Pokazane rezultaty 1 do 10 z 11

Temat: Licznik - ciekawostki softu - paczka z softami

Threaded View

inhoss's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    40 razy

Domyślny Licznik - ciekawostki softu - paczka z softami

Jako że grzebię ostatnio w naszych licznikach podzielę się zasobem swojej wiedzy i plikami jakimi udało mi się zebrać, znalazłem w sofcie licznika funkcję włączenia podświetlenia zegarów po przekręceniu stacyjki, czyli zapalają się tarcze wskazówki wyświetlacze tak jak w s3 a nie dopiero po włączeniu pozycji, ta funkcja powinna być w kanale 19 adaptacji lecz tylko w nowszych licznikach poliftowych ale w większości kanał 19 jest niedostępny, aby włączyć tą funkcję trzeba zmienić jedną komórkę softu z: 35 na 3D (opcji podświetlenia samych wskazówek nie znalazłem):

wiem też gdzie zapisane są informacje od obrotomierza licznika, można sobie skopiować z innego softu jeśli zmieniamy z diesla na benzynę i odwrotnie:

co do prędkościomierza to dokładnie nie wiem gdzie są te komórki ale jak część softu skopiowałem np. z europejskiego softu do angola to predkościomierz zmienił się na europejskie tarcze kopiowanego softu, po przekopiowaniu tej częsci softu nie pokazał mi się def ani error:

tutaj pokaże gdzie się znajduje pin licznika w sofcie, jest on w 3 miejscach, aby rozszyfrować pin trzeba przekonwertować w kalkulatorze windowsowskim w trybie rozszerzonym z hex na dec, czyli w poniższym sofcie mamy pin w postaci 02 0A czytamy to od tyłu czyli 0A02 i w trybie hex w kalkulatorze wpisujemy A02 (jeśli zero jest na początku to go nie wpisujemy) po wpisaniu to w kalkulator hex przestawiamy na DEC i pin jaki nam się pokaże to 2562, jesli ktoś chce wpisać inny pin w komórki to w kalkulatorze DEC wpisujemy przykładowy pin np: 5814 wtedy konwertujemy wciskając na HEX i wyskakuje nam: 16B6 zamieniamy to miejscami i w softa wklepujemy B6 16 w trzech zaznaczonych miejscach i pin zmienia nam się na 5814

tutaj daje paczkę z softami jakie udało mi się skompletować, są to softy:
    8l0920931E
    8l0920931H
    8l0920980L
    8l0920932D
    8l0920932A
    8l0920932B
    8l0920932N
    http://hostuje.net/file.php?id=25d7f...92283e04277313

Jeśli ktoś zna jakieś ciekawostki softowe lub ma inne softy to mile widziane sa odpowiedzi w tym wątku, mam nadzieję że komuś moje info się przyda

zamieszczam link do instrukcji w PDF-ie gdyby fotki wygasły
    http://hostuje.net/file.php?id=86c68...fc73166f9c1eab
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 27-07-15 o 15:27

2. The Following 2 Users Say Thank You to inhoss For This Useful Post:

lumberjack (29-01-14),Marbon (30-01-14)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania