Pokazane rezultaty 1 do 10 z 62

Temat: stuki przedniego zawieszenia nie do zdiagnozowania

Threaded View

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

Przeczytalem kilka postow na temat pukania w zawieszeniu, ten wydaje mi sie najodpowiedniejszy.
    Jakis czas temu zauwazylem ze przy bardzo wolnym pokonywaniu poprzecznych nierownosci na drodze, badz tez przy wyjezdzaniu z garazu gdzie mam lekki stopien, tak z 3-4cm. Slychac takie jakby telepanie, najpierw z przodu po lewej, potem z tylu po lewej.

Przy przegladzie specjalisci nic ciekawego nie wypatrzyli, robilem tez gdzie indziej sprawnosc amortyzatorow, wyszla nastepujaco:
    79% 84%
    80% 84%

Lewa strona wyszla troche slabiej, ale nie wiem czy tak mala roznica moze byc problematyczna, wyglada na to ze z opisu problem troche zblizony do tego co ma kryniu81 jednakze u mnie dodatkowo problem wystepuje z tylu.

Ciekawe jest to ze z zewnatrz tego za bardzo nie slychac, slychac to wewnatrz.

Nie wiem czy to jest najlepszy test ale zauwazylem ze jak zlape za nadkole i probuje rozbujac gora/dol to od strony prawej jest cichutko a od strony lewej slychac takie jakby chrobotanie, problem w amortyzatorze?
    Ostatnio edytowany przez kuebk - 15-04-14 o 20:01

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania