Pokazane rezultaty 1 do 10 z 56

Temat: Regeneracja pompowtryskiwaczy siemens - czy warto

Hybrid View

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez damianxxx1985 Pokaż post
    Rozmawialem z mechanikiem ktory pracowal w audi i ma tam znajomosci podalem mu numery seryjne z pompowtryskow i powiedzial ze to wadliwa seria i powinni wymienic bez problemu, tylko nie wiadomo czy wczesniejsza regeneracja nie bedzie teraz problemem.
    Jezeli auto pochodzi z Polski ( bylo kupowane u Polskiego dilera ) to zadzwon lub podjedz do innego ASO i sprawdz VIN.
    Moze sie okazac ze w innym ASO sprawdza i powiedza czy auto podlega czy nie opdlega akcji. Dziwi mnie ze uslyszales w ASO ze masz dobre pompki a mechanik dowiedzial sie bokiem ze sa wadliwe Jak dla mnie dosc dziwne.
    Co do regeneracji to bylem o wlos od zrobienia tego samego. Zawsze w ASO mozna zapytac czy aby czasem regenerowane pompowtryski tez nie wymienia w ramach akcji.

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi a3 2.0 Tdi 170 ps S-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN

Domyślny

Auto pochodzi z niemieckiego rynku. Mechanik mi powiedzial ze niekiedy z numeru VIN wynika ze auto nie podlega wymianie,bo ponoć według systemu są tam " dobre pompki" a w rzeczywistości jest inaczej czyli sa te wadliwe. Dziwi mnie to bo babka z serwisu mi powiedziala ze auto sie nie lapie i nie ma obaw bo mam te poprawione pąpki , nie wiem byc moze sie nie lapie po VIN-ie, ale po numerach seryjnych pompowtryskow wynika ze to te wadliwe tak mi powiedzial mechanik bo w pasatach takie wlasnie wymieniali i w audi tez.... Szukalem kartki bo przy regeneracji spisywalem kazda sztuke , zeby mi czasem nie podmienili i za cholere nie moge znalezc tej kartki. Auto zostalo wyprodukowane 24.09.2007r. moze ktos sie orientuje czy w tym czasie wkladali jakies inne pąpki i dlatego auto nie podchodzi pod akcje, ale dziwne bo ten byly mechanik z serwisu Audi twierdzi ze to wlasnie te wadliwe i juz sam nie wiem...

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

a mechanik z serwisu to ma pewnie szklana kule, albo jest prorokiem
    skoro nawet auta podchodzace pod akcje niekoniecznie maja wymieniane wtryski, dopiero jak sciagna "czapke" i sprawdza

paniusia tak twierdzi, bo tak ja nauczyli na szkoleniu, auto nie podlega, zadzwon do aso w niemczech, pewnie uslyszysz co innego
    o regeneracji nie ma co informowac, bo bedzie to jedna z przyczyn przez ktora ich nie wymienia, tak samo jak np chiptuning itp

Cytuj Oryginalnie napisane przez damianxxx1985 Pokaż post
    pąpki
    tylko zapytaj o pomki
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania