Przeczytalem juz wwcześniej ale dalej nie mam odpowiedzi na pytanie. Czy jesli slysze dzialajacy zamek to jest kwestia tylko kompresora czy moze tez elektroniki?u
Przeczytalem juz wwcześniej ale dalej nie mam odpowiedzi na pytanie. Czy jesli slysze dzialajacy zamek to jest kwestia tylko kompresora czy moze tez elektroniki?u
|
Kompresorek otwiera centralny (podnosi rygle) A elektronika jest odpowiedzialna za lampki, alarm (jesli takowy posiadasz) i inne moduly komfortu.
Jesli rygle sie nie podnosza to wina kompresorka lub nieszczelnosci.
Natomiast jesli nie masz oswietlenia wew. auta, szyby sie nie otwieraja, to wtedy wina elektroniki.
kfasny (10-09-12)
Takiej odpowiedzi szukaemdzieki za pomoc
Witam. Zakupi?em w ostatnich dniach na allegro http://allegro.pl/sterownik-centraln...584617671.html i tu moje pytanie czy kto? z was ju? montowa? taki sterownik? jestem totalnie zielony w tych sprawach wi?c sorry za "g?upie" pytania. Mo?e akurat ma kto? ju? za sob? monta? tego sterownika i mi pomo?e b?d? nawet ma jakie? fotki z monta?u. Nadmieni? ?e posiadam centralny zamek ale z kluczyka....auto posiadam od 2 tygodniu i troch? uci??liwy jest brak centralki na pilota...
Sprzedam OBRAZY OLEJNE!
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
http://olx.pl/oferta/obraz-olejny-pe...8-IDbXP9f.html
Zobacz też inne.
Dało by radę, żeby ktoś w pain'cie narysował jak podpiać antenę (własnej roboty, z anteny od wieży) do kostki centranlego zamka. Bo nie mam możłiwości obecnie kupić takiej anteny, a potrzebuję ją zrobić na dniach i nie wiem jak to podłączyć, czy to ma byc jeden kabel wchodzący w piny 1 i 7, czy dwa osobne...
ja mam jak coś, PW poszło
Cześć,
Naczytałem się trochę i chciałbym się tylko upewnić:
Mam zwykły kluczyk + oddzielnego pilota do otwierania/zamykania (zakładam, że dołożony - nieoryginalny). Chciałbym mieć scyzoryk. Pompka nie obsługuje scyzoryka.
A wićc musiałbym kupić:
- pompkę obslugujacą scyzoryk,
- scyzoryk pracujacy na częstotliwości pompki,
- antenę do pompki? (z tego co widze na Allegro żadna z pompek nie ma kabli dołączonych więc wnioskuję, że antena też musi być kupiona oddzielnie),
Dalej - muszę przełoćyc immo (transponder) z oryginalnego kluczyka do scyzoryka + dorobić grot w scyzoryku (najtrudniejsza sprawa moim zdaniem z tym immo).
Później podłączam pompkę z anteną (demontuję przy okazji sterownik od nieoryginalnego pilota który mam w tym momencie w aucie).
Koduję scyzoryk w aucie za pomocą interfejsu (mam standardowy, niebieski kabelek) i programuję, żeby działał z pompką.
Czy to wszystko? O czyms zapomnialem? Gdzieś mogę spodziewać się większych trudności?
Czy mając oryginalny alarm, podmienienie pompek i dorobienie scyzoryka nie spowoduje, że alarm będzie miał problemy z działaniem?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
czasami to nie jest tak hop, z kol, DanioUK, próbowaliśmy bez skutku przyuczyć 3 piloty do dwóch różnych pompek i nie dało rady. Zarówno przez vag jak i manualnie.
a nie jest czasem tak że jak się ma ori alarm to jest on już oryginalnie ze scyzoryka obsługiwany?
a cała reszta jest ok, dobrze myślisz. Kup pompkę o końcówce G albo P
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)