Strona 114 z 147 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,131 do 1,140 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    Kolno/Łomża
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    raz

Domyślny

witam!!
    ktoś może przerabiał temat domontażu parownika klimatyzacji w 8L?? a jeśli nie to w jaki sposób do niego dostać sie??
    ps: musze cały kokpit ściągać??

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Lukasz_S1, Tak, musisz cały kokpit ściągac i wyjąć nagrzewnice a potem ja rozebrać,
    kilka zdjec mam z podobnych czynności w "moim AGU" jak bys chciał zobaczyc jak to wygląda.

Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Jasionka
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam koledzy mam takie male pytanko do was jak wylacze klime to mi z nawiewow troche swmierdzi powietrze?? czemu taki niemily zapach sie wydobywa???

MarrciN's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    GA
    Auto
    AUDI
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

przez wilgoć, musisz zdezynfekować/odgrzybić klimatyzację. Możesz to zrobić sam, kupując odpowiedni preparat.

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Ktoś próbował samemu odgrzybiać klimę? Preparatów jest całkiem dużo, ale nie jestem pewny ich skuteczności. ewentualnie który wybrać? W moim przypadku nie jest źle, czasami minimalnie czuć dziwny zapach, dlatego nie chcę niepotrzebnie wyrzucać ponad 100zł na odgrzybienie. Wolałbym spróbować sam, bo koszta były by dużo niższe.

Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Ropczyce - Rzeszów
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Wiec tak ja przy swojej Audi A3 odkręciłem schowek, wymontowałem wentylator, wymontowałem jakis czerwony czujnik niewiem od czego to był kupiel środek z Firmy WURTH do odgrzybiania klimy i pól opakowania wpuściłem bezpośrednio na parownik czy jak to się zwie chłodnica klimatyzacji. W kazdym razie wszytko działa OK zero nieprzyjemnego zapachu.

Zakaz pisania
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Bochnia
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Witam... Mam Panowie pewnie problem klimatyzacja,po nabicu i odgrzybieniu postanowiłem sprawdzic w upalne dni klime i po roczarowaniu stwierdziłem że kliam nie chlodzi...Po właczeniu śnieżynki slychać jak sie załacza sprężarka,sprawdziłem również bezpiecznik i jest ok wiec sam nie wiem w czym problem...Po otwarciu klapy zauważylem że po wlaczeniu klimy wentylaotr klimy sie nie wlącza...Moj samochodzik to a3 1.6 z 99r

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez matA3 Pokaż post
    Witam... Mam Panowie pewnie problem klimatyzacja,po nabicu i odgrzybieniu postanowiłem sprawdzic w upalne dni klime i po roczarowaniu stwierdziłem że kliam nie chlodzi...Po właczeniu śnieżynki slychać jak sie załacza sprężarka,sprawdziłem również bezpiecznik i jest ok wiec sam nie wiem w czym problem...Po otwarciu klapy zauważylem że po wlaczeniu klimy wentylaotr klimy sie nie wlącza...Moj samochodzik to a3 1.6 z 99r
    a skąd wiesz ze spręzarka sie włacza, po czym poznajesz( czy tylko cykniecie w sterowniku wentylatorów czy słyszysz jak sprzęgło łapie)? czy gruby przewód od klimy masz zimny? jakie masz napiecie na wtyczce od spręzarki(oczywiście przy właczonym samochodzie)?

will0w's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Bieruń
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Witam, bylem dzisiaj w warsztacie - wymienilem wentylatory od klimy, wyserwisowalem wszystko tak jak byc powinno, ale pojawil sie problem.
    Mianowicie podczas proby zalaczenia klimatyzacji klapy nie puszczaja zimnego powietrza do kabiny, za to gdy wlaczam tryb ekonomiczny(bez sprezarki) to nadmuch jest. Zaznaczam, ze sprezarka jak i wentylatory chodza, klima jest nabita, odgrzybiona i powinno byc wszystko w porzadku.
    Mechanik powiedzial, ze to moze byc problem w zaprogramowaniu klimatronika. Czy komus przytrafilo sie cos podobnego?
    Samochod to a3 8P0 20TDi BKD
    Ostatnio edytowany przez will0w - 04-07-12 o 16:56

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

VCDS w dlon i sprawdz co sie dzieje.

Strona 114 z 147 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania