Pokazane rezultaty 1 do 10 z 56

Temat: Regeneracja pompowtryskiwaczy siemens - czy warto

Threaded View

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny Regeneracja pompowtryskiwaczy siemens - czy warto

Witam

Mam A3 Quattro z silnikiem 2.0 TDI z 2007 ( BMN 170koni ). Ostatnio dotknela mnie 'klatwa' wadliwych pompowtryskiwaczy siemens'a.
    Jeden odmowil posluszenstwa ( wystapila wada elektryczna ) i skonczylo sie na wymianie na nowy.
    Zaczolem zglebiac temat i okazuje sie ze w kazdej chwili moga pasc nastepne ( auto ma przejechane do chwili obecnej 140tys km ).

Po rozmowie w serwisie uslyszalem ze po wymianie wszystko jest Ok, logi sa idealne ale przed nastepna arwaria logi nie musza
    wcale wskazywac bledow.

Duzo pisze sie o tzw. wadzie elektrycznej na którą narażone są pompowtryskiwaczy siemens'a.

Mam w zwiazku z tym pytanie.
    Czy moze sie ktos wypowiedziec czy nie warto wykonac regeneracji dzialajacych pompowtryskiwaczy aby wyeliminowac
    powstanie wady elektrycznej ? Koszt regeneracji pompowtryskiwaczy ( u mnie 3 sztuki ) to koszt okolo 1tys pln.
    Jest to znacznie mniej anizeli jeden pompowtryskiwaczy a moze warto przeprowadzic ( profilaktycznie ) taka modyfikacje.

Oczywiscie jestem swiadomy tego ze pompowtryskiwacze nosily znamiona naprawianych.
    Jest to jednak lepsze od niepewnosci ktora towarzyszy mi kazdorazowo przy dlugich trasach.

Moze jest inne rozwiazanie o ktorym nie pomyslalem. Oszczedzanie na nastepne pompowtryskiwacze jest jednym z nich

Pozdrawiam
    Piotrek
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 04-07-15 o 01:51

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania