Strona 30 z 161 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 291 do 300 z 1603

Temat: Zegary bez FIS na FIS

warmińsko-mazurskie Sampler's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

Słuchajcie koledzy. Mam fabrycznie w swoim przedliftowym dieslu (97r.) zegary VDO bez fis o numerze 8L0 919 860:

Kupiłem przedliftowe, angielskie zegary VDO od benzyny z pełnym fisem 8L0 919 930 E a więc immo2:

Kable i manetka siedzą już w aucie lecz niestety mam w kluczykach stare pluskwy bo nie mogłem ich zakodować. Zamówiłem już pluskwy crypto48 ale nie o to mi się rozchodzi.
    Zegary pochodzą z benzyniaka i miałem nadzieje, że przy przestawianiu mil na km uda mi się także przestawić obrotomierz i prędkościomierz na ten dieslowski gdyż przy kodowaniu zmieniłem na silnik diesla (zakodowałem licznik z benzyny na 08140 tzn: +08 = Manual Transmission 02K, 1 = Rest of World (RoW), 4 = 4-Zylinder, 0 = Diesel Engine). Kilometry wskoczyły na miejsce mil lecz obrotomierz dalej działa na skali benzyniaka (odcinka na 5000obr/min). Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się, że muszę wkleić wsad licznika z pełnym FISem o takim samym numerze (lecz z diesla) do swoich zegarów. W związku z tym chciałbym Was prosić drodzy koledzy o pomoc w zdobyciu tego wsadu. Chodzi generalnie o odczytanie commanderem eeprom'u z licznika 8L0 919 930 E z diesla i przesłanie pliku BIN. W zamian ofiaruje swoją wdzięczność i mogę także postawić browarka ;]
    Jeśli jestem w błędzie będę wdzięczny za skierowanie na właściwy tor.
    Ostatnio edytowany przez Sampler - 28-02-12 o 20:21

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

to ja się spytam z innej beczki, a mianowicie wszystko ładnei dobrze ale od 2miesiecy ciagle po odpaleniu auta wyskakuje wyrzkyknik i piszczy. Co to ? wszystko przerabiałem co było na forum, nowe hamulce, płyny nowe, nic nie brakuje zadnego płynu wszystko odpowiedni stan, abs wymienione czujniki i nadal. Nie wiem od czego to juz moze byc ? Mam Tdi a zegary Benzyniaka.
    The End ! She xing diao shou, man tiao guo hai wei jiu !
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

Czy ktos ma mozliwosc zgrania eepromu z zegarow przedliftowych z fisem dla benzyny gdzie 100km/h jest na srodku?

Wysłano przez Tapatalk dla Galaxy S
    There's only one word you need to know. Low.

Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DavideChuckLee Pokaż post
    to ja się spytam z innej beczki, a mianowicie wszystko ładnei dobrze ale od 2miesiecy ciagle po odpaleniu auta wyskakuje wyrzkyknik i piszczy. Co to ? wszystko przerabiałem co było na forum, nowe hamulce, płyny nowe, nic nie brakuje zadnego płynu wszystko odpowiedni stan, abs wymienione czujniki i nadal. Nie wiem od czego to juz moze byc ? Mam Tdi a zegary Benzyniaka.
    Może wrzuć jakiś filmik to łatwiej będzie to zbadać.
    btw. jeździsz na tych zegarach z benzyny i nie zmieniałeś wsadu?

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no sprawa wyglada tak : odpale auto 3 sek wszysko ok, i nagle wykrzyknik na całym FISIE i 3 razy piszczy, nic nie moge wtedy zobaczyc nic a nic. Wsadziłem normalnie zegary, przeprogramowałem na TDI, i ustawione wszystko tak jak powinno być. Nic wiecej nie zmieniałem
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DavideChuckLee Pokaż post
    przeprogramowałem na TDI
    zmieniłeś wsad od tdi? hm.. może na kostkach coś ci nie łączy, któryś z pinów, vag pokazuje jakiś bład? jak wygląda ten wykrzyknik? zrób fotę i pokaż

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Wroclaw
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez inhoss Pokaż post
    zmieniłeś wsad od tdi? hm.. może na kostkach coś ci nie łączy, któryś z pinów, vag pokazuje jakiś bład? jak wygląda ten wykrzyknik? zrób fotę i pokaż
    Chyba miał na myśli samo kodowanie pod TDI.

Sprawdziłeś go na Vagu czy nie wywala żadnych błędów? Masz ten wykrzyknik odkąd wsadziłeś nowe zegary czy po w sadzeniu zegarów było ok a później coś się zaczęło dziać?

Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

W instrukcji jest mowa o 3 sygnałach ostrzegawczych - "Jeżeli pojawi się czerwony migający symbol, słychać trzy sygnały ostrzegawcze. Sygnalizacja taka oznacza niebezpieczeństwo. Należy natychmiast zatrzymać się i wyłączyć silnik". Czerwone symbole na fisie to niesprawność układu hamulcowego wykrzyknik w nawiasach (!), za niski poziom płynu chłodzącego lub za niska/wysoka jego temperatura, no i za niskie ciśnienie oleju. Instrukcje do 8L masz na forum - jak coś mogę wysłać mailem.
    Jeśli to duży czerwony wykrzyknik obadaj hamulce. W 11s masz ten wykrzyknik

Po przeprogramowaniu na TDI (08140) obrotomierz działa normalnie? tzn wsadziłeś skale obrotomierza z TDI czy masz z benzyny i wskazówka dochodzi tylko do 5 tys obr?

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

dokładnie ten wykrzyknik. Tak obrotomierz działa dobrze do 5 tys bo nie dogazuje wiecej. Tarcze z benzyny nic nie przekładałem bo po co, po prostu rzadko przekraczam 4tys na obrot. chodzi wszystko okej. Hamulce miałem wszystkie wymieniane, nie dawno u Franca i wszystko jest okej. Jedynie to co mówił jeden odpowietrznik nie chce puścic stary płyn tylko to, ale watpie zeby było to . Tak się zastanawiam czy nie czasem czujnik g2,g62 nie ma na to wpływu ? bo wszystkie płyny były tez nie dawno uzupełniane i ładnie wlało się tyle ile powinno. Tak mozesz mi wysłać maila moze coś pomoze nie wiem
    結束!蛇在鷹人眺三九胃郭海陰影

Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Bartoszyce/Kętrzyn
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    47 razy

Domyślny

Mail poszedł a pełną instrukcję masz tutaj:
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...990#post908990
    może vag coś pokaże.

Strona 30 z 161 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania