązaniem, ale poczekasz z deka na odpowiedź..
|
Mam pytanie odnosnie ubezpiecznie. Jakies dwa tygodnie temu piesek wyskoczył mi na droge i troche na bałaganił w samochodzie - uszkodził zderzak, dwie chłodnice, lampy, szybe poprzeczke pod zamek maski i kilka innych ****reli. Firma ubezpieczeniowa PZU po ogladzinach nie uznała szyby i dolnej dokładki do zderzaka co było dla mnie delikatnym zdziwieniem. Kolejnym zasoczeniem była kwota na jaka wycenili szkode 2.400zł. A ceny poszczegolnych elemntow były strasznie niski. np lampa 110zł , zderzak 113zł czy chłodznica 140zł. Po rozomowie z moim ubezpieczyczielem dowiedziałem sie ze w swoim AC nie mam opcji warsztat tylko wycena i ze nie mam mozliwosci wstawienia samochodu do ASO tylko musze sie zgodzic na ich dziwnny cennik zamieników. O szybe i dokładke zeby mi uznali jakos bede walczył kwestia tego czy moge walczyc o inny kosztorys tych zamenikow??? Czy jestem zmuszony na to ich dziwna wycene.
...
Jeśli zawarłeś taką umowę to musisz to zaakceptowac, ale jak wiele razy było pisane trzeba pisac odwołanie to wtedy dostaniesz więcej. Tak przy okazji- ma ktoś wzór takiego odwołania? Jak to ma wyglądac?![]()
6,3l/100km w trasie, prawie jak TDI
hmm no to ładnie ja odwołania nie pisałem tylko umowiłem sie na kolejne ogledziny. A jeszcze takie pytanie w przyapdku gdy by była zawarta opcja warsztat mógłbym sie dobiegac o odszkodowanie po cenach orginalnych ???
...
Jeśli przedstawisz rachunki z ASO że kupiłeś nowe części to Ci zwrócą kasę za nowe oria jeśli nie przedstawisz to dadzą podróbki albo nowe ori minus amortyzacja.. Ja mam jeszcze pytanie odnośnie zderzaka mojego brata w Peugeocie- rzeczoznawca był go opisac drugi raz i wpisał kilka jednostek czasowych na naprawę tych urwanych uchwytów zderzaka, brat dzwonił do ubezpieczalni żeby się dowiedziec co i jak- koleś mu zaczął tłumaczyc że zderzaki jak najbardziej się klei i ma sobie te uchwyty przykleic, a zderzaka mu nie dadzą do wymiany. Co robic?
![]()
6,3l/100km w trasie, prawie jak TDI
witam
może ktoś coś podpowie mi co zrobić- zaznaczam że wpisywałem w wyszukiwarke naszego forum fraze z tematu i nic na temat nie znalazłem
jechałem 3.05.2010 w niemcach kupionym samochodem na tablicach zjazdowych kupionych na mnie- moje nazwisko i adres w pl i na ograniczeniu 50km/h jechałem 93 km/h
no i dziś dostałem do domu zwykły list z moim zdjęciem i ze prędkość przekroczyłem o 43km/h i jakąś ankiete na drugiej stronie- wszystko po niemiecku! teraz co z tym zrobić?? następny list z niemiec pewnie będzie mandatem jeżeli na ten nieodpisze! co ja mam zrobić?? wogóle niemcy mają jakąś możliwość ukarania mnie w polsce jak sam dobrowolnie nie zapłace?? przecież niemiecka policjia nie zapuka do moich drzwi!![]()
A wiesz chociaz co pisze w tej ankiecie?
Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.
Mój ojciec tak mial jechał na tablicach zjazdowych i cyknoł mu zdjęcie fotoradar za prędkość. To co ty dostałeś to prawdopodobnie mandat. W polsce Ci nic nie zrobia ale w jak nie zapłacisz to bedziesz figurowal w niemieckim rejestrze i w razie zatrzymania do kontroli przez niemców sprawdzą Cię i jak im nie zapłacisz przy kontroli tego mandatu to Cie nie dadzą dalej jechać. Możliwe że mogą naliczać odsetki. Moj ojciec zapłaćił bo czesto przez niemcy jeżdzimy . Mandat to nic ale chyba za przelew z polski do niemiec na konto policji niemieckieji trzeba zapacić około 150 zł już nie pamietam dokladnie ale coś koło tego![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)