Strona 62 z 132 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 611 do 620 z 1315

Temat: Pytania do naszego prawnika klubowego

Erbi's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Bydgoszcz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

Hmm.. podejrzewam, że dodatkowe ale z prośbą o innego gościa do wyceny (zazwyczaj mają paru) będzie szybciej, ale odwołanie byłoby tu pewnie trafniejszym rozwiązaniem, ale poczekasz z deka na odpowiedź..

marcinn998's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Lublin/Warszawa
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Mam pytanie odnosnie ubezpiecznie. Jakies dwa tygodnie temu piesek wyskoczył mi na droge i troche na bałaganił w samochodzie - uszkodził zderzak, dwie chłodnice, lampy, szybe poprzeczke pod zamek maski i kilka innych ****reli. Firma ubezpieczeniowa PZU po ogladzinach nie uznała szyby i dolnej dokładki do zderzaka co było dla mnie delikatnym zdziwieniem. Kolejnym zasoczeniem była kwota na jaka wycenili szkode 2.400zł. A ceny poszczegolnych elemntow były strasznie niski. np lampa 110zł , zderzak 113zł czy chłodznica 140zł. Po rozomowie z moim ubezpieczyczielem dowiedziałem sie ze w swoim AC nie mam opcji warsztat tylko wycena i ze nie mam mozliwosci wstawienia samochodu do ASO tylko musze sie zgodzic na ich dziwnny cennik zamieników. O szybe i dokładke zeby mi uznali jakos bede walczył kwestia tego czy moge walczyc o inny kosztorys tych zamenikow??? Czy jestem zmuszony na to ich dziwna wycene.
    ...

atal's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2006
    Miasto
    Pomorskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Jeśli zawarłeś taką umowę to musisz to zaakceptowac, ale jak wiele razy było pisane trzeba pisac odwołanie to wtedy dostaniesz więcej. Tak przy okazji- ma ktoś wzór takiego odwołania? Jak to ma wyglądac?
    6,3l/100km w trasie, prawie jak TDI

marcinn998's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Lublin/Warszawa
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    raz

Domyślny

hmm no to ładnie ja odwołania nie pisałem tylko umowiłem sie na kolejne ogledziny. A jeszcze takie pytanie w przyapdku gdy by była zawarta opcja warsztat mógłbym sie dobiegac o odszkodowanie po cenach orginalnych ???
    ...

atal's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2006
    Miasto
    Pomorskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Jeśli przedstawisz rachunki z ASO że kupiłeś nowe części to Ci zwrócą kasę za nowe ori a jeśli nie przedstawisz to dadzą podróbki albo nowe ori minus amortyzacja.. Ja mam jeszcze pytanie odnośnie zderzaka mojego brata w Peugeocie- rzeczoznawca był go opisac drugi raz i wpisał kilka jednostek czasowych na naprawę tych urwanych uchwytów zderzaka, brat dzwonił do ubezpieczalni żeby się dowiedziec co i jak- koleś mu zaczął tłumaczyc że zderzaki jak najbardziej się klei i ma sobie te uchwyty przykleic, a zderzaka mu nie dadzą do wymiany. Co robic?

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez atal Pokaż post
    Jeśli przedstawisz rachunki z ASO że kupiłeś nowe części to Ci zwrócą kasę za nowe ori
    W AC? Bujda. To nie OC. Ubezpieczyciel na pewno zabezpieczyl sie w umowie przed taka ewentualnoscia.

atal's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2006
    Miasto
    Pomorskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez malik Pokaż post
    W AC? Bujda. To nie OC. Ubezpieczyciel na pewno zabezpieczyl sie w umowie przed taka ewentualnoscia.
    Jeśli ma pełne AC w najlepszym wariancie to wypłacą bez problemu

pajak381's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Włocławek/...
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny mandat z niemiec, z fotoradaru

witam
    może ktoś coś podpowie mi co zrobić- zaznaczam że wpisywałem w wyszukiwarke naszego forum fraze z tematu i nic na temat nie znalazłem
    jechałem 3.05.2010 w niemcach kupionym samochodem na tablicach zjazdowych kupionych na mnie- moje nazwisko i adres w pl i na ograniczeniu 50km/h jechałem 93 km/h
    no i dziś dostałem do domu zwykły list z moim zdjęciem i ze prędkość przekroczyłem o 43km/h i jakąś ankiete na drugiej stronie- wszystko po niemiecku! teraz co z tym zrobić?? następny list z niemiec pewnie będzie mandatem jeżeli na ten nieodpisze! co ja mam zrobić?? wogóle niemcy mają jakąś możliwość ukarania mnie w polsce jak sam dobrowolnie nie zapłace?? przecież niemiecka policjia nie zapuka do moich drzwi!

TeeVar's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    ???
    Auto
    0000
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

A wiesz chociaz co pisze w tej ankiecie?
    Podstawowa prawda o ludziach jest taka, że wszyscy kłamią. Jedyna zmienna to dlaczego.

barantk's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Kielce
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Mój ojciec tak mial jechał na tablicach zjazdowych i cyknoł mu zdjęcie fotoradar za prędkość. To co ty dostałeś to prawdopodobnie mandat. W polsce Ci nic nie zrobia ale w jak nie zapłacisz to bedziesz figurowal w niemieckim rejestrze i w razie zatrzymania do kontroli przez niemców sprawdzą Cię i jak im nie zapłacisz przy kontroli tego mandatu to Cie nie dadzą dalej jechać. Możliwe że mogą naliczać odsetki. Moj ojciec zapłaćił bo czesto przez niemcy jeżdzimy . Mandat to nic ale chyba za przelew z polski do niemiec na konto policji niemieckieji trzeba zapacić około 150 zł już nie pamietam dokladnie ale coś koło tego

Strona 62 z 132 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania