turbo trup, musisz koniecznie wyciągnąć turbo i je sprawdzić. Gdyby było do wymiany to napisz do mnie to załatwię ci 130KM
turbo trup, musisz koniecznie wyciągnąć turbo i je sprawdzić. Gdyby było do wymiany to napisz do mnie to załatwię ci 130KM
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
|
Dzięk za odpowiedź. Kierownice czyściłem jakiś czas temu możliwe że znowu się zapiekły.Minimalny luz jest na wirniku pod jakim kątem jeszcze sprawdzić turbo?
Sprawdź geometrię turbiny, jak niedawno było dobrze wyczyszczone a okaże się że jest zawalone to może wtryski leją . Sprawdź jeszcze gruszkę czy przypadkiem nie jest skorodowana i czy sztanga chodzi bez zacięć.
Dzieki za odpowiedź.Co do wtrysków to jak można je sprawdzić za pomocą vaga?
Ponownie wklejam logi dynamiczne:
http://vaglog.rtnet.pl/misiek_p91-91_120185.html
Temperatura za oknem na termometrze wskazuje 9 stopni a na wyswietlaczu 2 stopnie co jest nie tak ? Mam jeszcze pytanie co do wentylatorów otóż gdy włącze klime kręci się tylko ten duży a mały w ogóle się nie rusza poniżej zamieszczam screena z bloku 007
http://www.tinypic.pl/5f653vnql7ue
Proszę o wyjaśnienie
turbo dalej pompuje jak chce a nie jak sterownik wymaga . cos robiłes z turbina ?co do temperatury to jest raczej normalne bo czujnik temperatury w aucie jest ok 30 cm nad ziemia a ten w domu znacznie wyrzej wiec jest normalne ze temperatura przy gruncie jest nizsza.
diagnostyka vag 602-614-253
sprzedam wtryski 320cc
Temp w 007 jest OK. Przy włączonej klimie powinny oba wentyle pracować jeśli mały nie kręci to podepnij go na krótko z akumulatorem jak nie ruszy to go wymień.
turba nie musisz regenerowac ani kupowac drugiego wstarzy jak wyjmiesz turbine i wyczyscisz lub wymienisz geometrie .jesli nie bedziesz robił tego sam to w warsztacie powinienes zapłacic za demontarz i montarz i czysczenie ok 300 pln . co do wiatrkaów jak jeden tylko sie obraca to drugi ma uszkodzona instalacie lub jest spalony . naj czescie wetylatory sie pala ale zanim kupisz nowy to sprawdz instalacjie .
diagnostyka vag 602-614-253
sprzedam wtryski 320cc
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)