Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 91 do 100 z 230

Temat: Grzanie lusterek

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Dobra, jutro może sprawdzę. Lusterka u mnie nie grzeją cały czas, albo tylko jak jest zimno albo przy ogrzewaniu tylnej szyby, muszę sprawdzić, w każdym razie jeśli prąd będzie dochodził to znaczy że muszę kupić cały wkład z termoregulatorem? Czy można jakoś samą matę?

PROSTO's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    64-100
    Auto
    a6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

tutaj mylisz pojecia,ale wskazuje z Twojego opisu wynika ze masz termoregulatory.nie slyszalem aby ktos przekladal same regulatory,moze jestem w bledzie.
    Who I am? I am a the Champion.

Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    opolskie
    Auto
    Seat
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez MrMajst3r Pokaż post
    albo tylko jak jest zimno albo przy ogrzewaniu tylnej szyby, muszę sprawdzić, w każdym razie jeśli prąd będzie dochodził to znaczy że muszę kupić cały wkład z termoregulatorem?
    Jak prad bedzie dochodzil caly czas to musisz kupic wklad z termoregulatorem bo tak jak juz kolega PROSTO wspomnial raczej takie wlasnie masz. Wyciagniesz wklad lusterka to bedziesz wiedział.

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

A jak się go wyciąga? Gdzieś na forum widziałem opis, ale teraz nie mogę go znaleźć. Jeśli dobrze kojarzę - ustawiam lusterko maksymalnie w którąś stronę tak żeby była szpara (no właśnie - w którą - chcę rozebrać prawe lusterko) a następnie pociągnąć do siebie? Nie chcę tam czegoś połamać...

Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    opolskie
    Auto
    Seat
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Dobrze kombinujeszelektrycznie ustawiasz na maksa do autka, bedziesz mieć szpare, wkladasz paluchy i delikatnie odciagasz wklad.

Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    Lubuskie
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam wszystkich mój problem jest troszkę natury innej moja audi 2001 rok po lifcie jak sie okazało nie grzały lusterka. Po ściągnięciu lusterek w jednym w ogóle nie mam maty grzewczej tylko same szkło, ale nie o tym mowa bo to można wymienić, ważniejsze są kable do grzania, które są doprowadzone i są w lusterkach lecz. Chodzi o to ze mechanik sprawdzał mi dopływ napięcia do lusterek do grzania i nic i nie mam napiecia!! Gdzie może tkwić problem ???

PROSTO's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    64-100
    Auto
    a6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

jest u Ciebie taka sytuacja poniewaz instalacja standardowo zostala doprowadzona do pewnego punktu.W tym przypadku jest tylko od lusterek do podstopnicy do chyba zielonej kostki.Dalej nie ma pewnie przewodu i musisz sam sobie z tym poradzic poprzez doprowadzenie zasilania do kostki

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Zdemontowalem wklad lusterka. Banalne Mam zwykly wklad, bez termoregulatora. Kable byly bez konektorow i nie byly podlaczone do lusterka. Dorobilem konektory i podlaczylem, czekalem chwile, ale niestety nie grzeje. Lewe lusterko robi sie letne praktycznie od razu. Na kablach jest napiecie okolo 14V. Rezystancja wkladu 4,5k Oma. Kupowac od razu nowy wklad czy jeszcze mozna cos poradzic? Mam kupic zwykly wklad czy moge ten z termoregulatorem?

PROSTO's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    64-100
    Auto
    a6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

kupowanie z termoregulatorem mija sie z celem,poniewaz bedziesz musial wlaczyc ogrzewanie tylnej szyby aby termoregulator dostal prad,a ten z kolei wlaczy sie przy odpowiedniej temperaturze.tak czy owak bedzie dzialalo to w polowie

MiG25's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2006
    Miasto
    Żyrardów
    Auto
    .:OOOO:.
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Nigdzie nie padła padła odpowiedź ,czy napięcie jest cały czas ,czy też tylko przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby. Jeśli cały czas to powinien być z termoregulatorem.
    Termoregulator to zwykły bimetal i on działa niezależnie od tego ,czy ma prąd czy nie (tzn przeskoczy przy odpowiedniej temp.)

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania