norma to nawet 1L/1000km
norma to nawet 1L/1000km
|
Zmien olej jak koledzy pisza przebieg nie ma nic do tego ile bierze oleju tylko to jak auto bylo serwisowane i eksploatowane
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
Czy zaleje Motula czy Mobila to i tak będzie brać olej...
Już gdzieś czytałem że te dane są specjalnie zawyżone przez producenta
No właśnie dlatego też czy jest sens żeby zmieniać olej skoro mobila mam po 15zł za litr a ten fuchs kosztuje 30zł a tak mam dolewać ten litr na 4 tys. km...
Pytanie czy to niepokojące ma być takie branie oleju i mam się zastanawiać czy przyczyną jest jakaś usterka silnika czy jeździć dalej i dolewać bo ten typ tak ma...
mi tez się wydawało ze brał a okazało sie ze uszczelka pod pokrywa do wymiany i juz po problemie możesz luknąc na silnik czy gdzieś nie widac oleju .Nie wiem jaka jest uszczelka pod pokrywa w turbo czy składa sie z dwóch uszczelek czy jest tylko jedna ( u mnie składa sie z dwóch i jak ściągnołem przewody ze świec i zobaczyłem na świece to nie było ciekawie bo świece pływały w oleju wszystkie, jak masz chwile to pościagaj przewody i zobacz czy nie ma na nich oleju)
miałem ten sam olej w esce i też mi go bralo dość sporo jak dla mnie 0,5L od wymiany do wymiany teraz leje motul xcesa i nie bierze go praktycznie wogle dużo zależy od stylu jazdy jak się pałuje nie ma bata trochę weźmie ale ogólnie na xcess nie robię dolewek olej wymieniam co 8 tysięcy
- - - Aktualizacja postu - - -
sporo tego oleju Ci bierze coś masz nie tak z autkiem, po odpaleniu na zimnym dymi?? jak tam dolot dużo masz oleju??przyczyn może być dużo
Systemy parkingowe mojego ojca
Przebieg auto może być i 300 tyś i więcej i można lać pełen syntetyk. Wiem, że stara szkoła mechaników mających po lat 70 i więcej mówi, że po jakimś tam przebiegu trzeba zmienić olej na bardziej gęsty itp itd ale jak wiadomo jest to bzdura. Zmiana oleju może byś spowodowana tylko i wyłącznie kondycją silnika a nie jego przebiegiem.
Wnioskując po waszych postach osoby, które poprzednio miały zalany jakiś inny olej i silniki wciągały go więcej niż po wymianie na Motul ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)