Strona 49 z 63 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 481 do 490 z 630

Temat: Przyciemnianie szyb w A3

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

@up
    Poważnie? Nie wiedziałem... Ale i tak dużo młodych osób ma szyby przyciemnione prawie na maxa a Ci bardziej ogarnięci przyciemniają "delikatnie" tak żeby przejrzystość była. Zresztą ktoś pisał, że tylna szyba może być nawet pomazana czarną farbą więc nie wiem w końcu jak to z tym jest.

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

gdybys przeczytal pare postow tego tematu , to bys wiedzial, ale jak widac co 10postow trzeba pisac to samo

a3 ma przepuszczalnosc szyb 78% , dopuszczlane ustawowo jest 70%
    mowa o szybach w polu widzenia kierowcy, czyli czolowej i przednich bocznych

tylne mozesz sobie zakleic kartonem
    przednie , nawet przyklejac najasniejsza folie przekraczasz dopuszczalne normy

to ze ktos tak jezdzi, nie oznacza ze jest zgodne z prawem, na hidach tez jezdza.
    kazdy robi to na wlasne ryzyko i tyle
    prawnie jest to niedozwolone, a kazda kontrola moze sie skonczyc utrata dowodu
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

3. Podziękowania dla Miro za pomoc w problemie

Bigi (19-02-13)

Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Tychy
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Hmmm ja co prawda w swojej a4 mam tył na 80% a przód na 65% i przez rok nie spotkałem się nigdy, aby policja się czepiała, am miałem 5 kontroli, przegląd też przeszedłem bez problemu. Jeśli przez przednia szybe wpada dużo światła np. jest słoneczny dzien to nie widać jakoś specjalnie,że przednie szyby są ciemnie. Sposób jest jeden- kontrola= szyby od razu w dół albo chociaż do połowy.
    Sprzedam: Audi A4 Avant 1.8T Quattro, pompę paliwa do S3 oraz A3. W razie czego pw.
    Moje cudo 1.8T 250+hp 371nm
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...Sleeper-250-hp

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez palagladiator Pokaż post
    Hmmm ja co prawda w swojej a4 mam tył na 80% a przód na 65% i przez rok nie spotkałem się nigdy, aby policja się czepiała, am miałem 5 kontroli, przegląd też przeszedłem bez problemu. Jeśli przez przednia szybe wpada dużo światła np. jest słoneczny dzien to nie widać jakoś specjalnie,że przednie szyby są ciemnie. Sposób jest jeden- kontrola= szyby od razu w dół albo chociaż do połowy.
    ale to ze nikt sie do Ciebie nie przyczepil , oznacza ze jest to legalne ? nie

jak pojedziesz 100 na ograniczeniu do 70 albo 50 i policjant nic Ci nie powie, to jest to legalne ? nie

przepisy sa jasne, proponuje sobie wygooglowac , jak wam sie nie chce poczytac tego tematu...
    kazdy robi jak uwaza, tylko trzeba miec swiadomosc...
    a najgorsze jak cos sie stanie na drodze, bo to nasze auto nie spelnialo warunkow dopuszczenia do ruchu, potem zdziwienie jak nam ubezpieczyciel odmawia wyplaty odszkodowania
    to samo jest z przytoczonymi hidami.

tyle
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Tychy
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Ale ja jestem w pełni świadom,że jest to nielegalne, tak samo dowód mogę stracić za przelot... bo nie spełnia norm głośności oraz emisji co2, więc różnicy mi to nie robi. Parę innych rzeczy u każdego by się znalazło, dowód można stracić za wszystko tak naprawdę, wszystko zależy od humoru policjanta.
    Sprzedam: Audi A4 Avant 1.8T Quattro, pompę paliwa do S3 oraz A3. W razie czego pw.
    Moje cudo 1.8T 250+hp 371nm
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...Sleeper-250-hp

elania90's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A3 8p (2003)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

Ja mam w swojej czarnej A3 8p tylne szyby przyciemnione na 100% a przednie boczne na 75% jak chcesz to moge ci przesłać zdjecia jak sie prezentuje pisz jak cos na Priv. Pozdrawiam

- - - Aktualizacja postu - - -

Tylne szyby mozesz mieć przyciemnione na Maxa a przednie boczne tylko 20-23% mozesz przyciemnic ... chyba ze masz opalane piecowo przednie ale koszt opalania jednej 300-350 zl i dostajesz certyfikat to ci moga naskoczyc

kspr's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARX
    Podziękował
    raz

Domyślny

Przecież jak stróż prawa podejdzie z miernikiem , sprawdzi że przednie nie będą miały odpowiedniej przepuszczalności to dowód leci , bez róznicy piecowo. Czyż nie ?

elania90's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A3 8p (2003)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny

Wlasnie podobno wchodza opalane piecow z atestem tak slyszalem nie chce siac jakis bezmyslnych plotek jak dla mnie jedno gryzie sie z drugim. A co do przyciemniania przednich to ja swoje jak bym mial jeszcze raz przyciemniac to bym przyciemnie na 100% co za roznica czy na 40% 60% 100% jak i tak zabiora. A druga kwestia jest taka ze te mierniki maja policjanci w wiekszych miastach typu krakow warszawa poznan itp. u mnie w miescie tego nie maja bo pytalem nawet do pomiaru glosnosci tlumnika takze jak kto woli moje zdanie jest takie ze jak ktos ma przyciemniac tyl to i przod tez powinien bo to nie za fajnie wyglada jak jest sam ty, ale to tylko moje zdanie ! O gustach sie nie dyskutuje

kspr's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Poznań
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARX
    Podziękował
    raz

Domyślny

Hm aż tak beż różnicy to nie przednich bocznych i przedniej bym nie chciał mieć 5 zrobioną

Data dołączenia
    Dec 2011
    Miasto
    Opolskie
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam wszystkich forumowiczow chcialbym sie zorientowac ile kosztuje przyciemnienie szyb tylnich w a3 8l i jakies namiary w opolskim,lodzkim,slaskim bo w lodzkim powiedziano mo 500zl sam tyl??

Strona 49 z 63 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania