Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 11 do 20 z 33

Temat: A3 2.0 TFSI pasek rozrzadu

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez dannykato Pokaż post
    Myslicie ze moglbym reklamowac u dealera ze sprzedali mi te auto bez wymiany tego paska bo na papierze dostalem ze ''audi approved used cars''
    Na pewno. Masz równie duże szanse jeśli byś teraz zareklamował całe auto bo się ubrudziło. Bez jaj Sprzedali Ci sprawne auto a ekslopatacja i serwis to już przecież Twoja sprawa.

Jeśli masz silnik 2.0tfsi BWA to rozrząd masz na pasku. Jego wymiana jest teoretycznie przewidziana co 6 lat lub 180kkm (co nastąpi pierwsze). Niektóre książki mają wpisane 5 lat lub 120kkm - nie mam pojęcia od czego to zależy. Pewnie na jeden rynek jest tak, na inny tak. Jest tam też łancuch "nie daleko rozrządu" ale póki nie ma z tym problemów to się go nie rusza. Rozrząd na łancuchu był dopiero w nowszych 2.0 TFSI. W necie bez problemu znajdziesz kupe informacji, który jest który i czym się różnią.
    W Twoim przypadku minęło już 6 lat. Najwyższy czas na zmianę paska. Tym bardziej, że nie zrobiłeś tego od razu po zakupie auta... Nie wiem jaki jest koszt w ASO w PL ale same części to ok. 500-600zł. Jak Ci strzeli pasek to szukasz nowego silnika. Sam zdecyduj czy warto

Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    londyn
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Zyzio Pokaż post
    zawsze możesz spróbować jednak o takie rzeczy należało pytać przy zakupie auta, wydaje mi się że w wtedy w celu pozbycia się go zrobili by to bez jęknięcia, a teraz to może być ciężko.
    Bede u nich popoludniu wiec zobaczymy ...powiedz mi czy osobiscie uwazasz ze jak bralem te auto 10.2012 czyli bylo 5 letnie przy stanie licznika 48tys powinnien byc ten pasek wymieniony? dodam ze zrobili mi serwis przed odebraniem autka

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez dannykato Pokaż post
    powiedz mi czy osobiscie uwazasz ze jak bralem te auto 10.2012 czyli bylo 5 letnie przy stanie licznika 48tys powinnien byc ten pasek wymieniony?
    Nie. Mogłeś sobie to zażyczyć kupując auto żeby Ci wymienili i się wtedy ewentualnie dogadywać kto ile płaci.

Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    londyn
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

dzieki za odp "Morgan" ok zgadzam sie z toba ze serwis to moja sprawa ale sprzedali mi auto 5 mies temu mowiac ze jest ok a teraz krzycza mi Ł600 za rozrzad troche nie fair ...Wymienic wymienie ale napewno nie u nich

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Nie. Mogłeś sobie to zażyczyć kupując auto żeby Ci wymienili i się wtedy ewentualnie dogadywać kto ile płaci.
    W sumie tak. Czlowiek uczy sie cale zycie ....
    Mozecie mi tylko powiedziec co dokladnie musze wymienic ?

Zyzio's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa / Ryki
    Auto
    Stage4+ CS
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Kup części u Marcina z Pro-Choice od nas z forum, ma sklep w Szczecinie i ogarnia temat w dobrych pieniądzach. Poszło PW.

Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    londyn
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

ok bede sie kontaktowal ..wielkie dzieki za pomoc

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Londyn/ kamienna góra
    Auto
    audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

widzę że kolega z londynu (ja też) ja wymieniałem rozrząd u "polskiego" mechanika tak samo łańcuszek wałków rozrządu i jego napinacz za wszystko zapłaciłem koło 600 z częściami. co prawda miałem później z mechanikiem drobne przejścia ale wszystko załatwili na gwarancji chociaż po grubszym zastanowieniu to nie była ich wina. jak coś mogę pisać numer telefonu. jak trzeba mam też vag,a do diagnozy.

wypadało by też wymienić popychacz pompy paliwa koło 20 funi wymiana w własnym zakresie.

sprawdzić w jakim stanie DV,ka cichosz nie wiem czy u ciebie w 07r nie jest już montowana poprawiona.

yaraso's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    ZP
    Auto
    Audi A3 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.4T CAXC

Domyślny

Zyzio albo Miro, a jak wygląda sprawa w 1.4 TFSI 2008r TYP 8PACBC ENGINE TYP CAXC VARIANTE LCAXCF1?
    Wiem, że jest łańcuch. Jest jakiś interwał czasowy co do jego wymiany i co ze wspominanym popychaczem pompy paliwa?

Zyzio's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa / Ryki
    Auto
    Stage4+ CS
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T CDLA
    Podziękował
    12 razy

Data dołączenia
    Feb 2012
    Miasto
    londyn
    Auto
    audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez raf-gog Pokaż post
    widzę że kolega z londynu (ja też) ja wymieniałem rozrząd u "polskiego" mechanika tak samo łańcuszek wałków rozrządu i jego napinacz za wszystko zapłaciłem koło 600 z częściami. co prawda miałem później z mechanikiem drobne przejścia ale wszystko załatwili na gwarancji chociaż po grubszym zastanowieniu to nie była ich wina. jak coś mogę pisać numer telefonu. jak trzeba mam też vag,a do diagnozy.

wypadało by też wymienić popychacz pompy paliwa koło 20 funi wymiana w własnym zakresie.

sprawdzić w jakim stanie DV,ka cichosz nie wiem czy u ciebie w 07r nie jest już montowana poprawiona.
    no mi dealer zaspiewal £590 ale znajomi polecaja mi ten wasztat http://www.audivwsc.co.uk
    £490 za caly kit....btw moja dziewczyna jest z K.Gory
    pzdr

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania