Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 11 do 20 z 56

Temat: Regeneracja pompowtryskiwaczy siemens - czy warto

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez sek099 Pokaż post
    a uszczelnienie pompowtryskiwaczy zapobiega padnięciu tej cewki czy co trzeba dokładnie zrobić?
    Ostatnio pojawila sie akcja serwisowa AUDI na wymiane wadliwych pompowtryskiwaczy. Moze najpierw zacznij od tego.

Chyba swego czasu Miro podsyslal nizej cytowana stronke :

https://sites.google.com/site/1810ma...iezo-injectors

tam masz wszystko jak chcesz sie bawic sam ( wg mnie nie warto tego robic samemu ).
    Ostatnio edytowany przez pjanet - 14-11-12 o 08:04

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi a3 2.0 Tdi 170 ps S-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN

Domyślny

Siemka W moim przypadku przy przebiegu 111tys padla pompka na 3 cylindrze, było to jakoś w maju. Pojechalem do aso Audi w Kaliszu bo wiedzialem ze w VW byla akcja dobrej woli itd itd ale na tamten czas Audi nie mialo czegos takiego... Wiadomo cena nowych pompowtryskow zaporowa, a nie chcialem wymieniac tylko jednej sztuki i sie martwic kiedy padna kolejne 3 wiec wybralem regeneracje. Sama regeneracja polegala na naprawieniu uszkodzonego pompowtrysku i zabezpieczeniu kolejnych 3 przed mozliwa usterka. Koszt tego zabiegu to 1000zl. Moim zdaniem to nie jest aż tak duzo , do kosztów trzeba by doliczyc zestaw naprawczy pompowtryskow, wymienilem wiazke elektryczna , sruby do pompowtryskow, uszczelka pod pokrywe co dalo 1200zl. Tu akurat bylem zdziwiony bo dosyc dużo mi sie wydawalo,ale czesci byly brane z ASO wiec dlatego pewnie tyle wyszlo. Razem 2200zl plus robocizna

Po regeneracji mam przejechane okolo 20 tys kilometrow, jak narazie wszystko ok. W tej chwili bardzo sie przygladam akcji jaka jest w Audi, dosyc dobrze zreszta opisywana na forum , pojechalem nawet do serwisu z zapytaniem czy moje auto podchodzi pod akcje no i uslyszalem ze "nie kwalfikuje sie bo w moim silniku ten problem nie wystepuje " Rozmawialem z mechanikiem ktory pracowal w audi i ma tam znajomosci podalem mu numery seryjne z pompowtryskow i powiedzial ze to wadliwa seria i powinni wymienic bez problemu, tylko nie wiadomo czy wczesniejsza regeneracja nie bedzie teraz problemem.

Podsumowując: Mysle ze jezeli kogos spotkal problem z pompowtryskiem to najpierw jechac do aso i byc moze sie uda zalatwic to bezgotowkowo, jezeli nie to ja polecam ta regeneracje , puki co to jestem zadowolony . Odnosnie serwisu to mysle ze robia ludzi w balona i wymiguja sie wymiany bynajmniej w Kaliszu u Ignaszaka...

Ps opisujcie swoje przypadki bo chcialbym wiedziec jak najwiecej na ten temat a w samym serwisie nie moge sie dowiedziec nic konkretnego...

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez damianxxx1985 Pokaż post
    Rozmawialem z mechanikiem ktory pracowal w audi i ma tam znajomosci podalem mu numery seryjne z pompowtryskow i powiedzial ze to wadliwa seria i powinni wymienic bez problemu, tylko nie wiadomo czy wczesniejsza regeneracja nie bedzie teraz problemem.
    Jezeli auto pochodzi z Polski ( bylo kupowane u Polskiego dilera ) to zadzwon lub podjedz do innego ASO i sprawdz VIN.
    Moze sie okazac ze w innym ASO sprawdza i powiedza czy auto podlega czy nie opdlega akcji. Dziwi mnie ze uslyszales w ASO ze masz dobre pompki a mechanik dowiedzial sie bokiem ze sa wadliwe Jak dla mnie dosc dziwne.
    Co do regeneracji to bylem o wlos od zrobienia tego samego. Zawsze w ASO mozna zapytac czy aby czasem regenerowane pompowtryski tez nie wymienia w ramach akcji.

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi a3 2.0 Tdi 170 ps S-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN

Domyślny

Auto pochodzi z niemieckiego rynku. Mechanik mi powiedzial ze niekiedy z numeru VIN wynika ze auto nie podlega wymianie,bo ponoć według systemu są tam " dobre pompki" a w rzeczywistości jest inaczej czyli sa te wadliwe. Dziwi mnie to bo babka z serwisu mi powiedziala ze auto sie nie lapie i nie ma obaw bo mam te poprawione pąpki , nie wiem byc moze sie nie lapie po VIN-ie, ale po numerach seryjnych pompowtryskow wynika ze to te wadliwe tak mi powiedzial mechanik bo w pasatach takie wlasnie wymieniali i w audi tez.... Szukalem kartki bo przy regeneracji spisywalem kazda sztuke , zeby mi czasem nie podmienili i za cholere nie moge znalezc tej kartki. Auto zostalo wyprodukowane 24.09.2007r. moze ktos sie orientuje czy w tym czasie wkladali jakies inne pąpki i dlatego auto nie podchodzi pod akcje, ale dziwne bo ten byly mechanik z serwisu Audi twierdzi ze to wlasnie te wadliwe i juz sam nie wiem...

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

a mechanik z serwisu to ma pewnie szklana kule, albo jest prorokiem
    skoro nawet auta podchodzace pod akcje niekoniecznie maja wymieniane wtryski, dopiero jak sciagna "czapke" i sprawdza

paniusia tak twierdzi, bo tak ja nauczyli na szkoleniu, auto nie podlega, zadzwon do aso w niemczech, pewnie uslyszysz co innego
    o regeneracji nie ma co informowac, bo bedzie to jedna z przyczyn przez ktora ich nie wymienia, tak samo jak np chiptuning itp

Cytuj Oryginalnie napisane przez damianxxx1985 Pokaż post
    pąpki
    tylko zapytaj o pomki
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Stare Włochy
    Auto
    Honda Civic Type-R Fn2
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pjanet Pokaż post
    Ostatnio pojawila sie akcja serwisowa AUDI na wymiane wadliwych pompowtryskiwaczy. Moze najpierw zacznij od tego.
    pjanet myślisz, że tego już nie próbowałem? dzwoniłem jak i do audi w poznaniu jak i w warszawa. Stwierdzili, że nie podlega akcji serwisowej . Mój problem jest też taki iż nie mam książki serwisowej bo zgubiłem przy przeprowadzce . Dlatego sam już głupi jestem i nie wiem co robić, a i dodam że auto było sprowadzane z Niemiec. Dodam, że ostatnio mi się to przydarzyło i byłem zmuszony do lawety z konina do warszawy prawie, dlatego chciałbym ominąć następnej takiej niespodzianki. Jak to się mówi lepiej dmuchać na zimno.

elemenateur's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    DGL // ZS
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

jak mówią że auto nie podlega, bo np jest z niemieckiego rynku, powiedzcie że chcecie przepisać na polski rynek, Tak robią chłopaki na vw-passat.pl. Wszsytko zależy od tego na kogo traficie w rozmowie, niektórzy sami proponuja taką opcje. Na następny dzień auto było uwzględnione w akcji serwisowej
    Zadowolenie klientów bezcenne

Najniższe ceny na części oraz oleje motul gg 347504, tel 663 962 604 , Rabat dla A3-club!

8. Podziękowania dla elemenateur za pomoc w problemie

sek099 (15-11-12)

Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Stare Włochy
    Auto
    Honda Civic Type-R Fn2
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

a ktoś może korzystał z usług z tej str http://www.pompowtryskisiemens.pl/ ? jak myślicie zabezpieczą mi te pompowtryskiwacze co mam teraz by już nie były "wadliwe"?

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

a ktoś może korzystał z usług z tej str http://www.pompowtryskisiemens.pl/ ? jak myślicie zabezpieczą mi te pompowtryskiwacze co mam teraz by już nie były "wadliwe"?
    najpier moze zrob jak zasugerowal elemenateur . Kase na regeneracje zawsze mozesz wydac jak zawioda inne sposoby.

Co do strony to firm jest duzo. Najlepiej zapytac co konkretnie obejmuje usluga i co beda robic. Usluga jak kazda inna ( wazne aby wiedzieli co robia ).

---------- Post dodany 17-11-12 o 17:11 ----------

Mój problem jest też taki iż nie mam książki serwisowej bo zgubiłem przy przeprowadzce
    Wg mnie ksiazka serwisowa nie jest potrzebna. Procedura ASO jest wpisywanie wszystkiego do komputera - ksiazka jest dla Ciebie abys wiedzial kiedy masz zmienic oleje i inne rzeczy i co bylo wogole w aucie zmienione. Jak zobaczysz ksiazke to tam jest wszystko podzielone na kolejne przeglady tak aby kierowca wiedzial ze po x tys km beda mu sprawdzac konkretne elementy samochodu.

Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Stare Włochy
    Auto
    Honda Civic Type-R Fn2
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Dzięki za odp. ale to co jechać do pierwszego lepszego auto viva? czy polecacie gdzieś konkretnie w warszawie? Co do książki to dziś się dowiedziałem, że nie trzeba mieć książki by podlegać jakiejś akcji serwisowej czy coś w podobnego.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania