Cytuj Oryginalnie napisane przez dannykato Pokaż post
Myslicie ze moglbym reklamowac u dealera ze sprzedali mi te auto bez wymiany tego paska bo na papierze dostalem ze ''audi approved used cars''
Na pewno. Masz równie duże szanse jeśli byś teraz zareklamował całe auto bo się ubrudziło. Bez jaj Sprzedali Ci sprawne auto a ekslopatacja i serwis to już przecież Twoja sprawa.

Jeśli masz silnik 2.0tfsi BWA to rozrząd masz na pasku. Jego wymiana jest teoretycznie przewidziana co 6 lat lub 180kkm (co nastąpi pierwsze). Niektóre książki mają wpisane 5 lat lub 120kkm - nie mam pojęcia od czego to zależy. Pewnie na jeden rynek jest tak, na inny tak. Jest tam też łancuch "nie daleko rozrządu" ale póki nie ma z tym problemów to się go nie rusza. Rozrząd na łancuchu był dopiero w nowszych 2.0 TFSI. W necie bez problemu znajdziesz kupe informacji, który jest który i czym się różnią.
W Twoim przypadku minęło już 6 lat. Najwyższy czas na zmianę paska. Tym bardziej, że nie zrobiłeś tego od razu po zakupie auta... Nie wiem jaki jest koszt w ASO w PL ale same części to ok. 500-600zł. Jak Ci strzeli pasek to szukasz nowego silnika. Sam zdecyduj czy warto