Strona 24 z 218 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 231 do 240 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

OK, to jutro ruszam z tematem

Do tapicerki nic lepszego nie wymyślono jak pranie ekstrakcyjne. Jeżeli jednak nie masz dostępu do odkurzacza piorącego to można próbować wyszczotkować i zebrać brud microfibrą. Jeżeli chodzi o produkt to Megsowy Quik Out.

Aplikatorków nigdy za wiele. W czasie woskowania może upaść i trzeba już odstawić do prania więc warto mieć w pogotowiu. Tak samo z microfibrami

darek04's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AXR
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam, postanowiłem sam zabrać się za odnowienie lakieru po zimie i chciałbym prosić Was o pomoc w doborze środków jako że w tym temacie jestem zielony.

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez darek04 Pokaż post
    Witam, postanowiłem sam zabrać się za odnowienie lakieru po zimie i chciałbym prosić Was o pomoc w doborze środków jako że w tym temacie jestem zielony.
    Cześć,

planujesz korektę lakieru? Oczywiście najlepiej by było maszynowo polerować ponieważ ręczna korekta zajmie dużo czasu a może nie dać takiego efektu jak byśmy się spodziewali ręcznie na pewno usuniesz zmatowienia lakieru (ale gorzej będzie z rysami).

Jeżeli się zdecydujesz to potrzebna będzie pasta, np. ValetPro.
    Maszynowo to oczywiście gąbki polerskie i pasty (również możemy pomóc w ich doborze jeżeli będziesz planował polerkę maszynową).
    Żeby usunąć resztki pasty (wszystko jedno której) będzie Ci potrzebny alkohol izopropylowy tzw. IPA To usunie wypełniacze, które zawiera każda pasta i pozwoli ocenić faktyczny stan lakieru po korekcie.
    No a później już zabezpieczenie Idzie wiosna więc warto zainwestować w wosk naturalny (daje tzw. wet look, który na ciemnym lakierze będzie widoczny). Pod wosk polecamy użycie cleanera (pozwoli doczyścić lakier). Wybór cleanera uzależnia się od wyboru wosku ale takie najbardziej uniwersalne to Auto Finesse

I na cleaner bezpośrednio nakładamy wosk (i tutaj już wszystko zależy od potrzeb i oczywiście zasobności portfela. Collinite

Mamy np taki zestaw z cleanerem R222 i Collinite

Zamiast wosku naturalnego można wybrać sealant (polimerowy wosk). Nadaje taki charakterystyczny szklisty efekt.

Oczywiście zanim zaczniemy cały proces trzeba auto porządnie umyć i wyglinkować (to bardzo ważne). Na naszym blogu jest schemat kompleksowego czyszczenia: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/schemat-kompleksowego-czyszczenia/ który może trochę rozjaśnić sprawę

W razie dodatkowych pytań służymy pomocą jak masz jakieś pytania to nie krępuj się Bo na razie to ja się tutaj strasznie "rozgadałam".

Pozdrawiam
    Wiolka

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Opolskie verni's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    OST
    Auto
    TT 225Q
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T APX
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Zamówienie poszło. Takie pytanie, macie jakiś testerek czegoś do opon? W sumie nie mogę się na nic zdecydować Więc chciałbym czegoś spróbować. Opony za dużo na nowych felgach nie mam, więc wymagania też pewnie nie będą duże

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

PW poszło

Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Auto
    Audi -> VW -> Audi ?
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam zakupiłem polerkę i planuję przeprowadzić korektę lakieru na 2-3 autach , czy moglibyście przygotować zestaw potrzebny do przeprowadzenia takiej korekty ? aha jaki wosk proponowalibyście na wiosnę/lato na ciemne lakiery (jedno auto Czarne LC9Z drugie ciemno granatowe) .
    Serdecznie pozdrawiam

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Pasta mocno ścierna SF4000.

Do tego gąbki. Pytanie czy chcesz na gwint, gąbki na rzep. Potrzebne będą: biała do ostrej pasty i zółta i czarna do wykończenia.
    Przydałyby się jeszcze gąbki o średnicy 80mm do elementów zderzaków, lusterek, słupków itp. Mamy je na gwint, ale trzeba uważać bo są dosyć cienkie i plastikowym mocowaniem można zrobić kuku. Lepiej byłoby wybrać mały uchwyt mocujący i gąbki na rzep.

Alkohol izopropylowy do przemywania.

To taki standardowy zestaw. Generalnie każdy lakier jest inny i trzeba podchodzić indywidualnie. Czasami zdarza się że trzeba mocno kombinować z pastami i gąbkami. Jednak w większości przypadków ten zestaw nie zawodzi Jakie auta będziesz robił? Same audi?

Wosk. Pytanie ile chcesz przeznaczyć pieniędzy. Chemical Guys Pete's 53 jest naprawdę fajnym woskiem. W tej cenie chyba nie ma konkurencji Jeżeli możesz tyle przeznaczyć na wosk to nie będzie żałował.

Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Auto
    Audi -> VW -> Audi ?
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

Je?li chodzi o auta to pierwszym b?dzie Golf Mk4 (z tego co wiem to do?? twarde lakier ) a drugie to Fiat Stilo , by? mo?e je?li zaskocze to b?dzie jeszcze Opel
    tak?e rozbierzno?? do?? spora . Na sam? polerke jeszcze czekam bo dopiero zam?wiona http://allegro.pl/polerka-k2-1200w-p...104342408.html ,jednak chyba wola? bym te g?bki na gwint . Co do wosku to zastanawia??m si? nad jakim? testerem na pocz?tek bo bud?et do?c napi?ty
    Mam nadziej? ?e na pocz?tku tygodnia odbiore polerk? i b?d? sk?ada? zam?wienie
    Dzi?kuj? za cenne rady na pewno skorzystam .

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Szkoda że pytałeś wcześniej. Lepszym wyborem byłby Silverline którego załatwiam dla Verniego. 40zł drożej, ale znacznie lepsza maszynka. No ale nic, już za późno, na tym też można robić
    Oby nie czarne hondy

W razie pytań pisz lub dzwoń, dobierzemy co będzie potrzeba Z samplerów w takim razie Lusso Oro lub coś z Dodo.

Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Auto
    Audi -> VW -> Audi ?
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Domyślny

ok będe dzwonić i dogadamy jakiś fajny zestaw

Strona 24 z 218 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania