Strona 72 z 191 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 711 do 720 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

metti's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    z północy
    Auto
    Cupra Formentor
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    222 razy

Domyślny

rozumiem, ale szary człowiek nie ma mozliwości zrobienia takiego testu z taką ilością opon, możemy się jedynie odnieść do swoich własnych doświadczeń lub opinii innych uzytkowników, ja jako opinię wziąłem ten test, czy on jest mniej czy bardziej obiektywny trudno powiedzieć, ale jest, a czy akurat Pirelli w tym przypadku lobbowało nie wiem, jednak przystaję przy tym że w cenie 277 zł sztuka to jakby nie było wypośrodkowany wybór, po drugie przy normalnej jeździe bez szaleństw jaką ja uprawiam to czy to będzie taka czy owaka z tej półki cenowej ma mniejsze znaczenie, dla mnie liczyła się cena, dla innych liczy się cena + kształt bieżnika - żeby się ładnie prezentował i imitował oponę sportową /przykładem może być toyo t1r choć ze sportem to ma ona tyle wspólnego co mój turboklekot/ a dla kogoś kto ma mnóstwo koni pod maską i je wykorzystuje liczy się pewnie co innego
    było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Washington DC/Pionki
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T BPY

Domyślny

Witam.

Planuje wymienic kapcie w swojej A3. Obecnie mam jakies Yokohamy (sa strasznie glosne przy predkosci 100km/h+) na Bridgestone Potenza S-04 Pole Position.
    Slyszeliscie moze o takich oponach? Moze jakies opinie - jezeli sie znajda?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez Xgm - 09-02-13 o 01:05

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

pirelli nigdy nie było bardzo dobre w przypadku niższych i tańszych modeli do zwykłych dupowozów, konkurencja wypadała lepiej ale kupiłeś, ciesz się faktycznie do 1.9 bls zwykly przecietny kapec wystarczy bo o szybkiej jezdzie i tak nie ma mowy... czepiłeś się tej T1R, nikt tu nie mowi ze to sportowa stricte opona, jest bardzo dobra do a3 1.8t z lat 2000 i podobnych, bo tacy koledzy pytali o dobrą oponę, absolutnie wystarczajaca do dynamicznej jazdy , i juz wystarczy bo te dywagacje do dalszych konstruktywnych wniosków na pewno nie doprowadzą. Jak ktoś pyta o opony 18" do s3 8P to rozmawiamy o innych oponach, ale też za inne pieniądze bo tu kryterium była cena i aukcja na allegro po 270zl/szt 205/55 ktora podsunalem jako dobra cene za dobra oponę. Compri ?

PamaB's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Tak czytam, czytam i dalej nie mogę się zdecydować ze względu na sprzeczne opinie. Poszukuję nowych 225/40/18 tak do 2200 zł i biorę pod uwagę Uniroyale Rainsporty 2 i Toyo Proxes T1-R. Z opinii wynika, że Uniroyale są w tej klasie cenowej bezkonkurencyjne na mokrym, ale na suchym w szybszych zakrętach ma się wrażenie, że auto pływa ze względu na miękkie boki - może się ktoś z posiadających do tego odnieść? Toyo na suchym niby bardzo dobrze się sprawują, ale chętnie przeczytałbym coś jeszcze o zachowaniu na mokrym. Jak to wygląda w porównaniu do Rainsportów, dużo gorzej czy porównywalnie?

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

rainsport rzekomo bardzo miękkie na suchym w zakrętach i źle się wtedy prowadzą, znam wiele takich opinii
    T1R dla mnie wystraczajace w prowadzeniu po mokrym, no jak ktoś chce tak samo jeździć bardzo szybko na suchym i mokrym i dziwi się że na mokrym trochę słabiej jest ( woda, fizyka itd ), to nie jest w pełni chyba dojrzały...to cywilna opona a nie sportowa deszczówka bądź co bądź

PamaB's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

to chyba oczywiste, że na mokrym nie będą prowadziły się tak dobrze, jak na suchym i wcale tego nie oczekuję zakładam, że jak emeryt po deszczu nie jeździsz, więc to mi chyba wystarczy do podjęcia decyzji i wybiorę Toyo

nosus's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    rozogi-szczytno-olsztyn
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Uniroyal Rainsport mam obenie w swojej s3 225/40/18 faktycznie ma bardzo miękkie boki ale mi się jeździ na nich ******ście jakoś nie zauważyłem żeby źle trzymały w zakrętach wcześniej miałem nankang ultra sport II ten sam rozmiar i niewiedzę żadnej różnicy w trzymaniu w zakrętach. Kiedyś miałem toyo proxes t1-r tylko że 15" i już więcej nie wrócę do tej opony. Obecnie ździeram drugi komplet Ranisportów i kolejnym zestawem znowu będą rainsporty dla mnie ta opona jest rewelacyjna

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez PamaB Pokaż post
    że jak emeryt po deszczu nie jeździsz, więc to mi chyba wystarczy do podjęcia decyzji i wybiorę Toyo
    ja mam porównanie dla mnie jazda na toyo podczas deszczu to jakaś masakra. piszę to kolejny raz uniroyal rainsport to świetna opona na mokrym jedzie jak po szynach a na suchym ja nic nie czuje żeby mi auto uciekało dpiero teraz się dowiedziałem w tym temacie że coś takiego może wystąpić według mnie to nieprawda i ja polecam uniroyale a co ty zrobisz to już twoja sprawa

PamaB's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Trochę zastanawia mnie to, że nie widzisz różnicy między Uniroyalami a Nankangami... Kiedyś je miałem i o ile na suchym dawały radę, to na mokrym było tragicznie.

Cytuj Oryginalnie napisane przez nosus Pokaż post
    na suchym ja nic nie czuje żeby mi auto uciekało dpiero teraz się dowiedziałem w tym temacie że coś takiego może wystąpić
    Ciśnienie w oponach masz takie jak zalecane, czy pompujesz więcej? Bo to trochę niweluje problem i może dlatego tak nie odczuwasz.

jaro-A3's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BGU
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Koledzy mam do was wielką prośbę poradźcie mi jakie opony kupić w fajnej kasie do mojego audi rozmiar 17/225/45
    tak do kwoty max 1300
    za pomoc bardzo dziękuje

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

pamab, jak ktoś tu przytacza nakangi jako dobrego kapcia i że uniroyal ma wprawdzie bardzo miękkie boki ale sie super jezdzi, to sam sobie odpowiedz jakie to wiarygodne źródło opinii, byle bronić opone na której JA jeżdżę.. posłuchaj i poczytaj opinie ludzi o uniroyalu którzy naprawdę dużo i szybko jeżdżą, a nie tylko mają wózek do lansu. Pamiętać trzeba że trzymanie i prowadzenie to nie same opony, i takie gadanie że kiedyś na 15 gdzieś tam jeżdzilem i było niedobrze, no dla mnie teraz najlepsza opona 15 też byłaby niedobra....
    po raz kolejny dodam, nikogo na siłe nie namawiam na toyo, trafiaja sie okazje w dobrej cenie jak na tą oponę która ma naprawde dobre parametry więc polecam skorzystać

Strona 72 z 191 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania