Cytuj Oryginalnie napisane przez patrys173 Pokaż post
Skoro w lampach są soczewki a wsadzone są zwykłe żarówki i lipnie świecą to chyba lepiej kupić HID-y, ustawić wysokość ładnie i widzieć wszystko niż nic nie widzieć i wpieprzyć się w rów przy wyprzedzaniu z innym autem. Co innego jak ktoś nie ma lamp z soczewkami i wciska hid-y na chama. PS. Chyba po to jest to produkowane żeby zakładać i widzieć drogę lepiej tak.
Nie zawsze jest tak, że lepiej świeci, a fakt jest jeden: OSŁEPIA JADĄCYCH Z NAPRZECIWKA. I nie ważne czy masz soczewki czy nie masz. Chcesz to zakładaj, nikt ci nie broni.

Cytuj Oryginalnie napisane przez pablo25 Pokaż post
Wymieniam lampy na polifty i montuje hidy, czy bede musial wymieniac kostki?
tak, bedziesz musiał zmienić kostki do świateł, stare nie pasują. Poszukaj w warsztacie tematu o wymianie lamp na poliftowe. Tam masz info odnośnie kostki i jej numer.

Cytuj Oryginalnie napisane przez goblin1980 Pokaż post
Witam Mam pytanko czy te lampki są dostosowane do xenonów (albo HIDów)? No i czy to oryginalne lampy Hella(choć myslę że raczej nie )? Da się to stwierdzić na pierwszy rzut oka albo drugi? Z góry dziękuję
NA 99% to nie są lampy HELLA, gdyż HELLA nie produkuje lamp z ringami do A3.
Poniżej zdjęcie oryginalnej lampy - przedliftowy Xenon.

Cytuj Oryginalnie napisane przez lookas Pokaż post
mam pytanko polifty słabo świecą mam pfilipsy vision +10% i nie wiem czy wymienić je na philips xenon look czy na philips +50% używał ktoś takich nad hidami myśle ale chyba lepiej dorzucić do ori xenon
zdecydowanie najlepiej dorzucić do ori xenona, ale zalezy to ile jeszcze bedziesz autem jeździł tak na prawde. xenonki to wydatek jakieś 1600+zł wiec trzeba sie zastanowić czy warto