Mam proźbe mógłby ktoś jak dla tłumana opisac jak zmienić to kodowanie, bo duzo o tym przeczytałem ale dalej nie wiem jak to zrobić, piszą o dodawaniu jakiejś wartości, wogóle tego nie rozumiem. Proszę kogoś o pomoc
Mam proźbe mógłby ktoś jak dla tłumana opisac jak zmienić to kodowanie, bo duzo o tym przeczytałem ale dalej nie wiem jak to zrobić, piszą o dodawaniu jakiejś wartości, wogóle tego nie rozumiem. Proszę kogoś o pomoc
|
Powiedz co potrzebujesz. Chcesz zakodować nowy licznik do auta czy zmienić kodowanie licznika z benzyny na diesla?
Licznik od automata, chce zmienić na manuala
Czy wie ktos oco biega, w moim liczniku z fisem zawyza mi paliwo i temperature ,niemam kiedy go wysłac do naszego fachowca poniewaz cały czas potrzebne mi auto wiec kupiłem drugi licznik od Angola i zdziwko bo chciałem zgrac immo i w angolu jest kod 4 cyfrowy licznik VDO a umnie kod jest 5 cyfrowy licznik jakis MMK4 i niewiem oco chodzi jakiego szukac zeby pasował
1.8-125km->1.8T-180km
Znalazlem na forum:
Kodowanie:
??xxx: Options (< MY 1999)
o +00 = Manual Transmission 02C/02J/02M OR Automatic Transmission 01M
o +01 = Brake Pad Warning
o +02 = Seatbelt Warning
o +04 = Washer Fluid Warning
o +08 = Manual Transmission 02K
o +16 = Navigation
• ??xxx: Options (MY 2000 >)
o +00 = Manual Transmission 02C/02J/02M OR Automatic Transmission 01M
o +01 = 2nd Fuel Tank Characteristic (All-Wheel Drive)
o +02 = Seatbelt Warning
o +04 = Manual Transmission 02M OR Automatic Transmission 09A
o +08 = Manual Transmission 02K
• xx?xx: Country (< MY 1999)
o 0 = Germany
o 1 = Rest of World (RoW)
o 2 = USA
o 3 = Canada
o 4 = Great Britain
o 5 = Japan
o 6 = Arabien States
o 7 = Australia
• xx?xx: Country (MY 2000 >)
o 0 = Germany
o 1 = Rest of World (RoW - Left Hand Steering)
o 2 = USA
o 3 = Canada
o 4 = Great Britain (Right Hand Steering)
o 5 = Japan (Left Hand Steering)
o 6 = Arabien States
o 7 = Australia
o 8 = Rest of World (RoW - Right Hand Steering)
o 9 = Japan (Right Hand Steering)
• xxx?x: Engine I
o 4 = 4-Zylinder
• xxxx?: Engine II
o 0 = Diesel Engine
o 2 = Gasoline Engine
o 4 = Turbo Gasoline Engine
Ale no nic z tego nie rozumiem
Jurek z czego jest ten licznik???
LUKASZ twoje kodowanie ma byc 00140
Danio mój licznik w aucie jest jakis MM4-prawdo podobnie Magnetti Marelli kod 5 cyfrow ten co kupiłem to VDO z 1,8T z 1999r.kod 4 cyfrowy a mój jest z 2002r. 1,8T
1.8-125km->1.8T-180km
Jurek przeprowac normalnie kodowanie immo z kodem cztero cyfrowym. W can commanderze to nie ma raczej znaczenia.
Dokladnie to badziew Magneti Marelli czyli potocznie jaeger.
kod napewno nie jest 5 cyfrowy
tylko zle odczytany !!!
auto-DIGITAL, elektronika samochodowa, naprawa kodowanie liczników, sterowników ABS ESP AIR-BAG SRS ECU DPF ... programowanie ochrona komponentu
lukaszwadolowski2206 wchodzisz w licznik, logujesz sie za pomocą PINu i zmieniasz kodowanie na 00140 (w przypadku diesla) - 00142 w przypadku benzyny
Warhammer - chyba nie da się zakodować licznika z przedlifta do polifta (różne immo). Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić
Ostatnio edytowany przez mirek_miro - 10-03-13 o 19:46
lukaszwadolowski2206 (10-03-13)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)