ja od marca mam AF Mint Rims na felgach i od tego czasu będąc na bezdotyku używam jedynie Bilberrego 1:4 + pędzelek i cały brud łącznie z pyłem z klocków schodzia wosk jeszcze siedzi
ja od marca mam AF Mint Rims na felgach i od tego czasu będąc na bezdotyku używam jedynie Bilberrego 1:4 + pędzelek i cały brud łącznie z pyłem z klocków schodzia wosk jeszcze siedzi
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
|
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Czy ori felgi można umyć środkiem bazującym na kwasach (mniej niż 5%) bez obawy że im to zaszkodzi? Czy lepiej sobie odpuścić?
A który środek masz na myśli? My byśmy jednak polecali coś silnego ale bezpiecznego (i sprawdzonego) do felg. Może być np: http://www.pielegnowacauto.pl/kwasow...leaner-1l.html (oczywiście nie do gołego aluminium)![]()
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Ostatnio swoje felgi czyściłem Meguiar's Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner, teraz przyszła kolej na 4Nano Rim Cleaner+ i stwierdzam, że te dwa środki to niebo a ziemia.
Megs czyści z taką samą skutecznością co środki z marketowej półki za 10-15 zł.
4Nano nawet bez użycia dodatkowej szczoteczki zrobił lepszą robotę, a po doczyszczeniu mocną szczoteczką felgi nabrały niesamowitego koloru aluminium którego nie widziałem jeszcze na tych sztukach
Polecam do felg 4Nano Rim Cleaner+
Getting away with murder!
super, że kolejna osoba docenia 4nano i ich bardzo dobry produkt Rim Celaner+
Meguairs jest też bardzo dobrym środkiem, ale przeznaczonym do codziennej pielęgnacji felg.
Jeśli jednak są one mocno zabrudzone, osadem drogowym, osadem z klocków to 4nano robi ogromną robotę!
Najlepsza ochrona lakieru folią PPF | Bezbarwna folia ochronna z 10 letnią gwarancją. Zapytaj o specjalną ofertę dla klubu A3 w CAROK.pl Kalisz. Folie ochronne to dużo lepsze zabezpieczenie lakieru niż ceramiczna ochrona lakieru
wtrącę swoje 3 grosze - bez sensu jest porównywanie dwóch kompletnie różnych środków czyli delikatnego Megsowego Hot Wheelsa (który akurat szczególnie udanym środkiem nie jest) ze sporo mocniejszym.
fakt, Rim Cleaner+ jest niewątpliwie skuteczny, ale to jest deironizer i powinien być porównywany z takim rodzajem środków. Czym się odznaczają deironizery? Śmierdzą zbukiem i "krwawią". Przykłady to Car Pro Iron-X, Autobrite Purple Rain, Sonax też ma taki produkt w ofercie. Pomijając że taki środek powinien być użyty na samiuteńkim końcu kiedy felgi wydają się być czyste
odsyłam ponownie do mojego poradnika w poście #19 w tym wątkutam napisałem już kiedyś co i jak...
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Maciej ma rację, ale tak jak napisałem Meguiar's Hot Rims może być stosowany do odświeżenia felg, a Rim Cleaner+ to konkretny produkt do mocno zabrudzonych felg.
Rim Cleaner+ - nie musi być używany na samym końcu, radzi sobie doskonale z każdym rodzajem brudu, a dzięki jego wydajności i cenie (dwa razy tańczy od Iron-X) spokojnie może być używany jako środek do mycia felg bardzo bardzo zabrudzonych, i nie boli tak po kieszeni.
Rewelacyjnie pomaga domyć felgi na myjkach samoobsługowych.
po podjechaniu na myjkę psikasz felgę RC+, czekasz parę minut i spłukujesz ją wodą pod ciśnieniem, jak jest jeszcze z proszkiem to już zupełnie rewelacyjnie domywa - na szybko felgi.
Ważne by felga była sucha, ale też nie może być nagrzana od tarczy hamulcowej.
Najlepsza ochrona lakieru folią PPF | Bezbarwna folia ochronna z 10 letnią gwarancją. Zapytaj o specjalną ofertę dla klubu A3 w CAROK.pl Kalisz. Folie ochronne to dużo lepsze zabezpieczenie lakieru niż ceramiczna ochrona lakieru
Meguiar's Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner,- został wycofany już ze sprzedaży, i nie będzie dostępny.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)