zacznie CI sie szybko to utleniac ...
zacznie CI sie szybko to utleniac ...
|
jak polakierujesz plasti zwykłym lakierem bezbarwnym to całość może zacząć się łuszczyć, a jego demontaż może być drzazgą w k.....e
na tym filmiku jest gdzies co się dzieje jak pokryjesz plastidipa lakierem bezbarwnym
"Ludzie ludzi robią, to my samochodu nie naprawimy ?!"
171@380 by R-PERFORMANCE
Żeby nie było że tylko swoje OPC robiłem![]()
Na tygodniach zakupuje Wagner`a W550 i działam z OPC i MK1 kumpla![]()
No nie mow ze dach z puszki leciales ? o_0
tam na zdjeciu to dach jeszcze mokry czy tylko tak zdjecie wyszlo ? bo wyglada dosc paskudnie ;P
Witam.
Mam pytanie odnośnie tego cuda plastidip, chciałbym pomalować wnęki alusków bez frontu który jest wypolerowany czy tym specyfikiem uda mi się to jakoś ładnie wykonać?? czy żeby równo sciągnać ten nałożony plastik nożykiem będe musiał jechać i się bawić czy jak to jest?
generalnie zasada jest taka ze przy malowaniu niereguralnych elementow/ksztaltow plasti dipem odrazu po nalozeniu ostatniej warstwy plasti sciaga sie maskowanie a to dlatego ze po mimo iz sie czekalo do zwiazania plasti 10/15min miedzy warstwami ostatnia nalozona warstwa plasti (ta jeszcze mokra) uplynnia poprzednie.
Czyli krotko mowiac oklej idelanie rowno front felgi po owczesniejszym odtluszczeniu malowanej powierzchni. Nakladaj warstwy plasti jedna za druga z 10/15min przerwami a po nalozeniu osatniej warstwy gdy plasti jest jeszcze mokre szybko i sprawnie zdejmij maskowanie.
Na youtube na kanale dipyourcar.com masz filmiki pokazujace jak to zrobic. Jeden z ostatnich o ile dobrze pamietam. Pzdr.
GisB wielkie dzieki za pomoc ale w takim razie lipa bo maskować muszę jakbym malował normalnie farbą a właśnie myslałem ze tego unikne dzięki plastidip
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)