NIKKA, a to poprzednie auto to diesel ,czy benzyna
NIKKA, a to poprzednie auto to diesel ,czy benzyna
|
Benzyna
i znowu dwie rozne opinie na ten sam temat (tym razem strumienica) Sens autko jest z 98 wiec z kata zostela pewnie tylko obudowa ale czy jego brak nie bedzie szkoda dla silnika i czy bedzie glosniej? NIKKA czy wstawiles strumienice zamiast kata czy za nim? orientujecie sie ile kosztuje zuzyty katalizator w skupie?
milus0_0, wstawiłam zamiast katalizatora. Katalizator wycieli. Nie wiem ile kosztuje w skupie
Poszukaj, było, w dieslach nie którzy zostawiają pusta puchę, nie którzy dają strumienice, niektórzy dają rure,Oryginalnie napisane przez milus0_0
ja w benzynie mam rure i jest OK
~200 złOryginalnie napisane przez milus0_0
strumienica kosztuje ok.50, wspawanie mysle ze ok.100 wiec jeszcze na dobry browar zostanie, kurcze...pierwsza awaria ktora przynosi zysk a jak z kopceniem?
milus0_0, o kopceniu pisałem. Na początku będzie mocniej dymił bo będzie się wypalał cały syf, który się osadził w rurze. Później nie będziesz widział różnicy. Nie wierz w cuda strumienic za 50zł. Lepiej w puchę wspawać rurę.
Dla silnika nie będzie żadnej szkody - wręcz przeciwnie. Wzrośnie moment obrotowy - będzie się szybciej wkręcał na obroty - oczywiście nie spodziewaj się kolosalnej różnicy. Głośniej raczej nie - może być jedynie bardziej słyszalna turbinka Sam mam zamiar pobawić się wydechem, rozmawiałem z wieloma osobami na ten temat i każdy mi radził (do diesla) zamiast kata, wstawić rurę - najlepiej w obudowie katalizatora, żeby się na przeglądzie nie czepiali Głośno nie będzie bo nadal masz tłumik końcowy
1.9 TDI tuned by COMPSPORT
ja wykruszam katalizator, jestem umowiony na pon-wtorek, kolega wykruszyl w zeszlym tygodniu w A4 TDI PD i widac roznice, tzn silnik bardziej ochoczo sie wkreca, nic nie buczy, jedyne co to tak jak napisal Sens bardziej slychac turbinke
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
a jak wyglada przekroj katalizatora? warto bawic sie w wybieranie srodka kata czy latwiej skombinowac cos na jego ksztalt?
milus0_0, u ciebie w starym TDI nie ma co sie bawic w wykrusznie, trzeba wyciac i wstawic rure.
W wykruszanie trzeba sie bawic w PD bo katalizator jest w "pionie" za turbina, wiec wyciecie calkowite i wstawianie rury to spora rzezba i duzo roboty.
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)