@Matteusz24
No nie koniecznie na suchym dadzą radę, te które są dobre na mokrymi w parze zazwyczaj nie idzie, bycie dobrym na mokrym i cichość..
Opona, którą poleca James jest niezła ale ogólnie ja wiem, że się to opiera na ADAC z 2010 pewnie w dużej mierze. Ja nie jeździłem na cichym, Goodyerze i jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że ta jest inna, chociaż jej nie używałem. A już na pewno nie jeździłem na cichym Goodyerze, który trochę przejechał... opinie są podzielone jednak i na pewno wybór James'a jest też godny uwagi.
Ja bym Ci zaproponował oponę raczej bardziej dopasowaną - piszesz że nie jeździsz jakoś specjalnie agresywnie, warto więc aby Ci się opona zwróciła (opory toczenia + cichość). Dodatkowo jeżeli na mokrym naciskasz, to liczysz się z niespodziankami i raczej ważne będzie zatrzymanie niż ułamki sekundurwane dzięki przesuniętej do granic niemożliwości przyczepności. 2, 3 sezony wytrzyma większość opon, jeżeli przebiegi nie są jakieś ponadnormatywne, więc nie jest to wytyczna, która raczej coś zmienia. Patrząc na Twoje potrzeby, ja bym Ci polecił:
Nokian Z G2
Bardzo dobra i wyważona opona, moim zdaniem idealnie wpasowana w Twoje wymagania, o ile dobrze określiłeś swoje potrzeby.
ps. testy to tylko wskazówki, gdyż są różne wagi w nich i warto bazować też na innych kwestiach związanych z oponami i wiedzą na temat ich użytkowania. Zwłaszcza, że potrafią się różnić w zależności od sposobu ich przeprowadzania, rozmiaru zastosowanego ogumienia oraz (co często umyka) rodzaju asfaltu, na którym się testuje dane oponyWiadomo, że miejsca, po których się poruszasz nie zawsze będą betonowym odcinkiem, a wyważenie auta może zależeć od wielu czynników
Powodzenie przy wyborze.