Pokazane rezultaty 1 do 5 z 5

Temat: Piszczenie z okolic napinacza paska klinowego

Threaded View

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Kampinos
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    raz

Post Piszczenie z okolic napinacza paska klinowego

Witam posiadam swój samochodzik od 8 miesięcy i do tej pory nic w nim nie szwankowało.Zacznę od tego że 8 tys temu wymieniłem kompletny rozrząd oraz pasek klinowy plus uszczelniacze itp. Po tym czasie kompletnie rozwarstwił mi się pasek wieloklinowy który został rzekomo wtedy wymieniony, pojawiły się piski w trakcie max skrętu w prawo bądź lewo no i również w trakcie jazdy tak pow 1500 do 2000 tys/obr lecz dopiero po nagrzaniu silnika (na postoju brak piszczenie nawet po zwiększeniu obrotów). A więc zabrałem się za wymianę paska wszystkie koła pracują lekko nie maja żadnych luzów, napinacz nie skacze... a problem nie zniknął tylko ustało piszczenie podczas skręcania. Kupiłem specjalny płyn do pasków wypryskałem i nie pomogło więc nowy pasek raczej wykluczam chyba że musi się dobrze ułożyć i wtedy może ustanie??? Czytałem również o sprzęgiełku alternatora lecz nie wiem jak je sprawdzić i czy jest taka możliwość wgl. Nie chciałbym oddawać nikomu samochodziku bo nie ufam tym "gamoniom" z warsztatów niestety większość z nich robi wszystko na odczep się a później użytkownikom wychodzi to bokiem.
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 27-04-16 o 01:40

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania