|
krystianadamczyk jak kolega wyżej wspomniał na desce rozdzielczej masz temperaturę płynu chłodniczego a menu MFA masz temperaturę oleju. Dodatkowo powiem ci że prawidłowa temperatura cieczy silnika to już 80 stopni i taką zazwyczaj w ECU pokazuje po zalogowaniu się VCDS-em, pomimo że na desce jest 90 faktyczna temperatura jest zawsze niższa, wracając do PTC - każdy TDI w 8P ma tę nagrzewnicę
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
Termostat w końcu wymieniony i problem zniknąłAuto zdecydowanie szybciej się nagrzewa i jak już złapie 90 (na wskaźniku) to trzyma choćby nie wiem co mu się robiło
Przy okazji chyba trochę spalanie spadnie bo widzę, że przynajmniej na kompie są niższe wartości w trasie przy danych prędkościach. Wyjdzie w praniu, ważne, że wszystko działa jak powinno
A co do samej wymiany to nikomu nie polecam.Trzeba wyciągać alternator, kompresor od klimy i parę innych pierdół żeby wyjechać termostatem od dołu...
Witam slyszalem ze w 8p jest jakas dodatkowa nagrzewnica ptc, chcialbym się coś o niej dowiedzieć ,jak działa , jak się ją włacza, jak poznac ze ją mam w samochodzie?
Jak ktos bedzie wiedzial to napisze, czekaj cierpliwie.
ja np nie wiem o co gosciowi chodzi, wiem ze dolaczenie tego do tematu o hot country bylo bledem, bo to zupelnie inne pojecia
ptc jest w fiacie
teraz nie wiem czy chodzi o dogrzewanie plynu chlodzacego jakie jest w 2.0tdi
czy o dogrzewanie srodka, jakie jest w wiekszosci 8p i jest w nagrzewnicy
czy moze chodzi o webasto
jak sie okresli jasniej, to moze cos napiszemy
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
samochody diesla od RM 04 zostały wyposażone w dodatkową elektryczną nagrzewnicę powietrza PTC która wspomaga ogrzewanie do momentu aż silnik uzyska temp. Nagrzewnica ta jest sterowana (załączana) przez klimatronik i aby ją uruchomić naciskasz ogrzewanie tylnej i przedniej szyby z tym że układ klimatyzacji musi być włączony(czerwona dioda nie może się świecić przy econ). Oczywiście aby nastąpiło jej uruchomienie muszą być spełniąne takie warunki jak:
być sprawna (często ulega usterce)
temp. pow. na zewnątrz musi być poniżej 5stopni
temp. silnika musi być poniżej jak dobrze pamiętram 60st.
Najlepiej aby sprawdzić jaką mamy nagrzewnicę (z wbudowanym sterownikiem lub z zewnętrznym sterownikiem) i jest sprawna, łączymy się vagiem z grupą 7D i jeśli jest zakodowana to nam się wyświetli jej numer i wykonując test elementów sprawdzić czy się załącza.
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
[QUOTE=Golem1;1050579]samochody diesla od RM 04 zostały wyposażone w dodatkową elektryczną nagrzewnicę powietrza PTC która wspomaga ogrzewanie do momentu aż silnik uzyska temp. Nagrzewnica ta jest sterowana (załączana) przez klimatronik i aby ją uruchomić naciskasz ogrzewanie tylnej i przedniej szyby z tym że układ klimatyzacji musi być włączony(czerwona dioda nie może się świecić przy econ). Oczywiście aby nastąpiło jej uruchomienie muszą być spełniąne takie warunki jak:
być sprawna (często ulega usterce)
temp. pow. na zewnątrz musi być poniżej 5stopni
temp. silnika musi być poniżej jak dobrze pamiętram 60st.
Najlepiej aby sprawdzić jaką mamy nagrzewnicę (z wbudowanym sterownikiem lub z zewnętrznym sterownikiem) i jest sprawna, łączymy się vagiem z grupą 7D i jeśli jest zakodowana to nam się wyświetli jej numer i wykonując test elementów sprawdzić czy się załącza.[/QUO
A może wiesz po jakim czasie powinno zacząc leciec ciepłe powietrze z nawiewow gdy jest załaczona
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)