Strona 41 z 97 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 401 do 410 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Ruda Śląska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Witam, od dluzszego czasu moje dwa scyzoryki nie reaguja na naciskanie guzikow na pilocie w celu otwieranie/zamykanie samochodu. Stalo sie to nagle, wczesniej wszystko dzialalo. Bylem u elektryka samochodowego ten probowal kodowac i rozkodowac piloty ale nic nie pomoglo, zero reakcji nawet migacze nie swiecily tak jak w instrukcji pisze. Podlaczyl komputer i zero bledow. Powiedzial mi, ze najprawdopodobniej bedzie to sterownik. Powiedzial tez zebym udal sie do kolesia od kluczykow jakis fach men w okolicy. Centralny dziala bez problemu jak przekrecam kluczyk w zamku. jest mozliwosc jakos samemu cos z tym zdzialac ? czy ktos w okolicy Ruda Śląska moze pomoc ?. Pozdrawiam

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

przeczytaj pierwszy post tego tematu:
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...788#post436788
    i najpierw sam spróbuj zakodować pilot. A tak pozatym jeżeli padł by sterownik, to Vag by to wykrył i błąd by pokazał.

Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cześć,
    Miałby ktoś może do sprawdzenia pompkę z końcówką K na terenie Częstochowy lub okolic? Moja niby działa i pompuje jak należy, centralny i szyby działają, oświetlenie też. Ale nie mogę zaprogramować do niej żadnego z dwóch pilotów które mam i trochę mnie to frustruje. Dlatego chciałbym sprawdzić czy mam pompkę do wymiany czy problem tkwi gdzie indziej.

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Witam Panowie

W miom samochodzie mam pompke nie obsługującą pilota (pompka z literką "A").
    Mam oryginalnie wyprowadzoną antenę i tu pojawia sie pytanie jaką pompke zastosować? Auto nie posiada fabryczego alarmu, tak więc wystarczyłaby pompka tylko z obsługą pilota bez alarmu czyli ok będzie
    (8L0 862 257 K obsługuje tylko Pilota radioweg(433 MHz)).
    Tylko czy antena którą mam w samochodzie bedzie obsługiwała 433MHz czy 433,92 Mhz a może 315 MHz. Jakiego typu pompki były montowane w 98r?
    Może zaproponujecie jakąś inną - taką do której będę mógł dokupic bez problemu scyzoryki.

Druga sprawa:
    Jakiś tydzien temu moja aktualna pomka zaczeła szaleć tzn otwiera bez przerwy samochód (zamykam a ona otwiera do upadłego). Okazało sie zalałą ją woda cieknąca z pod uszczelki. Pompkę rozebrałem osuszyłem, styki (piny oczyściłem), terminale oczyszczone, dogniecione i dolutowane na stałe do przewodów. Takową naprawioną pomkę założyłem i wszystko śmigało przez jeden dzień i pompka znowu szaleje - jaka może byc tego przyczyna?
    ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------> ------>???

piteroo21

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

pewnie znów zawilgła. Ona jest otulona gąbką, a jak gąbka wilgotna to dużo pompce nie trzeba a pompkę kup na 433,92 Mhz, to 433 to to samo tylko ktoś nie dopisał. kup taką bo do niej bezproblemu dokupisz pilot. W UE używa się 433 Mhz a 315 w USA, więc z pilotem byłby problem

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Wszystko jest w pierwszych postach tego tematu. 315 Mhz tez jest uzywane w europie
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    pewnie znów zawilgła. Ona jest otulona gąbką, a jak gąbka wilgotna to dużo pompce nie trzeba a pompkę kup na 433,92 Mhz, to 433 to to samo tylko ktoś nie dopisał. kup taką bo do niej bezproblemu dokupisz pilot. W UE używa się 433 Mhz a 315 w USA, więc z pilotem byłby problem
    Wszystko jest suche.
    Zamykam auto ide do domu a po powrocie auto otwarte;/
    Wsiadam do auta odpalam i gdy jade pompka otwiera bez przerwy auto.
    Zamykam bagażnik auto się otwiera.
    W dodatku nie gaśnie do końca oświetlenie bagażnika (przygasa) ale nie gasnie.

Czyżby elektronika po zalaniu zwariowała?

który pin odpowiada za zamykanie i otwieranie samochodu?
    ALHandra serial 1,9TDI ALH 90+ ------> 120KM 269Nm------> 140KM 340Nm ------> ------>???

piteroo21

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

to że na Allegro znajdziesz centralki na 315Mhz i wyzwalacze do nich to nei znaczy, że maja one homologację na terenie UE, bo miec nie mogą. A o tym co na jakiej częstotliwości ma być na terenie miedzy innymi naszego kraju używane stanowi nic innego jak przepis wykonawczy. Dziennik ustaw nr 109 poz 1252 dla zainteresowanych paragraf 5.255 I uprzedzam ludzi przez zakupem urządzeń sterowanych radiowo na częstotliwości 315Mhz bo używanie tego na terenie UE jest zabronione.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Nie wyciagales suba przypadkiem kolego?? Nie wykreciles masy przypadkiem???
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

piteroo21's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Wyciągnołem ale masa jest przykrecana do karoserii. Tam nic nie dotykałem

- - - Aktualizacja postu - - -

No wiec sprawa wygląda tak. Udało mi się ściągnąć białe kostki "B" i "C" z płytki (ciężko ale da rade). Cóż, moim oczom ukazały się pięknie zaśniedziałe ścieżki (zielono) oraz pola lutownicze (te w około pinów). Wyglądało to tak jakby piny nie łączyły się ze ścieżkami. Pozostało to przeczyścić i spróbować przylutować.
    Na tą chwilę wygląda że operacja się udała. Po podłączeniu pompki autko zamyka się i otwiera wtedy kiedy chce. Po zamknięciu auta i wyciągnięciu kluczyka otwiera się prawidłowo. Lampki w bagażniku gasną całkowicie nie tak jak wcześniej - ściemniały się o połowę. Zamknięcie klapy bagażnika nie powoduje otwarcia samochodu. Auto nie otwiera się samo przy jeździe. Przy okazji wymieniłem jeden pin ponieważ był tak zardzewiały że uleciał - pin z płyty głównej siada jak złoto (złącza wentylatorów).
    Tak więc same plusy - zobaczymy co będzie dalej.

piteroo21

Strona 41 z 97 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania