wymieniłem na ori do silnika 1.8 AGN kosztowało mnie to z oringiem 131zł
wymieniłem na ori do silnika 1.8 AGN kosztowało mnie to z oringiem 131zł
|
Tez bym polecal wymienic odrazu na ori bo zamiennik pochodzi troche i padnie...grzesztof ty miales dobrze z tym ze mozesz sam termostat a u mnie musze z cala obudowa;/
barek92 wymien na Wahlera i bedzie oki.
Termostat masz czesciowo otwarty co ma wplyw na niedogrzany silnik a co za tym idzie wieksze spalanie.
Hmm przeciez Audi nie robi termostatów tylko ma jakis podwykonawców.
Macie sprawdzonych dostawców Wahlera?
Od razu zapytam się jaki płyn chłodzący polecacie?
Mile widziana niska cena. Oczywiscie spełniający norme G12.
W motoryzacyjnym kupisz wahlera a co do plynu to G12 (koncentrat) febi 1.5L +1.5 wody destylowanej i robisz 1:1.
Chcesz wymienic cały plyn kup 3 litry koncetratu i 3 wody destylowanej.
Pozdro
posprawdzalem omomierzem ze stary termostat mial maly opor kolo jednego oma ..nowy ma 15 zalozyl i tak wentylatory sie nie kreca auto tez sie dlugo nagrzewa i rura zimna znowu.. o co moze chodzic dodam ze polski vag nic nie pokazuje zupelnie
witam,
podmienilem dzis czujnik na termostatcie i nadal nic z tego ,, przewod zimny na kompie vag pokazuje 100 stopni wyswietlacz 90 i rura zimna wentylatory nie chodza,,
czego szukac? komp mi pokazal takie bledy:
16685 - Cylinder 1 Misfire Detected
P0301 - 35-10 - - - Intermittent
16688 - Cylinder 4 Misfire Detected
P0304 - 35-10 - - - Intermittent
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
poradzcie cos-w jakiej dokladnie temp ten termostat z podgrzewaczem powinien sie otwierac?
Hej,
Teraz przyszła pora na mniesię mi A3 niedogrzewa. Wymieniłem termostat i nadal to samo (może był wadliwy nowy).
Sprawdzałem dzisiaj rano po nie jeżdżeniu od 17 wczorajszego dnia kody klimatronika. Temp. na zewnątrz 8'C, kanał 49 - 30'C, a kanał 51 - 17'C
Pewnie poleciał czujnik. Jak uważacie ? Chcę się upewnić - czytałem cały wątek
Pozdrawiam
Witam
Po przejechaniu 10km (spokojnej jazdy) z temperaturą zewnętrzną 7 stopni, silnik złapał temperaturę 70 stopni.
Zatrzymałem się, otworzyłem maskę i górny wąż chłodnicy był letniawy a dolny zimny (lodowaty).
Już kilka razy tak sprawdzałem auto i nigdy nie było tak że silnik miał temperaturę 70-80 stopni i żeby dolny wąż był ciepły.
Tak jak pisałem wcześniej gdy były lato to silnik łapał 90 stopni na zegarach gdy był rozgrzany i stanęło się na światłach itp.
Po ruszeniu wskazówka powoli opadała na 80 stopni.
Kiedyś przy wymianie oleju mechanik sprawdzał termostat i mówił że raczej jest sprawny.
Później wymieniałem czujnik temperatury, był jeszcze oryginalny![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)