Strona 61 z 103 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 601 do 610 z 1025

Temat: [8L] Notlauf

Norbert85's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Honda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

dzwonilem od 500 do 800 zl zalezy co jest w turbo jak tylko przeczyszczenie lopatek to 500 zl jak cos powazniejszego to gora 800 zl wiec nie jest zle bo u mnie w Krakowie na starcie 1200zl a jak sie okaza cuda jakies z tym turbo to pewnie z 1500zl plus robota z wlozeniem i wyciagnieciem turbo chore jakbym musial dac 2000tys zl za taka przyjemnosc chyba zrobie tak jak mowisz wysle turbo tam wyciagne turbo i niech mi naprawia moja turbine bo prawdopodobnie koles mi powiedzial jak dymow bialych nie mam za soba ani klebow neiwiadomo jakich to lopatki mi sie zaciely i dlatego nie mam tego swistu jak dawniej i auto nie ciagnie

edraven's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A4 B8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Chłopak, zrób tak. Oddajesz auto do gościa który ma sie tym zająć, ale zastrzegasz że ma Ci pokazać turbo zdjęte z auta z rozmontowaną częścią cieplą i zimną. Łapiesz ośke turbiny i sprawdzasz czy ma bicie. Jeśli nie ma i nie leje się z niego gdzies bokiem lub coś podobnego dziwnie wyglądającego to każesz facetowi zrobić czyszczenia bo wtedyt na bank masz zawalone sadzą kierownice. Od razu facet Ci sprawdzić ma gruszke i zapytasz też o nią. Czyszczenie turbo koszt max 400zł razem z dolotami wężami itp plus jakies 70-80 zł uszczelki. Jak więcej to szukaj dalej. Jeśli nie znajdziesz taniej to ja CI zrobie to w tej kasie Nie daj sobie wcisnąć na siłe regeneracji turbo bo bardzo często nie uzyskasz takich parametrów pracy jak oryginalne turbo po czyszczeniu.
    Jeśli jednak coś bedzie nie tak z ośką i konieczna będzie regeneracja to zrób tak jak mówił Siwus90 bo za tę kasę znajdziesz turbo po regeneracji z wymienioną ośką wirnikiem łożyskami i kołem kompresji bo bez tego regeneracja to tylko pudrowanie trupa. Nie daj sobie wmówić że regeneracja turbo za 1200 zł czymś sie różni od regeneracji za 600-700. Różnica w cenie polega najczęściej na tym że gość który mówi że regeneruje tak naprawde wysyła do regeneracji do jednej z paru firm w polsce )które naprawde mają pojęcie o tym) a Ciebie czesze o dodatkową kasę.

Powodzenia! Przerabiałem to niedawno i najważniejsze to nie wpaść w manie wymieniania wszystkiego co przyjdzie mechaniorom do łba tylko zaczynać od tego co najtańsze i małymi krokami eliminować potencjalne przyczyny.
    Audi A3 1.9 TDI ASV powered by CARSOFT Przemyśl: 140KM <-- modyfikacje sterowników promocje dla forumowiczów!

Norbert85's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Honda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

wiesz ja wszystko juz posprawdzalem i wine wiem ze mam w Turbinie w niczym innym a o turbo bylem w serwisie gladysek na bora komorowskiego pewnie wiesz mniejwiecej gdzie to i sadze ze to nie sa partacze tylko solidna forma droga to fakt ale moze jest sens dac kase i miec wszystko zrobione jak nalezy powiedzieli mi od 800 do 1200 w tych granicach mowil ze napewno lopatki mam juz zabrudzone i turbina nie kreci juz nawet nie ma swistu wiec napewno lopatki a czy cieknie mi z niej olej czy cos neiwiem nie znam sie na tym diesla mam od niedawna wczesniejsze moje autko to byla benzyna i i nie mialem takich zmartwien wiec neiwiem popytam jeszcze co i jak . a jak nie to jeszcze moze ojciez poszuka mi na szrocie jakiejs turbiny w Niemczech jakby znalazl jakas za 100-150Euro Turbo to warto by wziasc w ciemno no ale tak jak mowie jak mu sie uda to bylo by super a jak nie to bede cos kombinowal z ta regenaracja predzej wole zrobic wszystko i zeby to mialo rece i nogi

edraven's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A4 B8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

OK, rozumiem co piszesz, tylko chcę Cie przestrzec przed kupnem nowej turbiny jesli tylko konieczne jest czyszczenie co znacznie częściej jest spotykane niż kupno nowego turbo. Jak chcesz dam CI kontakt do gościa w Krakowie który robi szybko i dobrze a napewno nie zedrze z Ciebie skóry. ALe zrobisz jak uważasz.
    Audi A3 1.9 TDI ASV powered by CARSOFT Przemyśl: 140KM <-- modyfikacje sterowników promocje dla forumowiczów!

Norbert85's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Honda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

nie no ja wiem zgadza sie tylko ja tez nie mam pojecia w jakim stanie jest moje turbo ale mysle ze w nienajgorszym i jest tylko problem z tymi lopatkami wiec jak masz takiego goscia co robi to dobeze i fachowo i jeszcze jak mowisz po pieniadzach to bardzo chetnie zadzwonie i popytam co i jak

edraven's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A4 B8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Zadzwonie do niego i zapytam jaki przedział finansowy wchodziłby w grę.
    Pozdro

Cytuj Oryginalnie napisane przez Norbert85 Pokaż post
    nie no ja wiem zgadza sie tylko ja tez nie mam pojecia w jakim stanie jest moje turbo ale mysle ze w nienajgorszym i jest tylko problem z tymi lopatkami wiec jak masz takiego goscia co robi to dobeze i fachowo i jeszcze jak mowisz po pieniadzach to bardzo chetnie zadzwonie i popytam co i jak

Norbert85's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Honda
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

a mozesz mi dac nr do tego goscia ???

lothar19's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Lincoln UK
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    inny

Domyślny

witam
    mam problem z Audi a3 2000r TDI przy 130 km/h łapie muła i włącza sie tryb awaryjny chyba bo nawet potem cięzko sie rozpędza z najniższych biegów. Wystarczy zgaśić i odpalić ponownie i wszystko jest ok do 130 km/h.
    Z tego co wiem TURBINA PRZEŁADOWUJE tak powiedział mechanik podłączając go do kompa.
    Turbina do regeneracji???

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Poznań/POB
    Auto
    Audi a4
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    26 razy

Domyślny

Wszystko masz w tym temacie, turbiny nie oddawaj do regeneracji, zrób logi dynamiczne i będzie wiadomo.

lothar19's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Lincoln UK
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Michał21 Pokaż post
    Wszystko masz w tym temacie, turbiny nie oddawaj do regeneracji, zrób logi dynamiczne i będzie wiadomo.
    Rozumiem ze podpiąć samochód do kompa i stestować samochód na jakiejś prostej? i plik zrzucić do odczytu??

Strona 61 z 103 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania