Mata pierwsze posty sie klaniaja 8L0 tak samo jak 8D0 jak podmieniasz literowe oznaczenie.
Mata pierwsze posty sie klaniaja 8L0 tak samo jak 8D0 jak podmieniasz literowe oznaczenie.
|
Panowie szybkie pytanie. Moja pompka 8d0862257B zalala sie i padla. Kupilem od audi a4 b5 pompke z koncowka E. podswietlenie w srodku dziala, szyby dzialaja ale nie ma reakcji na kluczyk. Wciskanie przyciskow nic nie daje. Otwarcie auta z kluczyka nie otwiera bagaznika i klapki od paliwa. Przejrzalem temat o kodowaniu ale sa tam sprzeczne informacje nt. pompki z koncowka E. jedni twierdza ze obsluguje pilota inni ze nie. Czy duzo bedzie zabawy to zgrac? Bo pompke moge oddac tylko nie wiem czy jest senspozdro
Musisz ją zakodować:
+000001 - otwieranie/zamykanie pokrywy bagażnika pilotem
+000002 - sygnał kierunkowskazami potwierdza aktywowanie alarmu
+000004 - selektywny centralny zamek [1 naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, 2 naciśnięcia otwiarająwszystkie drzwi]
+000008 - aktywacja alarmu
+000016 - zamknięcie pokrywy bagażnika po przekroczeniu 5km/h
+000032 - zaryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h
+000064 - opuszczanie/podnoszenie szyb pilotem
+000128 - samochód z kierownicą po prawej stronie
+000512 - sygnał kierunkowskazami [1x] potwierdza zamknięcie drzwi
+001024 - zamknięcie drzwi potwierdzone przez sygnał alarmu
+002048 -po wyciagnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb
+004096 - sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdza otworzenie drzwi
+008192 - wyłączenie funkcji SAFE - po zamknięciu drzwi pilotem można odryglować je od wewnątrz
Ale czy to oznacza ze bedzie wszystko gralo? Niby ta pompka co mialem z koncowka B ma inne mhz ni E. jesli rozchodzi sie tylko o kodowanie to ja zostawie ale jesli to rzezbienie to odpuszcze i kupie taka jak mialem ( co pewnie tez trzeba bedzie zakodowac)
Twoja stara pompka obsługuje pilota z częstotliwością 315 MHz niestety nie wiem na jakiej częstotliwości gada Twoja nowa pompka. Najprościej będzie Ci ją podłączyć i sprawdzić bo rożnie to bywa.
Nowa z koncowka E chodzi na 433Mhz
Mata wystarczy czytac i nie byloby problemow.
Danio czytam ale niektore tematy maja tyle stron ze przegladajac je albo znajdujesz sprzeczne informacje na temat tego czego szukasz albo teksty w stylu: zmienilem cos i dziala, dzieki. Zero wytlumaczenia i podpowiedzi. A pytania sie zmieniaja i trzeba niektore rzeczy uaktualniac. Nadal np. Nie znalazlem info jakie pompki mozna zmieniac bez problemow ale juz sobie poradzilem. Dzieki bardzo
Mata a co jest na pierwszych stronach???? To nie sa sprzeczne info. Wiem jest mase stron i nie chce sie tego wertowac.
Witam. Szukałem odpowiedniego tematu na to pytanie i chyba ten jest najlepszy.
Otóż jakiś czas temu upadł mi pilot (scyzoryk) i rozleciał się.. w sensie rozpołowił, wypadły baterie itp.
Poskładałem do kupy i nie działa od tamtej pory otwieranie z pilota.
Stwierdziłem, że baterie są zbyt słabe już, zakupiłem nowe.
Szukałem w internecie wielu sposobów kodowania kluczyka, testowałem wszystkie z nich, jednak bezskutecznie. I tutaj moje pytanie drodzy forumowicze,
czy ktoś miał podobną przypadłość? Może udać się do jakiegoś elektryka, czy coś w tą stronę?.. pomocy, bo trzymanie czasami siatek z zakupami w zębach nie jest
zbyt wygodne, a na pewno zdrowe;P
Lukasiu, spróbuj sposobu z drugim kluczykiem w stacyjce. Mi się osobiście nie udało zakodować, ale osobiście widziałem jak kolega (chyba) Tracer90 zakodował pilota w ten sposób.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)