Z pamięci znam ten 8P0907279N jesli ci chodzi o jakiś inny nr to jutro sprawdzę bo auto juz zaprowadziłem na parkingpzd
Z pamięci znam ten 8P0907279N jesli ci chodzi o jakiś inny nr to jutro sprawdzę bo auto juz zaprowadziłem na parkingpzd
|
to że N to wyczytałem ale sprawdź co pisze w tym okienku co ci napisałem(np Bordnetz-SG H54 2801)
St4chu (03-10-12)
No mam ten nr Bordnetz-SG H53 2701
Co do kodowania zauważyłem że jeśli chcemy mieć czyste kodowanie wystarczy odznaczyć wszystkie ptaszki w pomocniku kodowania. Zostają wszędzie zera oprócz 5 i 6 pary od tyłu 6 para odpowiada za zmiane migaczy na postojowe a 5 para za zmiane wstecznego z przeciwmgielnym wystarczy wpisać zeraco do mrugania nadal lipa po zakodowaniu jest ok do zgaszenia i odpalenia auta :/
Edit:
Co do mrugania juz ogarnięte w bajcie 7 zmieniamy na 128x1 przestaje mrugaćteraz mogę już powiedzieć że śmiało możecie montować Borda N pozostał tylko ten błąd 00926 - Zacisk 30 który nie ma na nic wpływu okazało się że komfort migaczy miałem wyłączony w menu licznika więc jest juz ok pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez St4chu - 27-09-12 o 08:46
Witam, znalazłem w końcu czas aby zmienić borda pod bixenon..
Niestety tak jak przypuszczałem.. nie obędzie się bez problemów.
W związku z tym, że nie mogłem dobić się do kodowania mojego borda D, nie miałem jak spisać kodowania mojego starego sterownika..
(tutaj byłbym wdzięczny gdyby ktoś z takim wyposażeniem mniej więcej udostępnił mi swoje: xenon, halogen, c\l home, grzane stołki)
Więc kodowałem trochę w ciemno i mam obecnie takie problemy:
-Nie pali mi się dioda przycisku C/L Home na włączniku świateł
-Nie działają mi boczne kierunki
-Nie działają spryski szyby ani reflektorów
-Mam tryb USA, a przy zaciągniętym ręcznym i tak świecą się światła
Błędny w bordzie:
Numer Sterownika :8P0907279N
Nazwa :Bordnetz-SG H54
Kodowanie :10 0000000
SW :801
Data odczytu :2012-09-29 12:57:44
156(0x009C):69 Sterowanie pompy układu mycia szyb Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF
2398(0x095E):69 Sterowanie pompy mycia tylnej szyby Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF
2092(0x082C):69 Elektroniczne odblokowanie ogrzewania siedzen Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF
Dodatkowo porobiłem zrzuty kodowania:
W 24 bicie wybieram halogeny jako kierunkowskazy, tak aby doświetlał zakręty, ale przy każdym łączeniu pokazuje mi tam:
brak kierunkowskazów bocznych (podejrzewam, że przez to się nie zapalają)
Pomóżcie proszę![]()
Mogłem pomóc? Kliknij Thanks!
Wg mnie to wszystko przez to, ze w najstarszych rocznikach (2004) bylo inne podlaczenie niektorych komponentow. Na pewnie coming home oraz czujnik zmierzchu (bez czujnika deszczu). Po zmianie na nowego borda jest zonka. To sprawdzalem po schematach elektrycznych, tak ma np PROSTO.
Podejrzewam, ze reszta tak samo, moze poza kierunkami bocznymi.
Opisywal, stanelo na tym co napisalem.
Porownaj sobie z moim ustawieniami, ktore wrzucil w ten temat M4ciek.
Czarek podpowiedzial ktore kalbe zmienic aby dzialalo lusterko foto... ale c/l home dziala tylko w polowie,alternatywa jest zmiana szyby.obecnie mam borda K i u mnie dioda "pali" sie
Who I am? I am a the Champion.
Wg mojego skromnego zdania niepotrzebnie zakodowałeś podgrzewane śiedzenia (w bordzie koduje się tylko tylne, przynajmniej w samochodzie bez sterowników grzania w siedzeniach przednich) oraz odpowiednie przekaźniki nie siedzą w odpowiednich gniazdach stąd takie błędy.
buliyo (01-10-12)
Posiada ktos pinout Bordtneza moze ?????
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)