Pokazane rezultaty 1 do 10 z 15

Temat: Uboga mieszanka w 1.8T

Threaded View

CaliforniaKid's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2014
    Miasto
    Kraków
    Auto
    CCCO
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    3 razy

Domyślny Uboga mieszanka w 1.8T

Panowie mam pierwszy raz instalację LPG i pojawiły się problemy. Pacjent 1.8T BAM seria. Instalacja: sterownik Tech-204, wtryski Tech Dragon, reduktor KME Gold. Instalacja była zakładana przez kumpla Gregora natomist stroił ją Gregor i oczywiście jechało jak należy

Pojawił się problem po wymianie przepływomierza (którą sugerował Gregor). Na wysokich obrotach w momencie odpuszczenia gazu instalacja przełącza się na PB. Dodatkowo co chwilę wyskakuje błąd zbyt ubogiej mieszanki + po jakimś pałowaniu oczywiście błąd Lambdy i odcina ładowanie. Po usunięciu błędów wszystko wraca do normy.

I teraz pytanie do Was czy ja dobrze kminie, nie jesteś zbyt doświadczony więc proszę o zweryfikowanie mojego "śledztwa"

Stary przepływomierz zaniżał przepływ o ok 15g/s a instalacja była własnie na nim strojona. Po wymianie dobrze myślę, że trzeba korekty mapy LPG żeby ustawić ją pod prawidłowy przepływ powietrza i stąd to odłączanie LPG i błąd lambdy bo mieszanka niedolana?

Mam interfejs do gazu, mam VAGa więc z diagnostyką nie ma problemu. Z góry dzięki za Waszą pomoc
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 09-01-16 o 14:32

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania