nie bylo 180tek w 97r![]()
nie bylo 180tek w 97r![]()
|
No to szukaj dalej kolego
Jak coś moja smerfeta będzie do oddania za niecały rok mam nadzieje![]()
Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem...
Drodzy koledzy mam pytanko, kupilem a3 2000R. 180tke
i okazalo sie ze n75 ma do wymiany, wywalilem zawor i auto bez zaworu na odpietych weżach smiga az milo, roznica ogromna, jednak jest problem na LPG
chodzi o to ze jak przyspieszam gwałtownie i mam juz powyzej 4tys czasem 5tys obr auto zaczyna szarpać, i nie jedzie mussze puscic pedal i wcisnac na nowo, i wtedy jest ok ale do kolejnej zmiany biegow, czy to wina braku zaworu? i jak wsadze nowy bedzie ok? czy wina LPG bo nie wiem jak on jedzil wczesniej na LPG zamin go kupilem, czy moze parownik jest za słaby na 180tke? dodam ze na PB jest ok
witam.
panowie cos sie dzieje u mnie w 1.8t. chce zajrzec sam do instalacji. jaki cisnienie robocze powinien miec parownik acr01 czerwony? Pozyczylem sobie mape od uzytkownika kosmo
http://img407.imageshack.us/img407/1342/gazpo.jpg
czy tak powinna wygladac idealnie wystrojona instalacja?
nie, tutaj jest za ubogo, powinny równo na siebie nachodzić, wtedy jest ok.
teraz mam juz nowa mape ale juz na hanach
to było tylko po kalibracji i po jeżdzie i nic nie robione.i tylko góre musze opuścić bo za bogato z tego co słyszalem![]()
Sprzedam: Audi A4 Avant 1.8T Quattro, pompę paliwa do S3 oraz A3. W razie czego pw.
Moje cudo 1.8T 250+hp 371nm
http://www.a3-club.net/forum/showthr...Sleeper-250-hp
Wiem, że temat instalacji BRC był tutaj wałkowany wielokrotnie, ale w związku z tym że mam sprawdzony fachowy warsztat który zajmuje się montażem tylko tych instalacji (zagazowałem tam swoje 2 wcześniejsze auta + kilka aut znajomych = zero większych problemów), mam pytanie czy taka konfiguracja podejdzie do 1.8T AUM:
BRC Sequent 24.11
- reduktor genius mb 1500
- wtryski żółte
- rurki fi8
Czy mimo wielu negatywnych opinii nt. tej instalacji, czy ktoś ma może taką konfigurację w swoim 1.8T?
Cześć!
Ja mam ten zestaw, ale wtryski mam chyba pomarańczowe jeżeli dobrze kojarzę.
Problemów generalnie brak, tylko chyba za wcześnie mi się przełącza, bo zaraz po przełączeniu z benzyny na gaz auto dostaje muła przy ruszaniu i często gaśnie.
Pozdro.
Życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem...
Jest duży spadek mocy/elastyczności przy tej instalacji? Jakie spalanie?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)